Bagaimana untuk Buang Virus Grave Setup (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Grave Setup merupakan petanda jelas bahawa parasit jahat nasib telah menyusup PC anda. Tetapi jangan bimbang. Perisian berniat jahat saperti ini menghadkan serangan dengan penyemak imbas sahaja. Ia menyerang sistem komputer anda. Tetapi Jangan pergi berfikir bahawa parasit ini tidak berbahaya. Sebaik sahaja ia mendapat dipasang, ia beralih ke menjangkiti mana-mana pelayar yang sedia ada pada komputer anda. Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Microsoft Edge, Internet Explorer, Safari – tiada platform web adalah imun terhadap aktiviti berniat jahat.

Objektif utama perisian iklan ini adalah untuk menjadikan pelayar anda memaparkan iklan alat. Ia akan banjir skrin anda dengan mengganggu iklan pop-up tidak kira Laman web yang anda lawati. Apatah lagi, iklan itu akan khusus disasarkan, supaya anda lebih cenderung kepada klik pada mereka. Untuk setiap klik anda membuat, parasit yang akan dibayar. Dan untuk membuat keuntungan yang baik, jumlah kandungan yang ditaja akan bertambah setiap hari, yang akan menyebabkan semua jenis masalah untuk penyemak imbas anda. Tidak perlu menyebut hakikat bahawa keselamatan dalam talian dan privasi anda boleh dengan mudah mendapatkan terjejas, terima kasih kepada kehadiran parasit pada PC anda.

Cara yang paling biasa nasib pengagihan termasuk pengemaskinian palsu, pakej perisian percuma, mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, rendang link dan iklan, serta rosak fail torrent. Ia adalah penting bahawa anda membayar perhatian yang cermat terhadap apa yang anda lakukan dalam talian. Berfikir dua kali sebelum anda klik pada apa-apa. Jangan membuta tuli Amanah tetimbul rawak yang menggesa anda untuk mengikuti pautan Kemaskini kelihatan mencurigakan.

Lebih sering daripada tidak, link tersebut mengarahkan semula ke laman web pihak ketiga yang berbahaya. Anda mungkin tanpa disedari membuka sebuah backdoor hacker yang bertujuan untuk mencuri data peribadi anda, jadi mereka boleh menjual kepada orang lain untuk keuntungan. Apa yang perlu anda lakukan sebaliknya, adalah terlalu bergantung kepada sumber-sumber rasmi dan berlesen, apabila ia datang untuk update atau muat-turun perisian.

Nasib ini tidak dianggap ringan. Sebilangan besar syarikat iklan mungkin tidak kelihatan sangat mengancam, tetapi terdapat bahaya tersembunyi di belakang mereka. Masalahnya ialah, anda tidak pernah tahu di mana mereka boleh mengubah laluan anda. Parasit yang diprogramkan untuk memaparkan iklan seberapa banyak yang boleh. Ia tidak diprogramkan untuk mengesahkan mereka. Anda mungkin satu klik jauh dari memberi penggodam capaian kepada maklumat peribadi dan kewangan anda. Dan anda tidak mahu itu berlaku kepada anda, Adakah anda? Ia adalah sangat penting bahawa anda bertindak secepat mungkin.

Sebaik sahaja anda mengesan kehadiran parasit ini, anda tidak perlu membuang masa dan meneruskan dengan penghapusan. Jika anda ingin kembali ke pengalaman pelayaran selamat dan ad-percuma, anda perlu untuk menyingkirkan ini mengganggu nasib Grave Setup sebelum ia dapat melakukan kerosakan yang teruk kepada penyemak imbas anda. Kami boleh membantu anda dengan tugas ini. Di bawah perenggan ini, anda akan mendapati arahan terperinci mengenai bagaimana untuk membuang parasit ini daripada komputer anda sekali dan untuk semua.

Grave Setup Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Grave Setup dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *