Bagaimana untuk Buang Virus Fastcanary (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Fastcanary Virus

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Fastcanary. Ini Fastcanary Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Adakah anda sering mendapat diarahkan ke laman web Fastcanary .com? Ini adalah kerana pelayar web anda telah dijangkiti oleh hijacker pelayar. Lain-lain tanda yang menunjukkan kewujudan hijacker yang adalah apabila Laman web dan mencari pembekal telah digantikan dengan tapak yang sama. Apatah lagi, mangsa-mangsa siber parasit ini mengganggu akan juga Dapatkan dihujani dengan pelbagai iklan yang mengganggu dan pop-up yang selalunya akan mempromosikan tawaran eksklusif yang boleh dipersoalkan, jualan istimewa, kupon, diskaun, serta isyarat mesej berkelip, palsu Kemaskini permintaan atau alat utiliti palsu.

Pengguna akan mendapati bahawa kandungan yang diiklankan akan entah bagaimana dipautkan kepada carian sebelumnya mereka atau lawati halaman. Ini kerana iklan akan khusus disasarkan mengikut sudah diperolehi penyemakan sejarah dan Cari pertanyaan dengan hijacker itu. Tujuannya adalah untuk memperdayakan pengguna klik pada iklan yang dipaparkan dan pop-up untuk mencipta pendapatan pay per klik untuk kedua-dua penggodam disebalik malware tersebut dan laman web yang diiklankan.

Apa yang ingin tahu mengenai perampas pelayar adalah bahawa mereka adalah aplikasi semata-mata berniat jahat. Mereka tidak akan virus sebenar. Perampas tidak ‘hack’ komputer anda. Mereka boleh mendapatkan di dalam komputer anda hanya dengan kebenaran anda. Selalunya, yang berlaku apabila pengguna membuka e-mel spam. Sekiranya anda menerima surat daripada penghantar yang tidak dikenali, atau e-mel yang kelihatan mencurigakan kepada anda, kami nasihatkan anda terhadap membukanya, terutamanya jika terdapat lampiran atau fail boleh laku di dalam kandungannya. Cara lain untuk pengagihan hijacker termasuk permintaan palsu Kemaskini, perisian penyertaan, pautan meragukan dan iklan, dan sebagainya

Remove Fastcanary Virus
The Fastcanary Virus

bercakap tentang iklan, jika mereka kelihatan terlalu bagus untuk menjadi kenyataan, mereka adalah yang paling mungkin. Selain itu, kami mencadangkan anda memilih untuk adat atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan jika anda cuba untuk memasang perisian yang anda telah muat turun dari internet. Ketekunan adalah kunci apabila anda mahu untuk tinggal terlindung dan tidak jatuh ke dalam perangkap yang berniat jahat yang ditetapkan oleh penjenayah siber. Berikutan nasihat ini akan memastikan bahawa anda tidak memasang perisian tambahan yang selalunya tersembunyi dalam pakej perisian dan tidak boleh dilihat jika anda memilih untuk dipasang yang pantas.

Janganlah engkau takut,, perampas pelayar dikenali untuk menjangkiti penyemak imbas anda sahaja. Walau bagaimanapun, itu tidak menjadikan mereka tidak merbahaya. Agak bertentangan. Mereka yang mampu melakukan banyak kerosakan, jika biarkan begitu sahaja. Jika anda perhatikan kehadiran hijacker pelayar pada PC anda, anda perlu bertindak cepat, sebelum maklumat peribadi anda seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, Login ID, nombor kad kredit, akaun bank, dan sebagainya mendapat dicuri.

Terdapat juga kemungkinan bahawa anda mungkin dijangkiti dengan virus-virus lain seperti Trojan, ransomware, cacing, spyware, adware dan lain-lain. Untuk mengelakkan ini dari berlaku, anda tidak perlu klik pada iklan yang dijangkiti. Tetapi yang akan membuktikan satu tugas yang sukar. Satu-satunya cara anda boleh memastikan keselamatan anda dan privasi adalah untuk membuang hijacker pelayar jahat ini daripada komputer anda. Apatah lagi, memaparkan iklan yang begitu banyak akan menjadikan penyemak lalu awda perlahan, dan akhirnya, ia akan mula terhempas sehingga ia berhenti bekerja sama sekali. Jika anda ingin untuk kembali ke pengalaman pelayaran yang biasa dan ad-percuma, kami mencadangkan anda ikut arahan kami di bawah untuk mengetahui bagaimana anda boleh berurusan dengan parasit siber ini.

Fastcanary Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk Buang Virus Fastcanary daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Fastcanary dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *