Bagaimana untuk Buang Virus IconRunner (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus IconRunner. Ini IconRunner Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

IconRunner adalah satu program berniat jahat. Jika anda mendapatkannya dalam sistem anda, anda lebih baik mengambil tindakan serta-merta. Anda akan berhadapan dengan jangkitan nasib. Jika anda belum diuruskan nasib untuk sebelum, bersedia untuk menjadi terkejut dan tidak dengan cara yang baik. Jika anda mempunyai, maka anda tahu dengan tepat mengapa perosak ini mesti sepatutnya dibuang secepat mungkin. Nasib parasit dianggap kurang berbahaya daripada ancaman yang lain dan juga agak mudah untuk menangani. Walau bagaimanapun, ini tidak bermakna bahawa nasib itu adalah benar-benar mengundang pelbagai persoalan. Jika ia adalah, ia tidak akan mempunyai telah dikategorikan sebagai jangkitan tidak diingini.

IconRunner ini juga boleh menyebabkan masalah. Dan jika anda tidak mengalih keluar ia, ia akan. Jika anda amat malang, ia boleh juga menyebabkan anda beberapa kerosakan yang tidak boleh. Perosak akan pergi keluar dari tangan akhirnya dan kemudian penghapusan tidak akan semudah anda mengharap. Itulah sebabnya mengapa tindakan segera adalah satu kemestian. Sebaik sahaja anda mengesan penceroboh atas kapal, mula mencari tempat bersembunyi yang tepat dengan dan keluarkannya atas penemuan. Jangan berjudi dengan mesin anda kesejahteraan hidup. Lagi jangkitan kekal, yang lebih teruk keadaan anda mendapat. Jangan biarkan yang berlaku. Bertindak sekarang!

Seperti yang kami katakan, IconRunner adalah nasib yang. Nasib perosak akan beriklan. Ini bermakna bahawa untuk memanjangkan mereka menginap, mereka perlu untuk menghasilkan iklan dan sekali gus membantu penggodam mendapat hasil membayar per klik. Fikirkan nasib ini sebagai platform iklan yang, bagaimanapun, mempunyai mekanisme mengesahkan tiada. Sesiapa sahaja yang sanggup membayar boleh menggunakannya untuk menggalakkan dan nasib yang tidak menyemak apa yang diiklankan melalui perkhidmatannya atau yang pengiklan. Tidak perlu dikatakan, crooks mengambil kesempatan daripada kebebasan ini. Mereka menggunakan IconRunner untuk mendapatkan keuntungan tanpa tenaga dan menyebarkan kandungan dalam talian yang berniat jahat. Apa-apa yang anda lihat kerana nasib itu boleh dipercayai kerana anda tidak tahu yang iklan adalah benar dan mana satu yang palsu.

Kebenaran adalah bahawa jika sesuatu tawaran yang terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, ia mungkin tidak dan ianya hanya ada untuk dupe anda ke klik untuk cybercriminals yang kelihatan boleh dibayar. Menjadi lebih bijak daripada orang-orang ini dan Jangan klik membuta tuli pada setiap advert yang muncul pada skrin anda. Tiada akan banyak iklan. Mereka juga akan menjadi lebih dan lebih agresif dengan setiap hari berlalu. Keseluruhan skrin anda akan dilindungi dengan kupon, tawaran, tawaran, teks, pop-up, dan sebagainya dan lain-lain

hasil daripada semua pencerobohan ini, anda mula Mesin untuk underperform. Ia menjadi lembap dan kemalangan sering. Penyemak imbas anda berjuang untuk memaparkan kandungan dengan betul. Anda tidak boleh melawat laman kegemaran anda lagi kerana anda sentiasa dihalakan ke muka surat yang rendang dan dihujani dengan iklan merengsa. Nasib yang memusnahkan pengalaman menyemak imbas anda sebelum ini biasa. Ia bertukar menjadi mimpi ngeri. Janganlah kamu duduk diam manakala perkara-perkara yang akan menjadi lebih buruk. Satu-satunya cara untuk menyingkirkan iklan dan pelencongan adalah untuk menyingkirkan IconRunner sama sekali. Jika anda ingin melakukannya secara manual, gunakan panduan pemindahan kami di bawah. Jika anda suka, anda juga boleh menggunakan satu penyelesaian yang automatik.

Bagaimana pula perosak slither dalam sistem anda tanpa pengetahuan anda? Salah satu kaedah yang paling biasa yang hacker menggunakan apabila ia datang kepada nasib adalah kaedah perisian pengikata percuma. Sentiasa memberi perhatian apabila anda memasang sesuatu pada mesin anda kerana anda tidak tahu apa lagi boleh dicetak untuk program asal. Jika anda tergesa-gesa, Semua apps Selain itu dilampirkan masukkan secara automatik. Jika anda ambil masa anda, Walau bagaimanapun, dan baca dengan teliti sebelum anda bersetuju untuk sesuatu, anda akan dapat mengesan penceroboh pada masa yang ditetapkan dan menghalangnya daripada memasuki. Tidak teragak-agak untuk membuat itu nanti. Memilih berjaga-jaga ke atas kecuaian dan pastikan PC anda bersih.

IconRunner Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk Buang Virus IconRunner daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh membuang Virus IconRunner dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *