Bagaimana untuk Buang Virus IBuddy (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus IBuddy. Ini IBuddy Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Nasib, seperti namanya, adalah jenis perisian berniat jahat yang bertujuan untuk mengubah penyemak imbas anda menjadi alat yang memaparkan iklan yang sangat menyakitkan hati. Ibuddy adalah contoh perisian berniat jahat tersebut. Apabila ia mendapat pada PC anda, ia akan mula membedil anda dengan semua jenis iklan seperti pop-up, banner, walaupun promosi dalam-teks terlalu. Matlamat di sini adalah untuk mencipta pendapatan PPC (Pay Per klik) hacker dan laman-laman web yang ia akan menggalakkan.

Untuk meningkatkan kemungkinan kejayaannya, parasit jahat ini akan mencuri data pelayaran mangsa seperti sejarah dan tabiat, serta hasil carian. Data ini akan terbukti sangat membantu dalam memastikan misinya bagi menyediakan iklan disasarkan yang akan kelihatan lebih menarik kepada pengguna. Lagipun, klik lebih banyak yang membuat mangsa, lebih banyak keuntungan skim ini akan penjenayah siber.

Selalunya, nasib lurks di sebalik pakej perisian percuma, mesej palsu Kemaskini, e-mel spam dan lampiran, fail-fail torrent, dijangkiti Laman web dan iklan, dan sebagainya. Apa yang orang tidak menyedari adalah bahawa mereka sahaja boleh memberikan akses kepada nasib. Parasit ini tidak menyerang komputer anda sendiri. Mereka sangat sneaky dan akan melakukan apa sahaja untuk menipu anda, supaya mereka boleh seterusnya meranapkan penyemak imbas anda. Lebih sering daripada tidak, perisian percuma adalah cara bagaimana mereka menguruskan menyelinap in.

yang anda lihat, pengguna akan diketahui melangkau melalui proses pemasangan dan klik pada butang ‘Next’ tanpa banyak berfikir untuk Apakah mereka benar-benar bersetuju untuk memberi. Malah, kami yakin bahawa anda biasanya memilih untuk dipasang yang pantas selepas memuat turun perisian dari internet. Well, ini adalah satu kesilapan besar. Dengan berbuat demikian, anda tidak akan dapat melihat kandungan penuh apa yang telah anda download.

Sering kali, perisian berniat jahat menyamar sebagai perisian tambahan yang tidak dinyatakan dengan betul apabila memuat turun dan dengan demikian pengguna akan mempunyai tidak tahu kewujudannya. Apa yang anda perlu lakukan sebaliknya, adalah untuk memilih mod lanjutan Custom/ dalam Pendeta Persediaan dan hanya buang pemasangan mana-mana pilihan yang disediakan. Dengan berbuat demikian, anda akan menjaga komputer tanpa perisian berniat jahat.

Nasib di kuasa sering diremehkan. Ramai pengguna tidak mempertimbangkan parasit ini ‘virus sebenar’ kerana ia hanya menghadkan serangan para pelayar sahaja. Namun, ianya tidak berbahaya. Ia mudah serius boleh merosakkan pelayar anda dan menghalang anda daripada melakukan apa-apa jenis kerja dalam talian. Bukan untuk menyebut keselamatan yang serius dan privasi melanggar ia punca apabila ia menyerang PC anda.

Lambat laun, pelayar anda tidak lagi akan dapat memaparkan semua iklan yang dibuang jalan. Pada satu masa nanti, ia akan mula rosak, sambungan internet anda akan mendapat yang lebih perlahan, dan komputer anda akan mula berada. Pelayar anda bahkan mungkin berhenti bekerja sama sekali. Itulah sebabnya mengapa anda perlu untuk menyingkirkan nasib menjengkelkan ini sebelum ianya boleh menyusun data peribadi anda dalam bahaya dan tidak boleh anda perlu menyemak imbas biasa mengalami. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk menghapuskan parasit siber ini, kami boleh membantu anda. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah ikut arahan kami di bawah.

IBuddy Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus IBuddy dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *