Bagaimana untuk Buang Virus Ecoencomputer (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Ecoencomputer Virus

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Ecoencomputer. Ini Ecoencomputer Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Adware adalah parasit jahat siber yang wreaks kekacauan pada mangsa dengan pelayar. Ecoencomputer merupakan tambahan terbaru kepada kategori jangkitan nasib. Ia bertujuan untuk menjadikan pelayar infiltrated alat memaparkan iklan. Sebaik sahaja serangan malware, pengguna mendapat swarmed dalam jumlah besar mengganggu iklan dalam semua bentuk – pop-up, dalam teks, sepanduk, berkelip mesej amaran. Lebih banyak perisian berbahaya disinkronisasikan kekal pada komputer, masa yang lebih banyak bilangan iklan tumbuh.

Apatah lagi, nasib mempunyai keupayaan untuk mendapatkan data web pengguna seperti menyemak imbas sejarah dan tabiat, serta mencari pertanyaan. Ini dilakukan supaya dapat menyesuaikan iklan, jadi merekalah yang paling berkemungkinan untuk mendapatkan klik pada oleh pengguna. Matlamat di sini adalah untuk mencipta pendapatan pay per klik.

Cara yang paling biasa nasib pengagihan termasuk spam emel dan lampiran, Permohonan Kemaskini palsu, meragukan iklan dan pautan pakej perisian, dan sebagainya. Jika anda ingin selamat daripada jangkitan siber yang berpotensi, anda perlu menjadi sangat berhati-hati dan rajin. Apabila anda mempunyai untuk mengemaskini satu program pada komputer anda, Jangan membuat kesilapan mempercayai tetimbul rawak yang menggesa anda untuk mengikuti pautan Kemaskini rendang. Sebaliknya, bergantung pada sumber rasmi dan berlesen sahaja. Memuat turun perisian dari internet menyembunyikan banyak ancaman. Itulah sebabnya mengapa anda perlu lebih berhati-hati.

Remove Ecoencomputer Virus
The Ecoencomputer Virus

Perkara bijak yang perlu dilakukan adalah untuk memilih sebuah pepasangan maju Custom/. Itulah bagaimana anda akan dapat melihat jika mana-mana perisian yang berniat jahat tersembunyi dan disenaraikan sebagai ‘tambahan’. Kuat, kita menasihati pembaca kami untuk membuang pilihan jika anda melihat mana-mana program-program tambahan atau aplikasi yang disenaraikan dalam kandungan.

Nasib hanyalah seolah-olah tidak berbahaya. Ramai pengguna melakukan kesilapan pemikiran bahawa iklan tidak boleh mencederakan mereka. Ia mungkin hanya sebahagian sahaja yang benar. Anda lihat, iklan diri mereka tidak dapat membahayakan PC anda. Tetapi, jika klik pada, mereka berpotensi boleh melencongkan pengguna ke mencurigakan dan sering berbahaya-Laman web pihak ketiga yang boleh buka backdoors hacker yang bertujuan untuk mendapatkan data peribadi mangsa tangan mereka.

Jika anda ingin untuk kembali ke pengalaman pelayaran selamat dan ad-percuma, anda perlu mengalih keluar perosak ini jahat daripada komputer anda sekaligus! Membuang masa sahaja akan menjadikan perkara-perkara yang lebih teruk lagi! Tidak lama lagi, browser anda akan berhenti berfungsi dengan betul, sehingga ia tidak berfungsi sama sekali. Kami boleh membantu anda untuk menghilangkan nasib ini menyakitkan hati. Hanya ikut arahan terperinci kami di bawah.

Ecoencomputer Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Ecoencomputer dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *