Bagaimana untuk Buang Virus Dollar Saver (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Dollar Saver dibentangkan sebagai permohonan yang layak yang membantu anda menjimatkan wang. Program ini bertujuan untuk memberikan anda kupon dan menunjukkan anda pelbagai tawaran dan tawar-menawar yang anda boleh mengambil kesempatan daripada. Walaupun, ini adalah tidak apa Dollar Saver sebenarnya tidak.

Malah, permohonan ini adalah dikategorikan sebagai program yang berpotensi tidak diingini yang banjir monitor anda dengan Tan sia-sia iklan pop timbul setiap kali anda cuba untuk menyemak imbas web. Atau dalam kata lain, Dollar Saver adalah sebuah aplikasi nasib tipikal. Sebaik sahaja anda sedar hakikat ini, ia menjadi jelas bahawa negatif jauh melebihi positif.

Kebenaran adalah bahawa Dollar Saver tidak hanya menyediakan anda dengan tetimbul tidak boleh dipercayai, yang mampu membawa lebih banyak malware pada sistem, tetapi ia juga mengancam keselamatan peribadi anda oleh mengintip anda melayari aktiviti dan mencuri maklumat peribadi anda. Jika anda ingin mengelakkan semua yang tersebut di atas, anda perlu memadam Dollar Saver dari PC anda secepat mungkin.

Dollar Saver menggunakan pelbagai kaedah untuk edaran kepada seterusnya meranapkan Mesin Maya anda tidak dapat dikesan. Yang paling biasa kaedah ini adalah dengan menggunakan pakej perisian percuma yang memberikan titik capaian yang mudah. Kebanyakan pengguna komputer sering skip membaca terma dan syarat semasa proses pemasangan perisian percuma ini dan hanya bersetuju untuk segala-galanya tergesa-gesa. Walau bagaimanapun, apa yang mereka tidak tahu adalah hakikat freeware itu adalah biasanya digabung dengan perisian perisian berniat jahat, maka mereka harus sangat berhati-hati semasa pemasangan.

Sebenarnya, Dollar Saver tidak hanya bergantung pada perisian percuma untuk menyelinap pada PC anda. Selalunya, permohonan menggunakan laman-laman web yang rosak, pautan rosak dan lampiran e-mel spam biasakan. Selain itu, ia boleh menimbulkan sebagai kemas sistem atau program palsu. Mengingati fakta-fakta ini, anda boleh melihat bahawa terdapat pelbagai cara Dollar Saver boleh menipu anda supaya membenarkan pemasangannya. Walaupun, satu perkara yang benar-benar pasti – anda mestilah sangat berhati-hati semasa penubuhan baru perisian pada komputer anda untuk mengelakkan Penyewaan apa-apa perisian berniat jahat in.

sama seperti setiap permohonan disokong pengiklanan, Dollar Saver telah menjana pendapatan pay per klik bagi pihak ketiga yang di sebalik itu, bagi meneruskan operasinya. Itulah sebab mengapa program ini tidak diingini banjir monitor anda dengan iklan pop timbul yang begitu banyak. Setiap iklan yang anda klik, bersamaan dengan keuntungan bagi orang-orang yang bersembunyi di belakang alat. Walau bagaimanapun, iklan mengganggu akan sedikit kebimbangan anda berbanding segala-galanya yang Dollar Saver mungkin menyebabkan anda.

Permohonan nasib itu mempunyai keupayaan untuk terus menjejaki anak aktiviti pelayaran anda dan merakam setiap langkah yang anda membuat dalam talian. Sebaik sahaja program ini telah mengumpulkan maklumat yang cukup mengenai anda, ia akan menghantarnya kepada pihak ketiga tersebut, yang boleh menggunakannya untuk tujuan yang berniat jahat. Untuk mengelakkan ini, satu-satunya perkara yang anda harus lakukan adalah untuk mengalih keluar Dollar Saver dari mesin Maya anda dengan serta-merta. Sebaik sahaja program ini dikeluarkan, iklan yang ia memaparkan akan ditamatkan.

Dollar Saver Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk Buang Virus Dollar Saver daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Dollar Saver dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *