Bagaimana untuk Buang Virus FoTest (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Jika setiap kali anda cuba untuk menggunakan pelayar web anda, anda akan melihat sekumpulan iklan pop timbul yang dilabel “Dibawa kepada anda oleh FoTest”, adalah tertentu bahawa program nasib telah dijangkiti PC anda tanpa pengetahuan anda. Mungkin, nasib yang telah memasuki sistem tersebut diikat dengan beberapa perisian percuma lain yang anda Tempahan telah dipasang pada mesin Maya anda. Yang tidak prihatin cukup semasa persediaan dalam memproses, anda bersetuju dengan semua terma-terma dan syarat-syarat yang disediakan tanpa membaca dan membenarkan permohonan itu berbahaya ke dalam komputer awda.

Sebaik sahaja dipasang di atasnya, nasib yang mula banjir monitor anda dengan banyak iklan komersial yang biasanya diikuti dengan kerap sistem crash, prestasi PC yang lebih perlahan, dan ancaman keselamatan kubur. Ini bermakna bahawa selain daripada pelbagai iklan mengganggu, FoTest mungkin serius mengancam keselamatan Maya anda. Oleh itu, perkara yang terbaik yang anda boleh lakukan dalam kes ini adalah untuk mengalih keluar atur cara yang tidak diingini daripada PC anda serta merta.

Buat masa ini apabila anda mula melihat annoying pop-up pada monitor anda, anda boleh pastikan bahawa FoTest sudah ada di dalam komputer anda. Sehingga itu, terdapat ada tanda-tanda yang nasib di atas sistem. Ini berlaku kerana, walaupun permohonan meminta kebenaran anda untuk pemasangan, ia bukan sahaja menguruskan untuk mendapatkannya, tetapi ia juga menguruskan untuk menampung kehadirannya.

Biasanya, FoTest Sembunyi di sebalik perisian percuma, laman web rosak, rosak link, atau lampiran e-mel spam dan anda tidak mempunyai idea bahawa ia adalah pada mesin Maya anda. Selain itu, FoTest boleh juga menimbulkan sebagai kemas palsu atur cara atau sistem untuk menubuhkan pada PC anda. Dalam setiap kes, nasib ini bergantung anda gangguan untuk menjangkiti dalam mesin. Sebab itu, anda perlu memasang perisian percuma yang baru sangat hati-hati dan membaca semua terma dan syarat-syarat yang diberikan oleh Pendeta Persediaan. Jika tidak, anda mungkin mengalami isu-isu yang berkaitan dengan keselamatan.

FoTest dibentangkan sebagai alat yang berguna yang akan membantu anda untuk menjimatkan wang. Ia bertujuan untuk memberikan anda kupon dan menunjukkan anda pelbagai tawaran dan peluang tawar-menawar di internet. Malangnya, inilah yang tidak benar-benar berlaku. Apa FoTest tidak dalam realiti, memapar-kupon, tawaran dan tawar-menawar melalui pop-up yang berterusan. Walau bagaimanapun, masalah dengan iklan adalah bahawa mereka sangat merbahaya dan biasanya membawa kepada lebih banyak malware pemasangan pada PC anda.

Satu lagi isu yang berkaitan dengan FoTest adalah hakikat bahawa ia bertujuan untuk memantau aktiviti pelayaran anda sebaik sahaja ia telah dipasang pada komputer anda. Malah, permohonan mengekalkan suatu trek setiap langkah anda membuat dan merakam. Apabila mengumpul FoTest cukup data anda, ia berkongsi dengan beberapa pihak ketiga di belakang yang boleh menggunakannya untuk tujuan yang berniat jahat. Jadi, jika anda tidak berhasrat untuk mengancam keselamatan peribadi anda, anda mesti menghapuskan FoTest dari PC anda secepat mungkin.

Mujurlah, penyingkiran iklan FoTest bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh menghapuskan program ini sama ada secara manual atau secara automatik. Penyingkiran manual arahan yang disediakan di bawah artikel ini. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan memadamkan semua ancaman sedia ada sekaligus dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat 24/ 7 sehari.

FoTest Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus FoTest dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *