Bagaimana untuk Buang Virus Paradiskus (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Paradiskus. Ini Paradiskus Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Sambungan Paradiskus adalah berita buruk bagi anda dan penyemak imbas anda. Melihat ianya boleh menjelaskan tanda yang Mesin anda menyorokkan jangkitan. Yang pelayar hijacker, untuk lebih speisifik. Sebagai membayangkan nama jenis perosak, parasit merampas penyemak imbas anda dan mengawal mereka. Ini tidak menjadikan mereka penyewa yang baik. Sebaliknya. Perampas akan mengganggu, meddlesome, merosakkan dan berbahaya. Paradiskus adalah semua perkara ini juga. Jika anda mendapatkannya dalam sistem anda, anda lebih baik mengambil tindakan serta-merta. Jika anda menyimpan ia atas kapal, bersedialah untuk masalah.

Masalah-masalah yang menyebabkan serangga perosak ini boleh mula seperti yang kecil dan tidak ketara tetapi mereka terus memuncak dengan setiap hari. Akhirnya, jangkitan boleh juga menyebabkan anda beberapa kerosakan yang tidak boleh. Jangan biarkan yang berlaku. Mengambil perkara-perkara yang ke tangan sendiri dan keluarkan penceroboh secepat mungkin. Jika anda tidak, ia akan merosakkan aktiviti dalam talian anda, ia akan mendedahkan privasi anda kepada risiko dan ia akan melambatkan prestasi PC anda. Tidak teragak-agak dan tidak memberikan masa perosak ini untuk merosakkan pengalaman menyemak lalu awda. Membuangnya dengan segera dan mendapat kesyukuran diri anda pada masa hadapan.

Sebaik sahaja hijacker yang telah dimasukkan, ia appends lanjutannya berniat jahat kepada semua pelayar anda supaya ia tidak kira pelayar mana adalah kegemaran anda untuk digunakan kerana mereka semua dijangkiti. Setiap kali anda pergi ke dalam talian anda mengalami pencerobohan. Sebagai contoh, dengan hijacker menggantikan anda Laman web dan enjin carian belakang anda dan menghalang daripada menterbalikkan proses. Ini adalah bagaimana anda tersekat dengan enjin carian baru, rendang yang memberikan keputusan carian yang cepat dan tepat kerana seseorang boleh diharap. Apa yang ia memberi adalah akses cepat ke pautan rosak dan muka surat. Hijacker yang Tujuannya adalah untuk memperolehi pendapatan pay per klik untuk pemilik dan setiap kali anda klik pada sesuatu yang dihasilkan olehnya, anda menaja penggodam.

Selain daripada yang disebutkan di atas, anda mendedahkan keselamatan mesin anda kepada risiko. Pautan-pautan yang tidak boleh dipercayai. Mereka akan menaja dan anda perlu tahu lebih baik daripada mempercayai pautan ditaja. Satu klik salah dan anda secara automatik memuat turun lebih banyak jangkitan pada mesin anda telah dikompromi dan underperforming. Ada lagi, walaupun. Dengan hijacker jahat juga bombards anda dengan iklan 24/ 7. Setiap halaman yang anda lawati, walaupun orang-orang yang dulu ad-percuma, kini benar-benar dilindungi dalam iklan dalam pelbagai bentuk dan bentuk.

Parasit yang berkesan dirobohkan anda melayari web sebelum ini biasa dan menyeronokkan. Ia menyakitkan hati anda yang begitu banyak yang anda mula mengelakkan Mesin Wang anda sendiri. Anda hanya tidak dapat membuat langkah dalam talian tunggal tanpa mengganggu Paradiskus. Ia juga mudah didapati. Perosak malah menjadi semakin agresif dengan masa. Nasib baik, anda tidak perlu bertolak ansur dengan diam-diam. Hijacker tersebut adalah boleh alih keluar tetapi anda perlu bertindak segera. Jika ia pergi luar kawalan yang akhirnya akan, situasi anda akan menjadi lebih teruk. Itulah sebabnya jangan buang masa. Gunakan panduan kami di bawah dan Bersihkan PC anda selama-lamanya.

Bagaimana pula dengan hijacker Paradiskus masukkan? Perosak ini masih merupakan program yang bermaksud bahawa ia perlu kebenaran awda pada ansuran yang, oleh itu ia meminta untuknya. Apa yang ia tidak perlukan, meskipun, adalah untuk meminta anda secara terbuka. Yang telah mengapa ia digunakan taktik yang rumit dalam rangka dupe anda. Salah satu kaedah yang paling biasa digunakan adalah dipanggil penyertaan percuma. Lebih berhati apabila memasang atur cara percuma pada PC anda. Sentiasa memilih seting tersuai yang memandangkan ia membolehkan anda untuk melihat semua aplikasi tambahan yang bakal memasuki Mesin anda serta membuang pilihan mereka. Kemudian, anda masih boleh selesai memasang atur cara yang anda mahukan pada asalnya. Tetapi akan lebih berhati-hati dari sekarang secara. Memuat turun perisian dari sumber yang boleh dipercayai sahaja. Jika tidak, anda akan mendapat sehingga menjejaskan komputer anda sendiri.

Paradiskus Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taip msconfigdan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh membuang Virus Paradiskus daripada pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *