Bagaimana untuk Buang Virus Oload.icu (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Penampilan di laman web Oload.icu bermaksud satu perkara. Bahawa komputer anda juga tidak lagi bebas-nasib. Entah bagaimana, parasit daripada nasib Keluarga telah berjaya menyelinap pada peranti anda tanpa disedari oleh dan kini menyebabkan masalah. Jangan bimbang, perisian berniat jahat ini menghadkan serangan para pelayar web sahaja. Ini bermakna bahawa sistem komputer anda sendiri telah tidak telah dijangkiti.

Bahawa yang berkata, dari saat perosak ini menyerang dan panggilan pelayar anda dengan rumah, ia akan mula menghasilkan banyak iklan yang menjengkelkan. Bilik-bilik ini boleh dalam bentuk pop-up, dalam teks, banner atau isyarat berkelip. Mereka boleh juga ditandakan dengan teks yang membaca ‘Powered by Oload.icu’, ‘Dibawa kepada anda oleh Oload.icu’, ‘Iklan oleh Oload.icu’, dan sebagainya

sejumlah besar promosi akan sangat merosakkan ke pelayar web anda, menyebabkan kemalangan dan jeda secara harian. Anda juga perlu tahu bahawa nasib tidak diprogramkan untuk mengesahkan muka ia akan menaja, jadi tidak ada cara untuk mengetahui dengan pasti di mana anda mungkin mendapatkan dihalakan ke. Anda boleh satu klik jauh dari yang dihalakan semula ke laman web yang akan bertujuan untuk membahayakan komputer anda dijangkiti.

Berita baiknya ialah, bahawa parasit ini bukanlah sebagai lanjutan. Satu-satunya cara untuk membolehkannya seterusnya meranapkan PC anda adalah jika anda memasang sendiri. Dalam kebanyakan kes, pengguna berbuat demikian tanpa menyedarinya. Selalunya, nasib lurks di sebalik e-mel spam dan iklan yang rendang. Adalah lebih baik untuk menghapuskan sebarang e-mel spam daripada penghantar yang tidak diketahui, terutamanya jika ia mengandungi lampiran dan fail boleh laku. Selain itu, jika iklan seolah-olah terlalu baik adalah benar, pada hakikatnya, ia boleh direka untuk memikat anda ke dalam perangkap yang. Pastikan anda melawat laman web boleh dipercayai sahaja.

Jika anda perlu untuk mengemas kini perisian anda, jangan tergesa-gesa ke klik pada pop-up kemas kini pertama yang muncul di skrin anda. Lebih sering daripada tidak, pemberitahuan tersebut bertukar menjadi penipu. Nasib juga boleh mencari jalan pada komputer anda melalui pakej perisian dan fail-fail torrent. Itulah sebabnya mengapa anda perlu memberi perhatian yang cermat terhadap apa yang anda sedang memuat turun dan berfikir dua kali sebelum anda klik pada butang ‘Saya setuju’ itu. Membuat ia satu tabiat untuk membaca dengan teliti terma dan syarat. Kami juga mengesyorkan memasang di bawah persediaan lanjutan custom/, untuk memastikan bahawa mana-mana kandungan bonus tidak disembunyikan daripada anda.

Halaman Oload.icu telah tiada tempat di pelayar web anda. Tetimbul yang akan mengikuti anda tidak kira Laman yang anda lawati. Walaupun tapak yang tidak memaparkan apa-apa iklan sekarang akan dibanjiri dengan kandungan yang ditaja. Parasit yang Tujuannya adalah untuk membuat anda klik pada iklan seberapa banyak yang mungkin. Untuk setiap klik yang anda buat, nasib yang akan dibayar. Untuk memastikan misi ini berjaya, ia akan mengintip anda. Aktiviti dalam talian anda akan dipantau tanpa henti, dan data seperti melayari keputusan sejarah dan Cari – yang dikumpul, hanya supaya ia boleh memberikan anda akan lebih cenderung untuk klik pada kandungan yang disasarkan.

Malangnya, yang mungkin tidak dapat maklumat peribadi sahaja ia boleh mencuri daripada anda. Kata laluan anda, alamat IP, akaun bank, nombor kad kredit, ID log masuk, dan sebagainya boleh juga jatuh ke tangan crooks, yang bertujuan untuk menjual maklumat ini kepada pihak ketiga lain boleh dipersoalkan. Satu-satunya cara untuk menyelesaikan isu ini adalah untuk membuang parasit jahat ini sebelum terlambat!

Buang Oload.icu

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Oload.icu dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *