Bagaimana untuk Buang Virus Finance Alert (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Finance Alert. Ini Finance Alert Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Finance Alert telah dikategorikan sebagai aplikasi tipikal nasib, kerana keupayaannya untuk banjir browser dengan pelbagai iklan komersil yang mungkin boleh menggugat sistem keselamatan. Kerana program ini adalah serasi dengan pelayar web utama – Internet Explorer, Google Chrome dan Mozilla Firefox, ia adalah bertanggungjawab ke atas semua iklan komersil yang tertera padanya.

Walaupun pada hakikatnya bahawa Finance Alert telah dibentangkan sebagai aplikasi berguna yang mana janji-janji untuk membantu anda mengetahui semua berita yang berkaitan dengan dunia kewangan, ia telah direka untuk tujuan tunggal memaparkan pelbagai iklan yang boleh membuktikan untuk mengelirukan atau secara terang-terangan palsu. Oleh itu, perkara yang terbaik yang anda boleh lakukan adalah untuk mengalih keluar Finance Alert dari sistem ini secepat mungkin. Jika tidak, Keselamatan anda tidak boleh dijamin.

Finance Alert menggunakan pelbagai kaedah pengagihan. Kebiasaannya, nasib yang memasuki PC freeware lain yang diberkas dan mengekalkan kehadirannya secara rahsia sehingga pelbagai adverts mula menunjukkan pada monitor anda. Sebenarnya, ini bukanlah luar biasa sekali kerana freeware biasanya bergerak yang diikat dengan perisian berniat jahat kerana ini adalah bersebelahan paling mudah menghala ke sistem. Selain itu, jika anda memuat turun apa-apa dari laman web yang menyebarkan kandungan cetak rompak, atau dari mana-mana laman web torrent, iklan yang disediakan oleh Finance Alert mungkin mengandungi pelbagai jangkitan.

Perlu diingat bahawa Finance Alert adalah disokong iklan permohonan, jadi setiap menambah anda klik, keuntungan keuntungan bagi pihak ketiga yang bersembunyi di sebalik program. At sama masa, Semua maklumat yang mengumpul Finance Alert mengenai anda, boleh digunakan untuk tujuan jahat. Oleh itu, anda perlu mengabaikan semua iklan yang disediakan buat masa ini mereka yang timbul pada monitor anda. Selain itu, anda perlu memadam Finance Alert dari sistem tanpa teragak-agak apa-apa.

Sedar bahawa Websteroids, RadSteroids dan Amaran Kesihatan adalah aplikasi adware yang bertindak dengan cara yang sama sebagai Finance Alert. Di samping itu, pelbagai iklan yang berupaya membuat prestasi komputer awda lebih perlahan dan menyebabkan sistem yang kerap mengalami kemalangan. Sebab itu, tidak mempercayai Finance Alert dan mengeluarkannya dari mesin Maya anda amatlah disyorkan.

Dalam kes bahawa sesi Pelayaran anda telah dilencongkan ke laman-laman web yang tidak boleh dipercayai dan tidak selamat, fail terjejas dan virus-virus komputer boleh berjaya menembusi ke dalam PC anda. Akibatnya, jangkitan mungkin kini tersembunyi dalam sistem dan mereka boleh membuat ia mungkin untuk penjenayah siber untuk mendapat capaian ke komputer anda dan mencuri maklumat peribadi dan kewangan anda. Jika ini berlaku, satu-satunya cara untuk mengalih keluar sebarang ancaman dan virus sepenuhnya dan melindungi maklumat anda daripada dicuri adalah dengan menggunakan program automatik Keselamatan. Dengan itu, jangkitan tersembunyi boleh dikesan dan dihapuskan. Langkah seterusnya yang diperlukan untuk melindungi sistem awda berjaya dari serangan hacker dijangka jadualkan imbasan biasa komputer anda dengan perisian antivirus.

Nasib baik, penyingkiran Finance Alert bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh menghapuskan program bersama-sama dengan semua iklan-iklan yang dipaparkan sama ada secara manual atau secara automatik. Penyingkiran manual arahan disediakan bellow artikel ini. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan menemui dan Padam Semua sedia ada ancaman sekaligus dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat sepanjang masa.

Finance Alert Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk Buang Virus Finance Alert daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh membuang Virus Finance Alert dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *