Bagaimana untuk Buang Virus Pageanalytics.space (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Pageanalytics.space. Ini Pageanalytics.space Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Adakah anda sentiasa mendapat diarahkan ke laman web Pageanalytics.space? Laman web dan mencari pembekal telah ditukar ke halaman yang sama? Kami benci untuk memecahkan kepadamu, tetapi ia kelihatan seperti komputer anda telah dijangkiti oleh hijacker pelayar.

Tipikal kelakuan perisian berniat jahat tersebut adalah serangan mengganggu iklan di skrin anda. Menyemak imbas anda akan diganggu oleh banyak pop-up, tawaran eksklusif, tawaran istimewa dan kupon, palsu permintaan Kemaskini, berkelip mesej, dan sebagainya yang dihasilkan dengan satu tujuan – untuk mendapatkan keuntungan dari setiap pandangan atau klik. Perkara dengan kandungan iklan tersebut adalah bahawa ia akan khusus disasarkan untuk kelihatan lebih menarik kepada pengguna. Ini adalah mungkin kerana keupayaan dengan hijacker untuk mendapat tabiat pelayaran dan sejarah, serta kuasanya untuk memantau aktiviti web anda pada bila-bila masa.

Perampas pelayar pasti malware paling banyak diedarkan di luar sana. Cara yang paling umum agihan adalah mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku dari penghantar yang tidak diketahui, pengemaskinian palsu, pautan meragukan, pop-up dan iklan, fail-fail torrent dan pakej perisian percuma. Ia adalah sangat penting bahawa pengguna pastikan untuk mendapatkan kemas kini mereka daripada sumber yang boleh dipercayai dan berlesen sahaja.

Kami juga mengesyorkan memilih jenis adat Advanced/ untuk pemasangan apabila memuat turun perisian dari internet. Tindakan ini akan memberikan anda kawalan penuh ke atas program-program yang telah dimuat turun dan aplikasi. Anda dengan mudah boleh buang mana-mana perisian yang anda anggap mencurigakan atau tidak pernah bertujuan untuk memuat turun di tempat pertama. Terdapat tiada perkara itu sebagai terlalu selamat apabila memuat turun kandungan daripada laman web. Ia memang baik untuk membaca semua terma dan syarat semasa proses pemasangan. Pengguna akan sering terlalu cepat untuk klik pada butang ‘Next’ tanpa memberi perhatian apa yang mereka bersetuju untuk.

Kebanyakan pengguna tidak menganggap pelayar perampas menjadi amat berbahaya. Pasti, iklan yang diri mereka tidak dapat berbuat apa-apa kemudaratan kepada komputer anda, tetapi Laman web yang mereka boleh mengarahkan anda berpotensi boleh menjejaskan keselamatan anda. Apatah lagi, anda boleh satu klik jauh dari tanpa disedari membuka sebuah backdoor hackers yang boleh menggunakan peluang ini untuk mendapatkan data peribadi seperti kata laluan, alamat IP, nombor kad kredit, akaun bank, dan lain-lain dan berkongsi dengan lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan.

Terdapat beberapa kes di mana iklan yang dijangkiti telah menyebabkan jangkitan virus lain, tetapi buat masa ini jangkitan mungkin lebih berbahaya seperti virus kuda Trojan atau pun ransomware! Jika anda perhatikan bahawa pelayar anda telah dirampas, anda perlu bertindak segera dan meneruskan pembuangan perisian berniat jahat ini sebelum terlambat. Terus membaca artikel ini dan ikuti arahan kami untuk membuang parasit siber ini dari PC anda sekali dan untuk semua!

Pageanalytics.space Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk Buang Virus Pageanalytics.space daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Pageanalytics.space dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *