Bagaimana untuk Buang Virus Cyti Web (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Cyti Web. Ini Cyti Web Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Cyti Web adalah satu lagi tipikal disokong pengiklanan aplikasi yang dibangunkan oleh LLC SuperWeb yang terkenal. Sebenarnya, program ini menawarkan anda benar-benar apa-apa, khususnya, tidak mengira warna-warna iklan komersial yang mempromosikan pelbagai jenis kandungan setiap laman web yang anda melawat. Iklan ini adalah sangat mengganggu dan menyakitkan hati dan mereka pasti akan mengganggu dan melambatkan aktiviti Maya anda.

Disebabkan oleh sebab-sebab yang tersebut di atas, perkara yang terbaik yang anda boleh lakukan adalah untuk mengalih keluar Cyti Web dari PC anda sebaik sahaja anda perasan dengan kehadirannya di sana. Dengan cara ini, iklan-iklan yang mengganggu akan hilang juga, dan sistem anda akan bersih dan perlindungan terhadap perisian berniat jahat.

Laman web rasmi Cyti Web – cytiweb.net, akan memberikan anda beberapa maklumat tentang aplikasi yang beriklan, Walau bagaimanapun, perkara yang paling penting anda perlu tahu ialah hakikat bahawa ini adalah sebuah laman web penipuan dan butang Muat turun di atasnya tidak aktif.

Nasib permohonan daripada keluarga SuperWeb biasanya diedarkan diberkas freeware lain yang dimuat turun daripada laman web yang mencurigakan. Program ini ditawarkan untuk pemasangan sebagai perisian tambahan semasa proses persediaan permohonan anda telah memilih, dan terima kasih kepada kecuaian anda, mereka dipasang pada sistem secara automatik. Memandangkan hakikat ini, anda harus sangat berhati-hati dengan sumber-sumber perisian percuma yang anda pilih dan lebih prihatin semasa proses pemasangan program-program baru di masa hadapan.

Perlu diingat bahawa sebahagian daripada iklan tersebut yang akan Cyti Web Papar boleh benar-benar merayu kepada anda kerana mereka akan entah bagaimana berkaitan dengan minat anda. Hal ini terjadi kerana sebaik sahaja permohonan mendapat dipasang pada PC anda, Cyti Web bermula menjejaki aktiviti Maya anda dan merakam sedikit maklumat mengenainya. Oleh itu, selepas beberapa ketika, anda akan dapati bahawa iklan akan mempromosikan produk anda sebelum ini telah melihat semasa sesi Pelayaran anda.

Namun, anda perlu melakukan yang terbaik untuk tidak klik pada iklan ini kerana mereka akan memindahkan anda ke tapak web yang rosak yang dimiliki oleh penaja pihak ketiga program. Untuk mengelakkan sebarang jangkitan dari infiltrating komputer anda, anda perlu menghapuskan Cyti Web dan iklan-iklan yang sepenuhnya.

Berita baiknya di sini adalah bahawa penyingkiran Cyti Web bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh menghapuskannya sama ada secara manual atau secara automatik. Sekiranya anda memerlukan apa-apa bantuan dengan proses pembuangan, anda boleh mengikuti arahan manual yang disediakan di bawah artikel ini. Namun begitu, walaupun anda telah selesai penghapusan secara manual, anda masih perlu scan PC anda dengan alat antimalware sah untuk memastikan bahawa semua ancaman yang sedia ada telah dialih keluar sepenuhnya. Alat keselamatan akan mengesan dan menghapuskan semua program-program yang diingini dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat pada masa akan datang.

Cyti Web Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Cyti Web dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *