Bagaimana untuk Buang Virus Dailynews.support (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Dailynews.support

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Dailynews.support. Ini Dailynews.support Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Jika laman web Dailynews.support terus muncul di skrin anda, ia adalah tanda bahawa sesuatu yang tidak kena dan anda harus bertindak segera untuk mengelakkan akibat yang berpotensi berbahaya. Laman web ini berkaitan dengan parasit jahat daripada kategori nasib. Perosak siber tersebut akan melakukan segala-galanya, bagi setiap pelayar yang anda mempunyai PC anda ke dalam alat memaparkan iklan. Ia juga akan pergi kerana jauh untuk mencuri pertanyaan pengguna menyemak imbas sejarah dan Cari, jadi ianya dapat menyesuaikan iklan dengan sewajarnya. Tindakan ini akan meningkatkan peluang untuk iklan untuk diklik oleh mangsa.

Sebagai contoh, jika anda Tempahan telah Cari di web TV LCD baru, parasit yang berniat jahat akan membedil skrin anda dengan pelbagai iklan yang mengganggu yang akan menggalakkan TV LCD. Masalahnya ialah, tidak setiap halaman dinaikkan pangkat yang anda akan melihat yang boleh dipercayai. Malah, anda boleh satu klik jauh dari memberikan akses jahat virus ke komputer anda.

Paling biasa, nasib lurks di sebalik e-mel spam dan lampiran, perisian penyertaan, meminta kemas palsu, tetap, dijangkiti link dan iklan, dan sebagainya. Apabila berurusan dengan perisian yang anda telah muat turun daripada internet, pastikan anda menjaga anda virus komputer tanpa dengan memilih untuk adat atau lanjutan memasang proses.

Remove Dailynews.support
The Dailynews.support Virus

Malware dikenali untuk menyamar sebagai perisian seolah-olah berguna, tersembunyi sebagai pilihan pemasangan. Dengan mengikuti nasihat kami, anda akan dapat melihat kandungan penuh apa yang anda kira-kira untuk memasang pada komputer anda. Jika anda melihat apa-apa perisian tambahan, kami amat mengesyorkan bahawa anda padam, kerana ia kemungkinan besar adalah parasit siber yang bergantung kepada kecuaian anda membuat komputer anda tanpa disedari oleh.

Nasib tidak mungkin menimbulkan risiko yang tinggi akan jangkitan siber kuda Trojan, tetapi itu tidak bermakna bahawa ia tidak berbahaya. Malah, ianya mampu melakukan kerosakan yang serius. Kerana masa berlalu, nasib yang akan menjana lebih banyak dan lebih banyak iklan dan pop-up. Lambat laun pelayar anda akan gagal untuk memaparkan mereka semua dan juga akan mula underperform. Pada satu masa nanti, ia akan berhenti bekerja sama sekali. Apatah lagi, nasib boleh menjejaskan kelajuan sambungan internet anda juga.

Nasib boleh menghidupkan pelayaran anda ke satu pengalaman neraka jika anda tidak bertindak dengan cepat dan membuang parasit siber ini daripada komputer anda. Tidak memandang rendah kuasa. Setelah itu pada PC anda meletakkan maklumat peribadi dan kewangan anda berisiko. Data tersebut berharga boleh jatuh ke tangan penjenayah siber yang boleh berkongsi maklumat ini dengan lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan.

Dailynews.support Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Dailynews.support dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *