Bagaimana untuk Buang Virus First Color | Dikemaskini

PUP

Jika monitor anda tiba-tiba mendapat dibanjiri oleh nada iklan pop timbul komersil, adalah tertentu bahawa aplikasi berniat jahat yang sudah pun ada di dalam sistem. Program tersebut adalah First Color dan begitu juga untuk yang berpotensi tidak diingini atur cara lain (anak anjing), ia adalah permohonan disokong pengiklanan yang tipikal.

First Color kepunyaan keluarga SuperWeb yang terkenal. Jika nama ini kedengaran biasa anda, ia adalah kerana mereka banyak aplikasi lain yang berniat jahat yang datang dari Kumpulan satu dan sama. Antaranya ialah SiteSimple, Digi doket dan banyak program-program lain yang memasuki sistem anda tanpa meminta kebenaran anda. Disebabkan oleh hakikat bahawa terdapat tiada sumber download terus First Color, adalah tertentu bahawa program ini telah menyusup PC anda dalam beberapa cara lain.

Apa yang anda perlu ingat adalah bahawa anda tidak perlu percaya First Color dan menghapuskannya dari PC anda secepat mungkin. Dalam kes lain, anak anjing yang mungkin menyebabkan anda pelbagai masalah Keselamatan, sistem kemalangan yang kerap dan ketara melambatkan prestasi komputer anda. Di samping itu, First Color mungkin membenarkan lain-lain jangkitan yang berbahaya ke dalam sistem.

Begitu juga kepada lain-lain aplikasi berniat jahat, First Color adalah begitu mahir bahawa ia boleh membuat anda muat turun tanpa menyedarinya. Kebiasaannya, anak anjing tersebut memasuki PC freeware lain yang diberkas dan mengekalkan kehadirannya secara rahsia sehingga pelbagai adverts mula menunjukkan pada monitor anda. sebenarnya, ini bukanlah luar biasa sekali kerana freeware biasanya bergerak yang diikat dengan perisian berniat jahat kerana ini adalah peluang paling mudah menghala ke sistem.

First Color boleh juga menimbulkan sebagai kemas sistem atau program palsu. Sebagai contoh, walaupun anda fikir anda sedang mengemaskini Java atau Adobe Flash Player anda, anda sebenarnya memberikan lampu hijau kepada yang berbahaya dan merosakkan alat anak anjing. Cuba ingat sedikit perhatian tambahan boleh menjimatkan banyak sakit kepala dan masalah, dan mungkin anda tidak perlu berurusan dengan First Color dan tumpukan messes harian yang sentiasa berkembang. Oleh itu, pengguna komputer perlu sangat berhati-hati apabila memasang perisian baru pada mesin mereka dan membaca semua terma dan syarat-syarat yang diberikan oleh Pendeta Persediaan program ini.

Sebaik sahaja First Color infiltrates anda Mesin maya, ia mula banjir pelayar web anda dengan nada iklan komersial. Malangnya, selain daripada fakta bahawa iklan ini akan benar-benar tidak berguna untuk anda, mereka adalah sebab utama mengapa anda mendapat komputer perlahan, mengalami kemalangan kerap sistem, dan keselamatan peribadi anda serius terancam. Selain itu, jika anda klik pada mana-mana pautan yang disediakan oleh First Color, anda boleh diarahkan ke laman web berniat jahat yang sangat mungkin menjangkiti komputer anda dengan perisian berniat jahat. Sebab itu, mengeluarkan First Color daripada Mesin Maya anda amatlah disyorkan.

Selain daripada banjir monitor anda dengan perdagangan banyak iklan, First Color adalah mampu memantau aktiviti Maya anda dan merakam sejarah pelayaran anda. Setelah anak anjing dalam mengumpul data cukup tentang anda, ia mula menyediakan anda dengan iklan-iklan khusus yang berkaitan dengan keutamaan untuk membuat dan kepentingan Maya anda anda membukanya. Setiap klik yang anda membuat membawa keuntungan kepada pihak ketiga yang bersembunyi di sebalik program ini dan terus kewujudannya. Jika anda mahu mengelakkan ini dari berlaku dan melindungi sekuriti sistem anda, anda patut mengalih keluar First Color dari komputer anda dengan serta-merta.

First Color Buang virus

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus First Color dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *