Bagaimana untuk Buang Virus CompareNBuy (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan CompareNBuy. Panduan CompareNBuy penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Jika anda tiba-tiba menghadapi iklan oleh CompareNBuy pada monitor anda, ia adalah tanda yang jelas bahawa permohonan nasib CompareNBuy telah persediaan pada PC anda. Ini adalah tambahan pelayar yang serasi dengan Internet Explorer, Mozilla Firefox dan Google Chrome pelayar web, jadi tidak kira mana satu anda gunakan, CompareNBuy boleh dipasang di atasnya.

Atur cara perisian iklan itu pasti akan cuba untuk meyakinkan anda bahawa ia adalah sangat berguna dengan menyediakan anda dengan pelbagai iklan produk-produk yang ditawarkan pada harga diskaun. Walau bagaimanapun, perkara yang terbaik yang anda boleh lakukan dalam situasi ini adalah untuk mengabaikan semua iklan yang dipromosikan oleh permohonan dan keluarkan CompareNBuy dari komputer anda secepat mungkin. Inilah satu-satunya cara untuk mengelakkan sebarang isu berkaitan dengan keselamatan.

Kebiasaannya program-program seperti CompareNBuy masukkan dalam mesin maya bersama-sama dengan muat turun percuma lain. Pemasang pelanjutan diberkas pemasang permohonan pilihan, jadi apabila anda memasang ia, anda juga memperolehi tambahan yang tidak diingini dan sekumpulan atur cara lain anda telah tiada niat untuk memasang. Anda boleh mengelakkan ini dari berlaku hanya dengan melengkapkan setiap langkah persediaan yang disediakan oleh Pendeta Pemasangan perisian baru. Jangan lupa untuk membaca semua maklumat yang dibentangkan di skrin PC anda sangat hati-hati dan memilih keluar semua program tambahan yang anda akan ditawarkan untuk pemasangan. Dengan cara ini, enjin anda akan bebas dari sebarang atur cara yang mungkin tidak diingini.

The CompareNBuy Virus

sebagai CompareNBuy menyediakan anda dengan iklan-iklan komersial, ianya satu permohonan disokong pengiklanan biasa. Sebaik sahaja ia infiltrates komputer awda, pelayar tambahan yang mula melakukan beberapa aktiviti seperti menyambung ke Internet tanpa kebenaran mana-mana. Dengan cara ini, sambungan akan mempunyai akses kepada pelayan jauh pengiklanan di mana ia akan mendapatkan semua iklan yang disediakan untuk anda.

Sedar bahawa iklan ini tidak dihasilkan dengan tambahan pelayar, tetapi sesetengah pihak ketiga yang tidak dikenali. Oleh itu, klik pada mana-mana daripadanya mungkin redirect anda ke laman web yang rosak di mana anda mungkin terpedaya untuk memasang program jahat pada sistem anda. Mempertimbangkan risiko ini, mengeluarkan CompareNBuy dari PC anda amatlah disyorkan.

Mujurlah, penyingkiran CompareNBuy bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh menghapuskan program ini sama ada secara manual atau secara automatik, bergantung kepada pilihan anda sendiri. Jika anda memutuskan untuk mengeluarkan permohonan secara manual, anda perlu ikut arahan dibawah syarat. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenal pasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware sah yang akan mengesan dan menghapuskan semua ancaman yang sedia ada pada mesin tersebut. Di samping itu, perisian keselamatan yang akan memastikan sistem bersih dan terlindung pada setiap masa anda.

Buang CompareNBuy

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar CompareNBuy daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan CompareNBuy dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *