Bagaimana untuk Buang Virus MySearchDial (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove MySearchDial

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus MySearchDial. Ini MySearchDial Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Perampas pelayar adalah parasit jahat yang boleh menghidupkan pengalaman menyemak lalu awda ke dalam neraka yang lengkap. Redirect MySearchDial ini adalah tanda bahawa pelayar anda telah dirampas. Parasit ini akan membedil skrin anda dengan pelbagai jenis iklan. Ia juga akan pergi seperti yang jauh untuk mengganggu anda telah menonton video tersebut, hanya untuk memaparkan lebih banyak iklan. Apa gunanya banyak iklan?

Untuk mencipta pendapatan bagi hacker di sebalik perisian berniat jahat ini, serta juga untuk halaman yang dinaikkan pangkat melalui kaedah PPC (Pay Per klik). Untuk memastikan keuntungan, hijacker ini akan mencuri maklumat anda dalam talian seperti menyemak imbas sejarah, pertanyaan carian, tabiat web, dll, supaya ia akan menyesuaikan iklan dengan sewajarnya dan membuat mereka lebih menarik kepada pengguna. Apatah lagi, perampas mempunyai keupayaan untuk mengubah tetapan penyemak imbas anda dan bahkan memasang aplikasi, sambungan atau Bar Alatan tanpa mengganggu walaupun untuk meminta kebenaran anda.

Perampas akan sneaky serangga perosak akan tidak teragak-agak untuk menipu anda dengan semua cara perlu, supaya mereka boleh mendapat capaian ke komputer anda. Itulah sebabnya mengapa ia dapat difahami mengapa begitu banyak pengguna menjadi mangsa jangkitan siber. Mari kita bersikap jujur, jika anda melihat iklan yang mempromosikan jualan eksklusif atau diskaun untuk kasut yang anda telah menyemak secara online, anda akan klik, betul-betul? Itulah apa yang parasit siber dikira. Jika anda lihat iklan yang kelihatan terlalu baik adalah benar, ia mungkin adalah. Kami mengesyorkan menahan diri dari klik pada pautan yang meragukan dan iklan, kerana mereka sering membawa kepada sumber-sumber yang dijangkiti yang boleh menyebabkan kerosakan PC anda.

Remove MySearchDial
The MySearchDial Virus

Perampas pelayar juga dikenali untuk berselindung di sebalik spam emel dan lampiran, meminta kemas palsu, perisian penyertaan, fail-fail torrent, dan sebagainya. Jika anda mahu untuk memastikan komputer anda selamat dan bebas-perisian berniat jahat, maka anda perlu berhati-hati semasa anda sedang melayari internet. Hanya klik pada pautan yang anda tahu dengan pasti yang sah dan boleh dipercayai. Penjenayah siber bergantung kepada kecuaian dan naif anda. Menjadi lebih bijak. Teliti adalah kunci untuk melindungi kehadiran dalam talian anda.

Pelayar perampas mungkin tidak sebagai berbahaya sebagai kuda Trojan, tetapi mereka adalah apa-apa tetapi tidak merbahaya. Jika anda menyimpan parasit siber tidak terjaga, anda akan menghadapi pelbagai kesan yang pastinya akan membuat anda menyesal anda tidak bertindak terlebih dahulu dan keluarkan ancaman ini dari PC anda. Kewujudan perampas pada penyemak imbas anda membawa kepada mengurangkan kelajuan internet anda. Selain itu, browser anda akan mula mengalami kesukaran untuk berjalan dengan betul. Lagi parasit yang kekal pada komputer anda, lebih banyak iklan ini akan menghasilkan. Ianya hanya menunggu masa sehingga pelayar anda mendapat begitu melimpah dengan iklan, bahawa ia akan memulakan terhempas dan akhirnya berhenti berfungsi sepenuhnya.

Seolah-olah semua itu adalah tidak mencukupi, penggodam boleh menggunakan jangkitan ini mengganggu kelebihan kepada mereka dan mencuri lebih daripada sejarah pelayaran awda dan carian. Data kewangan seperti akaun bank, nombor kad kredit, malah kata laluan dan ID log masuk dengan mudah boleh jatuh ke tangan yang salah. Penjenayah siber tangan, untuk lebih speisifik. Dan mereka pasti akan mendapatkan keuntungan dengan berkongsi apa-apa maklumat yang berharga dengan lain-lain pihak ketiga. Anda boleh berhenti aktiviti ini berniat jahat pada komputer anda. Lebih cepat anda bertindak, lebih baik peluang untuk menyimpan data peribadi anda. Kami boleh membantu anda dengan pembuangan berjaya hijacker pelayar ini yang mengganggu. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah ikut arahan terperinci kami di bawah.

MySearchDial Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk Buang Virus MySearchDial daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus MySearchDial dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *