Bagaimana untuk Buang Virus Mac Tonic (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Mac Tonic. Ini Mac Tonic Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Jika anda perhatikan kewujudan utiliti Mac Tonic pada komputer anda, anda berada dalam kesulitan. Ia adalah parasit jahat daripada kategori nasib. Misi itu? Untuk mengambil alih pelayar anda. Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Microsoft Edge, Terdapat tiada aplikasi pelayar yang selamat daripada perisian berniat jahat ini.

Mac Tonic, objektif utama adalah untuk menghidupkan pelayar anda ke dalam alat memaparkan iklan, jadi ia boleh mendapat manfaat daripada setiap klik mangsa membuat iklan yang dihasilkan. Untuk membuat perkara-perkara yang lebih teruk lagi, nasib yang akan menyesuaikan iklan mengikut kepada data yang diperolehi web itu kepada si mangsa, seperti menyemak imbas sejarah, tabiat dan pertanyaan carian. Apa-apa untuk membuat pengguna paling berkemungkinan untuk klik pada kandungan digalakkan.

Nasib yang biasanya merebak melalui mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, link rosak dan iklan, percuma pakej perisian permintaan Kemaskini palsu, dan sebagainya. Untuk mengemudi jelas daripada jangkitan adware yang berpotensi, kita menasihati pembaca kami untuk sentiasa mendapatkan mereka kemas kinian perisian dari sumber yang boleh dipercayai dan berlesen sahaja. Jangan hanya membuta tuli Amanah tetimbul rawak yang menggesa anda untuk mengikuti pautan Kemaskini boleh dipersoalkan.

Lebih sering daripada tidak, reroutes tersebut membawa kepada bahaya Laman web pihak ketiga yang hanya boleh membahayakan komputer awda dan menjangkiti dengan perisian berniat jahat. Bercakap tentang perisian, jika anda kerap memuat turun atur cara dan aplikasi dari internet, sila pastikan anda memilih mod adat atau lebih maju dalam Pendeta Persediaan. Ini akan memberi anda kekuatan untuk tidak hanya melihat kandungan penuh perisian anda adalah kira-kira untuk memasang, tetapi juga Buang sebarang atur cara yang tidak diingini atau aplikasi yang seolah-olah mencurigakan kepada anda. Kami mengesyorkan keluar memilih sebarang perisian tambahan, kerana ia adalah salah satu yang biasanya ternyata menjadi perisian berniat jahat yang tersembunyi yang terselindung.

Sebelum anda panik bahawa komputer anda telah digodam, anda perlu tahu bahawa nasib bukanlah sebagai berbahaya seperti virus seperti Trojan atau ransomware. Kebanyakan orang walaupun tidak menganggap ia sebagai satu virus yang sebenar, kerana ia menghadkan serangan para pelayar anda sahaja. Walau bagaimanapun, itu tidak bermakna bahawa ia tidak berbahaya. Agak bertentangan. Memang lebih dari mampu menjejaskan privasi dan Keselamatan dalam talian anda.

Maklumat peribadi seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, alamat IP, akaun bank, nombor kad kredit, Login ID, dan lain-lain dengan mudah boleh jatuh ke tangan penjenayah siber, terima kasih kepada parasit ini berniat jahat. Bukan itu sahaja, tetapi kewujudan nasib ini pada PC anda juga akan membawa kepada sambungan internet yang perlahan dan kerap kemalangan pelayar anda.

Pada satu masa nanti, pelayar akan berhenti bertindak balas sepenuhnya. Itulah apabila anda akan sedar bahawa anda akan dapat berbuat apa-apa jenis kerja pada penyemak imbas anda. Tetapi, jika anda mengikuti arahan terperinci dan tindakan kami sebaik sahaja anda mengesan perisian berniat jahat ini, anda akan menyelamatkan diri begitu banyak masalah. Kurang masa anda membazir, lebih baik! Mengalih keluar perisian iklan ini jahat dan mengembalikan kawalan ke atas pelayar anda sebelum terlambat!

Mac Tonic Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Mac Tonic dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *