Bagaimana untuk Buang Virus Cortana Runtime Broker | Dikemaskini

Trojans

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Cortana Runtime Broker. Panduan Cortana Runtime Broker penyingkiran ini berfungsi untuk semua versi Windows.

Kuda Trojan adalah virus yang amat berbahaya. Mereka adalah serba boleh dan akan digunakan oleh penjenayah siber untuk semua jenis aktiviti berniat jahat. Ia adalah mudah untuk mendapatkan terpedaya mempercayai bahawa Cortana Runtime Broker adalah normal sistem fail pada komputer anda, Bilakah sebenarnya, ia bukanlah. Hacker terkenal nama mereka perisian berniat jahat seolah-olah mereka adalah fail-fail OS yang penting, supaya mereka boleh menipu mangsa. Sebaik sahaja Trojan itu mewujudkan dirinya pada PC anda, neraka semua pecah longgar.

Parasit yang diprogramkan untuk menjadikan komputer anda sebuah mesin perlombongan crypto syiling. Untuk berbuat demikian, ia akan menggunakan apa-apa sumber yang boleh mencari. Kuasa CPU dan GPU Mesin siber anda akan diarahkan untuk menjana proses perlombongan menyebabkan setiap atur cara yang anda perlu berjalan lebih perlahan daripada biasa. Gejala-gejala lain jangkitan jahat siber ini termasuk ketinggalan, melambatkan internet laju, pemanasan melampau, ralat sistem, fail rasuah, dan banyak lagi. Di Cortana Runtime Broker akan menjejaskan seluruh sistem, menghalang anda daripada menggunakan komputer anda biasanya.

Apa yang anda perlu tahu tentang Trojan Cortana Runtime Broker itu adalah bahawa ia tidak boleh hack jalan pada komputer anda. Virus ini memerlukan bantuan anda untuk seterusnya meranapkan. Biasanya, spread parasit apabila anda membuka dijangkiti spam e-mel mengandungi lampiran, atau apabila anda memasang pakej perisian yang telah tersembunyi kandungan yang berniat jahat. Walau apa pun, anda tidak mempunyai sesiapa tetapi diri anda sendiri untuk menyalahkan. Penggodam bergantung naif dan kecuaian anda dan akan memanfaatkan apa-apa peluang yang diberikan untuk memperdayakan anda secara tidak sengaja memberikan akses virus ke PC anda.

Jika anda melihat mana-mana iklan mencari yang mencurigakan atau e-mel, klik padanya. Jika anda beri perhatian apa yang anda lakukan dalam talian, anda akan kekal terpelihara. Kami mencadangkan anda memilih untuk maju Custom/ jenis pemasangan apabila anda berurusan dengan perisian yang dimuat turun, jadi anda akan dapat melihat jika terdapat sebarang bahaya yang tersembunyi dalam bentuk perisian tambahan. Jika wujud Adakah apa-apa, Buang mereka dan menjalankan dengan pemasangan. Dengan cara ini, anda akan memastikan bahawa tiada kandungan berbahaya mendapat capaian ke komputer anda. Cara lain untuk pengedaran virus termasuk pautan meragukan dan iklan, pengemaskinian palsu dan fail-fail torrent.

Virus Trojan yang tidak boleh dipandang remeh. Anda tidak mahu bahawa jenis jangkitan untuk mengambil alih PC anda. Parasit Cortana Runtime Broker yang teruk boleh merosakkan komputer awda jika awda tidak mengalih keluar ancaman dalam masa. Sebaik sahaja anda mengesan kehadiran Trojan ini berbahaya, anda perlu bertindak terhadapnya. Akibat daripada keluarga anda akan menjadi mahal. Virus ini akan mengambil alih seluruh sistem anda serta boleh merosakkan fail sistem yang penting, untuk mencapai tujuan tersebut berniat jahat.

Ketinggalan, kelajuan internet yang perlahan, penghapusan secara rawak dan penamatan proses-proses penting yang hanya rasa apa Trojan ini benar-benar mampu. Anda tidak akan mampu untuk menggunakan peranti anda biasanya disebabkan oleh virus. Sistem anda akan kemalangan secara harian dan kesilapan akan membuat hidup anda neraka hidup. Hacker mungkin juga mengeksploitasi peluang ini untuk mencuri maklumat peribadi dan kewangan anda. Itulah sebabnya mengapa ia adalah penting untuk tidak membuang masa dan membuang virus jahat ini daripada komputer anda secepat mungkin!

Buang Cortana Runtime Broker

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Cortana Runtime Broker dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *