Bagaimana untuk Buang Virus MediaGet (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

MediaGet diiklankan sebagai alat yang boleh membantu anda. Hakikatnya, ia adalah tidak. Aplikasi ini adalah sebenarnya perisian berniat jahat daripada kategori nasib, direka untuk banjir skrin anda dengan iklan yang berat setiap kali anda membuka pelayar anda. Masalahnya dengan adware ialah, bahawa ia tidak sasaran sistem komputer anda.

Parasit yang diprogramkan untuk menjangkiti setiap pelayar web yang anda ada pada PC anda-Chrome, Firefox, Edge, Explorer, Opera, Safari. Sebaik sahaja ia mendapat dipasang, aplikasi jahat ini akan mengubah seting web apa pun perlu, untuk melaksanakan misinya yang berniat jahat. Kemudian, ia akan bertukar platform web anda menjadi alat yang memaparkan iklan.

Pada setiap halaman yang anda lawati, nasib yang akan memaparkan pelbagai iklan yang mengganggu dalam bentuk yang berbeza seperti pop-up, banner dan juga di dalam teks. Anda lihat, parasit di MediaGet Ia diperintahkan untuk menyediakan iklan seberapa banyak yang mungkin. Ia bukanlah tugasnya untuk mengesahkan mereka. Bahawa yang berkata, anda tidak tahu di mana iklan yang seolah-olah dipercayai akan membawa anda. Anda mungkin mendapatkan dihalakan semula ke mencurigakan dan bahkan berbahaya-Laman web pihak ketiga yang bertujuan untuk membahayakan komputer awda dan mencuri data peribadi anda.

Ia adalah penting untuk menyebutkan, bahawa di MediaGet aplikasi tidak dapat menyerang sendiri. Ia memerlukan kelulusan anda untuk dipasang. Kebiasaannya, pengguna ini memasang perisian berniat jahat tanpa menyedarinya. Kesilapan yang paling biasa adalah untuk memilih mod yang cepat dalam Pendeta Persediaan apabila memasang pakej perisian. Dengan cara ini, jika ada mana-mana kandungan yang tersembunyi dalam bentuk bonus program atau aplikasi, mereka akan dipasang secara automatik.

Untuk memastikan bahawa tidak ada perisian penyata komputer anda tanpa disedari oleh, kami mengesyorkan memilih maju Custom/ jenis pemasangan. Mana-mana pepasangan pilihan akan menjadi kelihatan kepada anda dan anda akan dapat dengan mudah Buang mereka, supaya mereka tidak mendapat capaian kepada peranti anda. Cara pengedaran perisian iklan lain termasuk, tetapi tidak terhad kepada spam emel dan lampiran, fail-fail torrent, pengemaskinian palsu dan pautan yang dijangkiti.

Nasib wujud untuk mencipta hasil kepada para pencipta dan halaman-halaman yang ia akan menggalakkan. Ini berlaku melalui Skim membayar per klik. Untuk setiap iklan yang anda klik, parasit yang mendapat bayaran. Untuk meningkatkan peluang dan kejayaan, parasit ini akan memantau aktiviti dalam talian anda dan mengumpul data web seperti menyemak imbas sejarah, tabiat dan pertanyaan carian. Dengan maklumat ini, nasib akan mampu untuk menyediakan iklan disasarkan yang akan lebih cenderung untuk mendapatkan klik pada oleh pengguna. Malangnya, itu tidak adalah data yang hanya berharga yang crooks yang bisa tangan mereka melalui perisian berniat jahat.

Maklumat peribadi dan kewangan sebagai mudah diperolehi oleh hacker, terima kasih kepada nasib yang jahat. Seolah-olah semua ini adalah tidak mencukupi, parasit ini adalah juga bertanggungjawab terhadap kerosakan yang dilakukan pada penyemak imbas anda. Tidak lama lagi mencukupi, anda akan perasan simptom jangkitan berbahaya – kelajuan internet yang perlahan, pelayar kerap kemalangan, ketinggalan, dan sebagainya. Pada satu masa nanti, pelayar akan dapat berfungsi dengan baik dan akan berhenti berfungsi sama sekali, disebabkan oleh beban berat iklan dibuang jalan.

Jika anda mahu untuk mengembalikan kawalan terhadap pelayar web anda dan melindungi privasi dan Keselamatan dalam talian, anda perlu mengalih keluar parasit merbahaya ini daripada komputer anda sebelum ianya mampu untuk berbuat apa-apa!

MediaGet Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus MediaGet dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *