Bagaimana untuk Buang Virus Kolnixo.exe | Dikemaskini

Trojans

Kuda Trojan adalah kerana keupayaan mereka untuk teruk merosakkan mana-mana komputer yang mereka menjangkiti. Jika anda telah menjadi mangsa kepada Trojan Kolnixo.exe itu, bersedialah untuk sesetengah berita buruk. Seperti kuda Trojan tipikal, parasit ini adalah sangat diam-diam. dan serba boleh. Mangsa akan tahu bahawa jangkitan telah mengambil tempat sejak virus tidak semestinya akan aktif ketika ia menyerang. Ia akan memakan masa sehingga ia diaktifkan. Itulah sebabnya mengapa ia akan menjadi sukar untuk dikesan apabila Trojan virus telah dijangkiti PC anda.

Sebaik sahaja perisian jahat mula mendatangkan malapetaka, anda akan menyedarinya dari gejala-gejala seperti ketinggalan, ralat sistem, memperlahankan kelajuan internet, tingkah laku tidak normal pelayar, online advert serangan, dan lain-lain tujuan virus ini berbeza-beza mengikut apa sahaja penggodam di perlukan di dalam detik tertentu. Trojan yang boleh diguna pakai sebagai cara untuk mengintip ke atas mangsa untuk mencuri maklumat penting, untuk menjangkiti dengan ancaman jahat yang lain, atau untuk menggunakan komputer sebagai sebuah mesin perlombongan crypto. Walau apa pun, anda tidak akan seperti hasil daripada jangkitan kuda Trojan. Bahkan tidak sedikit. Jadi lebih cepat anda membuang ancaman, lebih baik.

Merupakan kaedah yang paling biasa bagi pengagihan kuda Trojan yang termasuk mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, fail-fail torrent rosak, permintaan Kemaskini palsu, dijangkiti pautan iklan, serta pakej perisian. Ia adalah penting untuk berhati-hati apa yang anda klik pada masa dalam talian. Teliti adalah kunci untuk mendapatkan selamat melayari pengalaman. Tidak membuta tuli mempercayai rawak kemas kini yang timbul yang menggesa anda untuk mengikuti pautan dalam rangka untuk mengemaskini atur cara di komputer anda. Sebaliknya, bergantung rasmi dan berlesen sumber sahaja, untuk mengemas kini perisian anda.

Selain itu, apabila anda tentang aplikasi atau memasang program pada komputer anda, pastikan anda memilih adat atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan. Ini akan memberi anda kekuatan untuk melihat kandungan penuh apa yang anda kira-kira untuk pasang pada PC anda. Jika anda melihat mana-mana pepasangan pilihan, kami amat mengesyorkan bahawa anda Buang mereka, kerana perisian berniat jahat boleh sering didapati menyamar sebagai kandungan bonus yang mendapat secara automatik dipasang tanpa pengetahuan pengguna jika mereka membuat keputusan yang salah untuk memilih satu Cepat pasang.

Trojan Horse dianggap sebagai salah satu jenis virus di luar sana yang paling berbahaya. Dan dengan alasan yang baik. Melalui parasit, ada had untuk crooks yang terdaya. Perisian berniat jahat yang boleh digunakan untuk mengintip mangsa – hampir dan fizikal. Hacker boleh memantau setiap langkah anda membuat dalam talian, serta mengintip anda melalui kamera web dan mikrofon anda. Tiada siapa yang berlaku kepada mereka. Bukan untuk menyebut itu terima kasih kepada virus, maklumat peribadi dan kewangan juga dalam bahaya!

Data yang sensitif seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan akaun bank, nombor kad kredit, alamat IP, Login ID, dll boleh dengan mudah jatuh ke tangan yang salah. Apatah lagi, penjenayah siber boleh mencuri identiti dalam talian anda dan melakukan jenayah siber dalam nama anda. Sistem komputer anda akan mengalami terlalu! Kesilapan sistem, kerap kemalangan, ketinggalan, fail rasuah – anda akan mengalami mereka serta jika anda terus membazir masa dan kekal terbiar! Anda perlu mengembalikan kawalan ke atas mesin siber anda dan membuang virus berbahaya ini secepat mungkin!

Buang Kolnixo.exe

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Kolnixo.exe dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *