Bagaimana untuk Buang Virus Extended Update | Dikemaskini

PUP
Remove Extended Update

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Extended Update. Panduan Extended Update penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Extended Update telah dikategorikan seperti yang diingini program yang tidak ada keperluan pada her/ komputer. Sebab utama telah diklasifikasikan sebagai anak anjing adalah keupayaan Extended Update untuk memasuki sistem tersebut tanpa meminta apa-apa kebenaran. Di samping itu, fakta bahawa ada jaminan perkhidmatan yang disediakan oleh aplikasi yang dipercayai, ialah bukti nyata bahawa FlashBeat harus dihapuskan dari PC anda secepat mungkin. Sebaliknya, anak anjing yang boleh digunakan bagi pengedaran perisian berniat jahat dan keselamatan peribadi anda mungkin boleh serius mengugut.

Fail yang mewakili Extended Update adalah updatetask.exe. Seperti ada apa-apa yang mencurigakan dalam nama fail ini, pengguna komputer adalah tidak mungkin untuk mengenal pasti ia sebagai ancaman atau komponen yang tidak boleh dipercayai. Sebenarnya, pengguna akan melihat updatetask.exe hanya jika mereka terletak dalam folder yang menyimpannya. Walau bagaimanapun, Extended Update boleh dikaitkan untuk beberapa aplikasi yang berbeza, oleh itu adalah mustahil untuk mengetahui folder mana anda akan menemui updatetask.exe di. Namun, jika anda mencari fail, anda mesti menghapuskan ia dari sistem secepat mungkin.

Anak anjing yang dibangunkan oleh Hoolapp dan ia dipasang pada komputer sebagai satu tugas berjadual yang boleh mengelakkan kawalan akaun pengguna Windows. Jika anda meninggalkan Extended Update pada PC anda, anak anjing tersebut boleh digunakan untuk menaik taraf pelbagai perisian dan perkhidmatan.

Remove Extended Update
The Extended Update Virus

Satu lagi perkara yang anda perlu tahu mengenai Extended Update ialah bahawa program ini mampu menyambung ke Internet tanpa kebenaran anda dan menambah pengecualian dalam Firewall Windows, yang tidak boleh dihapuskan secara automatik. Dengan menggunakan akses percuma ke laman web dan keupayaannya untuk memasang kemas kinian tanpa pengetahuan anda, Extended Update boleh digunakan untuk mengemaskini program-program yang tidak boleh dipercayai. Dalam kes ini, anak anjing yang mungkin dengan mudah membiarkan perisian berniat jahat lain dalam mesin Maya anda. Oleh itu, penyingkiran aplikasi perisian iklan ini amat disyorkan.

Ambil perhatian bahawa penyingkiran Extended Update adalah lebih rumit, disebabkan oleh hakikat bahawa kebanyakan pengguna komputer tidak tahu bahawa permohonan ini juga wujud pada sistem mereka. Sebagai Extended Update adalah amat rahsia, penyingkiran manual program ini bukanlah pilihan terbaik untuk pengguna komputer setiap hari.

Dalam setiap kes, jika anak anjing, perampas pelayar atau apa-apa jangkitan komputer lain telah dipasang pada PC anda, anda perlu tahu bahawa fail kemas kini yang membimbangkan, diam-diam berjalan mungkin aktif juga. Perlu diingat bahawa ia mungkin sukar untuk mencari lokasi yang tepat updatetask.exe, kerana fail boleh randomize namanya.

Walau bagaimanapun, sekiranya anda menghadapi fail pada mesin Maya anda, anda boleh cuba untuk mengeluarkannya dengan menggunakan arahan di bawah. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan mencari dan Padamkan semua ancaman sekali gus dan yang sedia ada akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat pada setiap masa.

Buang Extended Update

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Extended Update dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *