Bagaimana untuk Buang Virus DealNoDeal | Dikemaskini

PUP

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan DealNoDeal. Panduan DealNoDeal penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

DealNoDeal telah diklasifikasikan sebagai aplikasi yang berniat jahat dan berbahaya yang boleh menyebabkan huru-hara kepada sistem anda. Seperti yang program disokong iklan ini adalah serasi dengan pelayar web utama – Internet Explorer, Google Chrome dan Mozilla Firefox, ia adalah bertanggungjawab ke atas semua pihak komersial iklan pop-up yang tertera padanya. Walau bagaimanapun, apa yang anda perlu tahu adalah bahawa iklan yang disediakan oleh DealNoDeal mungkin serius mengancam keselamatan sistem anda. Oleh itu, ini adalah satu lagi program yang berpotensi tidak diingini yang tidak perlu disimpan pada PC anda.

Sebenarnya, DealNoDeal tidak memerlukan kelulusan anda sebelum ia mendapat dipasang pada komputer anda, tetapi ia tidak bermakna bahawa ini akan menjadi berguna untuk anda. Malah, permohonan adalah begitu mahir bahawa ia boleh membuat anda memuat turunnya sendiri tanpa menyedarinya. Paling sering, DealNoDeal memasuki PC freeware lain yang diberkas dan mengekalkan kehadirannya secara rahsia sehingga pelbagai adverts mula menunjukkan pada monitor anda. Sebenarnya, ini bukanlah luar biasa sekali kerana freeware biasanya bergerak yang diikat dengan perisian berniat jahat kerana ini adalah bersebelahan paling mudah menghala ke sistem.

Kadang-kadang DealNoDeal menggunakan kaedah lain untuk seterusnya meranapkan PC anda. Ini termasuk bersembunyi di belakang lampiran e-mel spam, pautan rosak dan laman web, atau hanya menyamar sebagai satu sistem yang palsu atau program kemas kini untuk Java atau Adobe Flash Player. Oleh itu, jika anda mahu untuk mengelakkan unwillingly memasang adware, ingatlah bahawa tergesa-gesa, naif dan gangguan pasti tidak akan membantu anda semua.

Sebaik sahaja DealNoDeal memasuki PC anda, pelayar web anda akan dibanjiri dengan nada iklan komersil yang sia-sia. Perlu diingat bahawa jika anda klik pada mana-mana daripada mereka, anda mungkin berakhir dengan memasang perisian berniat jahat yang lebih tidak diingini pada sistem. Di samping itu, seperti pop timbul ini akan muncul setiap kali anda cuba untuk menyemak imbas web, mereka yang berupaya menyebabkan pelbagai masalah. Golongan ini akan melambatkan kelajuan Internet anda, mengalami kemalangan kerap sistem dan mengganggu aktiviti pelayaran anda. Satu-satunya cara untuk menghentikan ini adalah untuk mengalih keluar DealNoDeal bersama-sama dengan iklan yang ia memaparkan secepat mungkin.

Malangnya, iklan-iklan komersial yang mengganggu adalah bukan satu-satunya masalah yang anda perlu bimbang tentang. Satu lagi perkara yang anda perlu tahu mengenai DealNoDeal ialah bahawa permohonan mampu pemantauan dan rakaman sejarah pelayaran dan keutamaan Maya anda. Selepas program ini telah mengumpulkan maklumat yang cukup mengenai tabiat pelayaran, ia mula memaparkan kandungan pihak ketiga pada monitor anda.

Perlu diingat bahawa anda tidak harus mempercayai mana-mana iklan yang disediakan oleh DealNoDeal, kerana permohonan ini tidak mengambil tanggungjawab untuk kandungan yang dipaparkan di pelayar web anda. Jadi, jika anda klik pada iklan yang disediakan, anda mungkin dipindahkan ke pelbagai laman web yang mengandungi bahan yang rosak.

Selain itu, setiap klik untuk advert yang dipaparkan oleh DealNoDeal membawa keuntungan kepada pihak ketiga yang bersembunyi di sebalik adware program dan terus kewujudannya. Satu-satunya cara untuk menamatkan semua iklan sia-sia adalah untuk mengalih keluar DealNoDeal dari PC anda. Oleh itu, menghapus permohonan ini daripada sistem amat disyorkan. Di samping itu, anda perlu pastikan bahawa komputer anda juga menyediakan perlindungan terhadap perisian berniat jahat.

Buang DealNoDeal

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar DealNoDeal dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *