Bagaimana untuk Buang Virus ImpaqSpeed (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove ImpaqSpeed

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus ImpaqSpeed. Ini ImpaqSpeed Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

ImpaqSpeed dibentangkan sebagai satu program yang boleh membantu anda untuk mengukur kelajuan sambungan internet anda terus dari desktop anda. Walau bagaimanapun, penyelidik perisian berniat jahat telah mendapati bahawa program ini menunjukkan tingkah laku adware dan mampu menghasilkan iklan yang mengganggu kandungan tanpa kebenaran anda. Iklan tersebut dikenali untuk menggalakkan rendang perisian dalam bentuk dibaca, pelanjutan penyemak imbas dan lain-lain produk. Matlamat akhir di sini adalah untuk mencipta pendapatan dengan kaedah PPC (Pay Per klik).

Anda boleh membezakan iklan yang berniat jahat dari orang-orang yang tetap kerana iklan-iklan yang dihasilkan oleh ImaqSpeed mempunyai mesej teks yang berbeza di bawah mereka. Teks tersebut boleh tetapi tidak terhad kepada “Iklan oleh ImpaqSpeed”, “Powered by ImpaqSpeed”, “Dibawa kepada anda oleh ImpaqSpeed”, dan sebagainya

gejala-gejala lain jangkitan nasib ini termasuk permintaan palsu Kemaskini, tanpa kebenaran pemasangan aplikasi dan program-program serta Kemunculan iklan, banner, tawaran, kupon, eksklusif menawarkan, berkelip mesej, dan sebagainya dalam laman-laman yang anda lawati. Apatah lagi, walaupun rawak Laman web teks boleh diubah menjadi pautan yang mungkin membawa kepada laman web pihak ketiga yang mencurigakan.

Remove ImpaqSpeed
The ImpaqSpeed Virus

Ini jenis tertentu nasib paling biasa diedarkan melalui pakej perisian percuma. Yang bermaksud bahawa anda memasang program ImpaqSpeed sendiri, walaupun ia dilakukan tidak sedar. Ia adalah satu kejadian yang biasa bagi pengguna untuk memasang perisian berniat jahat dengan tidak sengaja. Ini boleh dicegah jika anda memberi perhatian kepada terma dan syarat, serta memilih adat atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan. Ini boleh memberikan anda capaian kepada semua tetapan yang tersedia semasa proses pemasangan, yang bermaksud bahawa anda dengan mudah boleh buang mana-mana perisian yang tidak diingini yang seolah-olah mencurigakan kepada anda atau tidak pernah mempunyai niat untuk memuat turun untuk bermula dengan.

Ia adalah penting untuk pengguna untuk mengetahui potensi bahaya yang mungkin berselindung di sebalik iklan yang dijana oleh nasib di ImpaqSpeed. Ia tidak dinasihatkan kepada klik pada mereka kerana mereka boleh membawa kepada laman web yang mengelirukan dan sering kali membahayakan. Tapi itu tidak semua. Kewujudan program ImpaqSpeed boleh menyebabkan komputer anda untuk bertindak lebih lembap, serta membuat pelayar anda atau aplikasi lain untuk membekukan dan tidak berfungsi dengan baik.

Sudah tentu, sebagai mana-mana perisian berniat jahat, selalu ada risiko bagi data peribadi anda. Jika anda tidak mahu maklumat peribadi anda untuk mendapatkan terjejas, anda hendaklah dengan serta-merta meneruskan pembuangan perisian berniat jahat ini sebelum terlambat. Teruskan membaca artikel ini dan mengetahui bagaimana anda boleh menghilangkan parasit siber ini sekali dan untuk semua.

ImpaqSpeed Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus ImpaqSpeed dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *