Bagaimana untuk Buang Virus Dahkservice (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Dahkservice. Ini Dahkservice Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Dahkservice dikategorikan oleh penyelidik malware sebagai nasib. Perosak berbahaya ini dikenali kerana keupayaan untuk mengambil alih pengalaman menyemak lalu awda. Ia menjana dengan iklan yang mengganggu tabiat kandungan yang akan disasarkan khusus mengikut maklumat yang telah diperolehi tentang harga, pertanyaan sejarah dan Cari.

Iklan tersebut akan dalam bentuk pop-up, tawaran eksklusif, tawaran istimewa dan kupon, permintaan Kemaskini palsu, mesej berkelip, dll. Matlamat iklan ini adalah untuk menjana pendapatan melalui berbayar atau kaedah membayar per klik.

Cara yang paling umum pengagihan adalah melalui mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku daripada penghantar yang tidak diketahui, pakej perisian bebas, meminta kemas palsu, meragukan link dan iklan, dan sebagainya. Pengguna mestilah berhati-hati apabila mereka menerima e-mel dari asal-usul yang tidak diketahui. Penggodam sering menghantar surat, yang hanya muncul dari syarikat-syarikat yang rasmi seperti eBay, PayPal, dll

Ia adalah sangat penting untuk perhatian teliti dan pastikan alamat e-mel yang tidak sah, sebelum anda klik untuk membukanya. Kami juga memberi nasihat untuk mendapatkan pengemaskinian anda daripada sumber rasmi dan boleh dipercayai sahaja, dan tidak jatuh ke dalam perangkap tetimbul kemas palsu yang akan menggalakkan anda untuk klik pada pautan yang mencurigakan.

Jangan bimbang, ini nasib Dahkservice memberi kesan kepada pelayar web anda sahaja. Manakala kandungan iklan yang dihasilkan adalah tidak berbahaya dengan sendirinya, link mereka boleh mengubah laluan anda boleh bertukar menjadi berbahaya. Anda boleh satu klik jauh dari mengikuti link yang dijangkiti yang mempunyai keupayaan untuk membuka backdoors untuk virus-virus lain seperti perampas pelayar, spyware atau bahkan Trojan Horses!

Perisian berniat jahat saperti nasib Dahkservice yang boleh menimbulkan risiko keselamatan dalam talian dan privasi anda. Itulah sebabnya kami menggesa pembaca kami untuk meneruskan penghapusan sebaik sahaja mereka melihat bahawa ia telah dijangkiti pelayar mereka. Kita boleh membawa anda melalui proses ini. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah ikut arahan terperinci di bawah.

Dahkservice Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Dahkservice dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *