Bagaimana untuk Buang Virus Clock Hand (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Clock Hand. Ini Clock Hand Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Clock Hand adalah sebuah aplikasi adware yang tipikal. Walaupun telah disalah anggap sebagai jangkitan berbahaya, program ini tidak begitu berbahaya dan anda boleh mengalihnya keluar dari PC anda tanpa sebarang masalah. Walaupun, anda perlu tahu adalah bahawa jika anda meninggalkan Clock Hand pada sistem, anda boleh mengalami isu-isu keselamatan yang serius. Oleh itu, anda harus ingat Mesin Maya anda dilindungi dengan baik pada setiap masa.

Clock Hand berasal dari SuperWeb nasib keluarga yang terkenal. Ianya terkenal setelah melahirkan banyak permohonan yang memaparkan iklan-iklan komersial yang mengganggu. Sebagai contoh, Clock Hand hampir sama sahaja dengan program-program seperti bangsa Sat, NetGranule, Dynami Combo dan sekumpulan aplikasi perisian iklan lain yang telah dibangunkan oleh SuperWeb.

Laman web rasmi Clock Hand adalah myclockhand.com, tetapi Laman web ini benar-benar tidak mengandungi pautan muat-turun sebenar permohonan. Terdapat butang download hijau yang hanya pemindahan pengguna kepada tab baru kosong. Sebab itu, ia adalah mudah untuk menyimpulkan bahawa Clock Hand menggunakan kaedah lain untuk diagihkan di seluruh web.

Begitu juga kepada kebanyakan aplikasi adware, Clock Hand mendapat diedarkan diberkas freeware lain. Oleh yang demikian, pengguna komputer perlu peramah apabila mereka memuat turun program-program perisian percuma dari laman web perkongsian fail pihak ketiga. Selain itu, anda juga harus sangat berhati-hati apabila anda melawat laman-laman web torrent kerana mereka biasanya penuh dengan iklan yang rosak dan butang Muat-turun yang palsu dan mengklik mereka akan mengakibatkan memuat turun lebih banyak adware pada sistem.

Oleh kerana adalah keupayaan untuk berfungsi sebagai sambungan pelayar, Clock Hand menambah satu plug-in untuk pelayar web Mozilla Firefox dan Internet Explorer. Sambungan perlu bekerja pada Google Chrome terlalu, tetapi pakar-pakar perisian berniat jahat mendakwa bahawa Google Chrome versi terbaru menyekat aplikasi perisian iklan itu. Inilah bukti bahawa anda perlu meyimpan perisian Kemaskini untuk melindungi anda daripada sebarang ancaman yang berpotensi.

Satu lagi isu yang berkaitan dengan Clock Hand adalah keupayaan untuk mengumpul maklumat mengenai anda imbas sejarah dan menyimpan rekod minat peribadi anda. Sebaik sahaja nasib dalam mengumpulkan maklumat yang mencukupi, ia menggunakan data untuk memberikan anda penginapan yang tidak dapat disesuaikan iklan dan membuat anda membukanya. Setiap klik yang anda membuat menjana wang untuk pencipta aplikasi itu dan ia terus sedia ada.

“iklan oleh Clock Hand” dan “Disediakan oleh Clock Hand” pop-up yang muncul di kedai-kedai dalam talian yang popular, cuba untuk menipu anda bahawa mereka membantu anda membeli sesuatu pada harga yang optimum. Walau bagaimanapun, kebenaran adalah bahawa iklan ini bertukar menjadi tidak berguna langsung. Di samping itu, Clock Hand iklan boleh redirect anda ke laman web rosak, jadi membuka mereka pasti tidak digalakkan.

Memandangkan semua yang tersebut di atas, perkara yang terbaik anda boleh lakukan jika anda mengetahui bahawa Clock Hand hadir pada PC anda, adalah untuk mengalih keluar perisian iklan permohonan segera. Jika tidak, anda adalah sangat mungkin mengalami beberapa isu-isu yang berkaitan dengan keselamatan.

Nasib baik, penyingkiran Clock Hand bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh menghapuskannya sama ada secara manual atau secara automatik. Sekiranya anda memerlukan apa-apa bantuan dengan proses pembuangan, anda boleh mengikuti arahan manual yang disediakan di bawah artikel ini. Namun begitu, walaupun anda telah selesai penghapusan secara manual, anda masih perlu scan PC anda dengan alat antimalware sah untuk memastikan bahawa semua ancaman yang sedia ada telah dialih keluar sepenuhnya. Alat keselamatan akan mengesan dan menghapuskan semua program-program yang diingini dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat pada masa akan datang.

Clock Hand Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Clock Hand dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *