Bagaimana untuk Buang Virus Free (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Free. Ini Free Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Pakar IT mengkategorikan iklan oleh alat Free sebagai nasib. Ia adalah sangat sneaky dan boleh merosakkan pengalaman menyemak lalu awda dengan membedil anda dengan banyak mengganggu iklan pop-up. Selalunya kandungan pengiklanan sedemikian akan berupa tawaran eksklusif dan menawarkan, jualan khas dan kupon, berkelip mesej dalam teks iklan, permintaan Kemaskini palsu, dan sebagainya

nasib adalah sejenis perisian berniat jahat yang menjangkit pelayar mangsa sangat menjengkelkan. Ianya mampu mendapatkan pegangan sejarah pelayaran, tabiat dan pertanyaan carian, anda untuk menyediakan iklan yang disasarkan pengguna yang paling berkemungkinan untuk klik. Ini dilakukan dengan satu tujuan – keuntungan melalui kaedah membayar per klik. Ia adalah satu strategi yang sangat berjaya. Itulah sebabnya anda mesti berhati-hati dan mengelakkan klik pada iklan yang seolah-olah terlalu bagus untuk menjadi kenyataan kerana hakikatnya – mereka.

Perisian yang berniat jahat seperti iklan oleh Free ‘virus’ sering mendapat merebak melalui mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, diikat perisian, palsu pengemaskinian fail torrent rosak, pautan diragui dan iklan, dan sebagainya. Kami sentiasa mengesyorkan pengguna kami untuk mengelakkan dari membuka e-mel spam daripada penghantar yang tidak diketahui. Terutamanya jika ia termasuk lampiran atau fail boleh laku. Lebih sering daripada tidak, mesej tersebut akan dijangkiti oleh perisian berniat jahat yang bertujuan capaian ke komputer anda. Ia adalah mustahil untuk apa-apa mesej spam untuk menuntut untuk dihantar dari sumber yang boleh dipercayai seperti PayPal, eBay, Amazon, dan lain-lain. Hakikatnya, mereka adalah tidak.

Selain itu, apabila anda memuat turun perisian dari internet, ia adalah terbaik untuk memilih adat atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan. Ini akan membolehkan anda untuk melihat kandungan sebenar pakej perisian dan anda boleh dengan mudah Buang mana-mana program atau aplikasi yang kelihatan mencurigakan kepada anda anggap tidak perlu.

Nasib tidak secara amnya dianggap sebagai amat berbahaya, tetapi ini tidak bermakna bahawa anda perlu memandang rendah. Di sebalik iklan yang dihasilkan oleh iklan oleh Free ‘virus’ boleh mengintai ancaman berbahaya. Anda mungkin satu klik jauh dari membenarkan virus pada sistem komputer anda seperti Trojan Horses, cecacing atau pun ransomware! Terdapat no cara mengetahui di mana iklan tersebut akan mengarah anda. Yang adalah mengapa ia adalah lebih baik untuk hanya mengelakkan klik padanya sama sekali. Namun, itu tidak akan menyelesaikan isu di tangan. Anda mesti mengalih keluar adware yang bertanggungjawab ke atas tekanan iklan ini dan anda perlu melakukannya tidak lama lagi! Lagi perisian berniat jahat ini kekal pada komputer – yang buruk ia akan mendapat.

Pada satu masa nanti, pelayar akan mendapat juga dibanjiri dengan iklan yang ia tidak akan mampu untuk bersaing. Ia akan sampai ke titik di mana mangsa nasib ini akan mengalami kemalangan kerap pelayar dan prestasi keseluruhan yang perlahan, membuat apa-apa kerja melalui laman web yang mustahil. Anda perlu Teruskan dengan serta-merta pembuangan parasit jahat ini secepat mungkin! Kami boleh membantu anda dalam tugas ini. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah ikut arahan terperinci kami di bawah.

Free Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Free dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *