Bagaimana untuk Buang Virus FastDataX (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus FastDataX. Ini FastDataX Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

FastDataX bukanlah satu program yang anda akan nikmati setelah dalam sistem anda. Ianya berguna mahupun berguna. Malah, utiliti ini adalah ahli keluarga nasib. Ya, ia adalah jangkitan dan anda perlu mengalih keluarnya dari mesin anda secepat mungkin. Berita baiknya di sini adalah bahawa anda terjebak dengan agak mudah untuk menangani parasit. Hakikatnya anda mungkin telah dijangkiti dengan yang jauh lebih berbahaya seperti kuda Trojan atau jangkitan ransomware. Walau bagaimanapun, Jangan biarkan hakikat ini membuat anda berfikir bahawa nasib yang tidak berbahaya. Ianya tidak.

FastDataX punca kerosakan dan lebih banyak masa ia membelanjakan atas masalah lebih banyak ia melemparkan pada anda. Bertindak pantas dan mengambil langkah-langkah sebaik sahaja anda mengesan FastDataX. Mencari mengintai tepat tempat dan menghapuskannya sebelum ia menjadi luar kawalan. Lambat laun ia akan, dan kemudian anda akan menyesal tidak mempunyai melakukan sesuatu mengenainya lebih awal.

Nasib, berikutan pemasangan yang berjaya, pergi selepas penyemak imbas anda. Mereka semua. Ia appends ia sial lanjutan untuk setiap satu supaya anda tidak perlu bahkan yang dipercayai pelayar untuk menggunakan. Mereka semua dijangkiti dan disuntik dengan iklan. Dari saat ini, aktiviti-aktiviti dalam talian anda bertukar menjadi mimpi ngeri. Tidak satu talian bergerak daripada anda ditinggalkan tanpa gangguan. Nasib yang memang tiada untuk menghalang anda daripada menggunakan mesin anda biasanya.

Setiap kali anda berada dalam talian, anda keseluruhan skrin itu dilitupi dengan iklan yang tidak terkira banyaknya yang akan meletakkan di hadapan mata anda, menyekat kandungan halaman-halaman. Walaupun tapak-tapak yang digunakan perlu ad-percuma yang tidak berat pada iklan dalam pelbagai bentuk dan bentuk. Kenapa kau pikir iklan yang begitu banyak dan berterusan begitu? Mereka berkhidmat maksud. Hacker di sebalik adware yang menggunakannya untuk menjana pendapatan pay per klik. Setiap satu daripada anda klik pada iklan mengisi poket mereka. Dalam erti kata lain, anda menjadi penaja crooks’. Namun, ini bukanlah semua.

Dengan ini, anda juga risiko masalah anda menjadi lebih buruk. Iklan yang anda lihat adalah tidak boleh dipercayai. Mereka tidak boleh dipercayai. Kebanyakan mereka akan rosak dan menghantar perisian berniat jahat. Satu klik pada iklan tersebut sudah cukup untuk anda menjemput lebih banyak perosak pada mesin anda sudah dijangkiti. Juga, jangan berfikir anda boleh mengelakkan klik. Iklan adalah begitu banyak mengelakkan menginap bersamaan tidak menggunakan PC anda sekali. Satu-satunya perkara yang boleh anda lakukan untuk menghilangkan daripada mereka adalah untuk menghapuskan sumber, iaitu nasib. Sebaik sahaja ia pergi, iklan akan hilang juga. Membuang masa di dalam perbahasan tetapi mencari perosak jahat dan mengalih keluarnya dari mesin anda sekali dan untuk semua. Untuk berbuat demikian secara manual, ikut panduan pemindahan kami di penghujung artikel ini.

Bagaimana pula FastDataX masukkan komputer anda? Anda tidak akan seperti jawapan kepada soalan ini tapi kau orang yang dipasang ia. Secara tidak sengaja, sudah tentu. Jangkitan diperdaya anda dan kau terlalu terganggu notis. Ia mungkin adalah diikat kepada program percuma yang lain di laman web yang anda pasangkan pada PC anda tetapi anda tidak memberi perhatian semasa proses pemasangan. Ini adalah satu kesilapan yang klasik. Tidak boleh menjadikannya sekali lagi, walaupun.

Apabila anda memasang perisian, sentiasa memilih seting tersuai dalam Pendeta Persediaan. Mereka membenarkan anda untuk memeriksa jika terdapat beberapa apps yang Selain itu dilampirkan untuk program ini, anda telah tidak berniat untuk memasang. Jika ya, mengalih keluarnya sebelum meneruskan. Mereka biasanya berbahaya dan akan menyebabkan anda masalah pada masa akan datang. Jangan biarkan mereka masukkan. Menghalang jangkitan adalah lebih mudah daripada berurusan dengannya kemudian.

FastDataX Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh membuang Virus FastDataX dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *