Bagaimana untuk Buang Virus Lockapp.exe | Dikemaskini

Trojans

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Lockapp.exe. Panduan Lockapp.exe penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Virus Trojan dianggap menjadi ancaman siber paling ditakuti di luar sana. Mereka dikenal pasti sebagai sangat sneaky dan boleh digunakan oleh hacker untuk melakukan semua jenis kerosakan. Serba boleh dan terang-terangan – yang mungkin sifat-sifat yang paling berbahaya Trojan Horse. Mereka boleh digunakan sebagai satu cara untuk menjangkiti komputer mangsa dengan perisian berniat jahat lain seperti cacing, ransomware, perampas, perisian iklan atau perisian pengintip.

Lockapp.exe adalah satu contoh mengenai itu jahat Trojan parasit. Memang lebih dari mampu mengubahsuai daftaran, merosakkan sistem penting proses atau fail dan banyak tugas-tugas lain yang berniat jahat. Melalui virus ini, penjenayah siber juga boleh mendapatkan tangan mereka pada data peribadi mangsa, seperti kata laluan, IP alamat, Login ID, akaun bank, nombor kad kredit, sejarah pelayaran, pertanyaan carian, serta pelbagai jenis fail seperti dokumen, foto atau fail boleh laku. Apatah lagi, jika anda telah jatuh mangsa kepada Trojan Lockapp.exe itu, ia adalah sangat mungkin bahawa anda boleh menjadi intipan ke atas oleh hacker, maya dan fizikal. Melalui virus ini, penjenayah siber boleh melihat segala-galanya yang anda lakukan di internet. Mereka juga boleh dapat mendengar anda dan melihat anda setiap langkah melalui kamera web dan mikrofon anda.

Terdapat banyak cara untuk virus Trojan menjangkiti PC anda. Cara yang paling umum pengagihan termasuk perisian penyertaan, permintaan Kemaskini palsu, pautan meragukan dan iklan, fail-fail torrent rosak, serta mesej e-mel spam dan lampiran e-mel atau fail boleh laku. Jika anda ingin selamat daripada jangkitan Trojan yang berpotensi, Terdapat beberapa perkara yang kita boleh menasihati anda untuk melakukan. Jika anda perlu untuk mengemaskini perisian di komputer anda, ia adalah terbaik untuk tidak mempercayai amaran pop timbul yang rawak yang anda perlukan untuk mengikuti link, dalam rangka untuk mengemaskini atur cara atau aplikasi pada PC anda. Lebih sering daripada tidak, mesej kemas kini tersebut adalah palsu. Sebaliknya, anda perlu bergantung pada sumber rasmi dan berlesen sahaja.

Selain itu, jika anda memuat turun perisian dari internet, dan lebih khusus – percuma pakej, ada sesuatu yang anda harus sedar. Ia adalah sangat biasa bagi pemaju untuk pakej atur cara dan aplikasi bersama-sama dengan perisian berniat jahat. Sudah tentu, mereka tidak sewajarnya mendedahkan kehadiran perisian berniat jahat. Itulah sebabnya mengapa pengguna dibiarkan tertanya-tanya bagaimana mendapat virus pada komputer mereka. Apa kami cadangkan anda lakukan, adalah untuk memilih jenis maju Custom/ pemasangan. Dengan cara ini, anda boleh melihat kandungan penuh apa yang anda akan memasang pada komputer anda, dan akan dapat Buang apa-apa perisian tambahan yang seolah-olah mencurigakan atau anda pernah diniatkan untuk memuat turun di tempat pertama.

Kuda Trojan virus teruk boleh merosakkan komputer anda. Benda itu, sebaik sahaja mereka telah menyusup PC anda, terdapat no cara mengetahui dengan tepat Bilakah mereka akan menyerang. Ia mungkin mengambil sedikit masa sebelum mengaktifkan dan mula berleluasa yang menimbulkan kekacauan. Tetapi apabila mereka berbuat demikian, anda akan perasan bahawa ada sesuatu yang salah. Prestasi PC anda secara keseluruhan akan berkurangan secara tiba-tiba, anda juga mungkin mengalami sambungan internet yang perlahan. Apatah lagi, atur cara dan aplikasi akan mula terhempas atau berhenti bekerja sama sekali. Sesetengah mangsa mungkin pengalaman walaupun CPU yang tinggi dan penggunaan GPU tanpa sebab yang jelas.

Semakin lama anda membiarkan virus ini melakukan perkara yang, yang lebih teruk implikasi akan mendapat. Itulah sebabnya mengapa anda perlu mengalih keluar Loackapp.exe Trojan ini daripada komputer anda secepat mungkin! Jika anda tidak, anda bukan sahaja akan kehilangan maklumat berharga tetapi juga boleh mendapat skrin biru kematian. Jika anda mahu untuk mendapatkan kawalan ke atas komputer awda, ikut arahan kami di bawah untuk mengetahui bagaimana untuk di halau parasit ini berniat jahat.

Buang Lockapp.exe

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Lockapp.exe dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *