Bagaimana untuk Buang Virus GamesNet Search (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove GamesNet Search

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan GamesNet Search. Panduan GamesNet Search penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

GamesNet Search adalah enjin carian khusus. Platform ini menawarkan untuk membantu orang yang mencari permainan komputer di web. Dengan mereka meningkatnya populariti, fungsi ini adalah peluang yang baik menguasai kepentingan sebilangan besar pengguna. Jika anda suka Permainan, anda boleh memutuskan untuk mencuba Laman web ini. Kita mesti memberi amaran kepada anda bahawa ini akan menjadi satu kesilapan. GamesNet Search dikaitkan ke hijacker pelayar. Program penyangak akan mengganggu tetapan penyemak imbas anda dan mendedahkan anda kepada risiko sekuriti. Anda perlu menjauhkan diri daripada platform. Jika anda menemui hijacker di dalam komputer anda, mengambil tindakan serta-merta terhadapnya.

Dengan hijacker GamesNet Search boleh telah memasukkan sistem anda tanpa anda menyedari ia. Terdapat beberapa cara untuk program furtive untuk menembusi Mesin anda. Vektor penyebaran yang paling biasa adalah penyertaan. Pelanggan muat turun akan merangkumi program tidak diingini ini sebagai bonus untuk pilihan. Anda akan mempunyai pilihan untuk Buang ia apabila menjalankan pemasangan. Untuk mengesan opsyen yang tidak menguntungkan, baca terma-terma dan syarat-syarat permohonan anda memasang komputer anda. Mungkin tuan rumah bagi hijacker GamesNet Search yang termasuk perisian percuma, shareware dan utiliti yang cetak rompak. Sebagai amalan biasa, anda harus mengelak daripada program-program yang tidak berlesen.

Lain-lain cara untuk bersentuhan dengan hijacker GamesNet Search termasuk membuka lampiran dari e-mel spam yang dan memasuki sebuah laman web yang rosak. Mesej palsu boleh meyakinkan. Penghantar boleh menulis bagi pihak organisasi yang mempunyai reputasi yang baik, seperti pos negara, Jabatan polis tempatan, Cawangan kerajaan, institusi, bank, rangkaian sosial atau sebuah kedai online. Dia boleh menyalin logo dan kenalan untuk membuat mesej yang seolah-olah tulen entiti masing-masing. Untuk menyemak sama ada sesuatu surat tertentu adalah boleh dipercayai, bukti ia telah dihantar daripada akaun e-mel. Laman-laman web yang rosak dan pautan yang terjejas boleh memindahkan hijacker GamesNet Search dalam sistem anda melalui satu klik. Anda harus memilih sumber-sumber dalam talian yang anda percayai di web.

Remove GamesNet Search
The GamesNet Search Virus

Semasa menembusi komputer, hijacker GamesNet Search yang akan meletakkan sasaran utama pelayar web anda. Ia boleh menjejaskan semua pelanggan pelayaran yang dipasang ke komputer anda. Program rahsia tampers dengan tatacara dalaman mereka dalam usaha untuk mendapatkan kemampuan untuk memanipulasi kefungsian carian. Ia akan menetapkan semula pembekal carian lalai dan laman web. Ini akan membolehkan mereka untuk menukar keputusan pelayaran anda. Laman-laman web yang disokong akan dimasukkan antara muka yang benar-benar sepadan dengan pertanyaan anda. Pemilik hijacker GamesNet Search yang dibayar untuk menggalakkan pihak ketiga platform. Mereka menerima komisen yang akan dikira mengikut bilangan hits yang mampu skor. Kaedah pembayaran ini dipanggil sistem pay per klik.

Oleh kerana jumlah hasil yang mereka bergantung kepada aktiviti pengguna, pemaju hijacker GamesNet Search yang telah menetapkan program mereka untuk menjana beberapa iklan yang tinggi. Kandungan yang mengganggu akan dibawa dalam pelbagai format, seperti pop-up, pop-bawah, pautan dalam teks, kotak kupon, hadiah percuma, Ruang-antara, terapung, kontekstual, selari, dan peralihan iklan. Anda akan mempunyai skrin yang membanjiri setiap kali anda pergi ke dalam talian anda. Dalam usaha untuk menarik perhatian anda dan menjana minat anda, furtive program akan mempersembahkan tawar-menawar yang membeli-belah dengan tawaran-tawaran di iklan. Sebagai menarik ini menawarkan cadangan yang ditetapkan, perlu diingat bahawa sumber-sumber mereka tidak disahkan dipercayai. Tingkap boleh mengandungi pelencongan kepada domain yang berniat jahat.

Selain daripada kemungkinan dijangkiti malware, Terdapat juga potensi yang mempunyai butir-butir peribadi yang sensitif bocor. Hijacker GamesNet Search yang mempunyai keupayaan untuk mengumpul pelbagai jenis maklumat daripada pelayar web. Ini merangkumi sejarah melayari, tracking cookie, lokasi geografi, IP alamat, e-mel, nombor telefon, kod kawasan, fizikal pendaftaran, nama pengguna, kata laluan dan kelayakan perbankan dalam talian. Program berbahaya akan pek gathered data ke dalam katalog dan dilelong di darkweb ini. Pemilik dengan hijacker GamesNet Search Jangan tanya orang kebenaran untuk merakam dan menjual data peribadi mereka.

Buang GamesNet Search

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan GamesNet Search dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *