Bagaimana untuk Buang Virus Lonlingdom.cool (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Lonlingdom.cool. Panduan Lonlingdom.cool penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Adakah anda sentiasa mendapat diarahkan ke laman web Lonlingdom.cool? Kami ada beberapa berita buruk untuk anda. Ia kelihatan seperti komputer telah menyusup dengan hijacker pelayar. Perisian yang berniat jahat ini mengambil alih pelayar anda dan mengubahsuai sebarang tetapan yang difikirkannya patut. Mangsa malware ini sering perasan bahawa mereka Laman web, Laman tab baru dan enjin carian pilihan telah ditukar ke halaman Lonlingdom.cool.

Apatah lagi, perampas dikenali untuk membedil skrin mangsa dengan mengganggu di dalam teks dan iklan banner, serta pop-up yang akan menjadi sangat sama ada kepada pengguna. Ini adalah kerana parasit ini mempunyai keupayaan untuk mendapatkan sejarah pelayar anda, tabiat dan Cari walaupun pertanyaan bagi menyediakan semua jenis iklan yang pengguna adalah paling berkemungkinan untuk klik. Selalunya, iklan tersebut akan berupa tawaran eksklusif dan menawarkan kupon khas, jualan, berkelip mesej yang mudah untuk menangkap mata palsu pengemaskinian, dan sebagainya. Matlamat utama hijacker pelayar adalah untuk mencipta pendapatan melalui kaedah membayar per klik atau berbayar.

Cara yang paling biasa pelayar hijacker pengagihan adalah melalui perisian diberkas, mesej-mesej palsu Kemaskini, e-mel spam dan lampiran, pautan palsu dan iklan dan banyak lagi. Pengguna mungkin melihat tetimbul rawak yang adalah mendesak mereka untuk mengemaskini program atau aplikasi komputer mereka, dengan membuatkan mereka klik pada pautan yang mencurigakan. Dalam kebanyakan kes, Permohonan Kemaskini adalah palsu. Jangan jatuh ke dalam perangkap mereka. Sentiasa menggunakan sumber-sumber yang boleh dipercayai dan berlesen untuk mengemas kini perisian anda. Apabila anda memuat turun pakej perisian, menjadi sangat berhati-hati.

Pemaju sering pakej program dan pakej mereka bersama-sama dengan perisian berniat jahat yang tidak dinyatakan dengan betul. Ini membuatkan mangsa tidak menyedari bahawa mereka sebenarnya akan membolehkan parasit jahat pada komputer mereka. Untuk mengelakkan perkara tersebut, anda perlu memilih untuk adat atau lanjutan jenis pemasangan. Dengan cara ini, apa yang anda perlu lakukan adalah hanya Buang mana-mana perisian yang tidak perlu yang anda anggap mencurigakan atau tidak pernah bertujuan untuk memuat turun di tempat pertama.

Perampas pelayar tidak boleh sebagai berbahaya seperti virus daripada kuda Trojan atau kategori ransomware, tetapi mereka masih perlu tidak dapat diremehkan! Di sebalik iklan dan pop-up yang dijana oleh parasit ini berniat jahat boleh mengintai bahaya tersembunyi! Ia adalah sangat mungkin untuk tanpa disedari memberikan penggodam akses kepada komputer anda, dengan mengklik iklan dijangkiti. Dengan berbuat demikian, anda meletakkan privasi dan Keselamatan anda dalam bahaya yang lebih besar!

Jika anda ingin untuk kembali kepada sebuah damai, selamat dan ad-percuma pengalaman menyemak lalu, anda perlu mengalih keluar hijacker Lonlingdom.cool pelayar ini daripada komputer anda sebaik sahaja anda mengesan kehadirannya pada PC anda. Jika anda memerlukan bantuan dalam tugasan ini, kami boleh membantu anda dengan terperinci set arahan yang boleh anda dapati di bawah kami.

Buang Lonlingdom.cool

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Lonlingdom.cool daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Lonlingdom.cool dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *