Bagaimana untuk Buang Virus Browser Good (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Browser Good

Dalam kes anda secara tiba-tiba perasan iklan yang dilabelkan sebagai “Iklan oleh Browser Good”, “Dibawa oleh Browser Good”, atau apa-apa seperti itu, ia adalah tanda yang nyata bahawa PC yang telah dijangkiti dengan nasib.

Browser Good adalah disokong pengiklanan aplikasi yang dibangunkan oleh LLC SuperWeb yang terkenal. Program sepatutnya menjadi “menarik tawaran terbaik”, atau sekurang-kurangnya ini adalah bagaimana ia diterangkan di laman web rasmi – browsergood.info. Walau bagaimanapun, realitinya adalah bahawa tiada tawaran yang berguna atau mana-mana kandungan lain yang berfaedah akan diberi kepada anda, oleh itu mengalih keluar Browser Good dari mesin Maya anda amat digalakkan.

Di laman web rasmi Browser Good, anda akan dapati butang Muat-turun yang diserlahkan yang Walau bagaimanapun tidak dapat berfungsi. Sudah tentu, hal ini tidak menghairankan sekali kerana program-program dari keluarga SuperWeb hanya mempunyai laman web untuk membuat pengguna berfikir bahawa mereka adalah asli, walaupun ia adalah jelas bahawa mereka tidak berada.

Remove Browser Good
The Browser Good Virus

Kebiasaannya, Browser Good infiltrates komputer diikat dengan beberapa percuma muat turun yang datang dari perisian yang tidak dipercayai mengedarkan Laman web. Ini adalah perkara biasa untuk semua majoriti program-program yang tidak boleh dipercayai, oleh itu dalam kes anda kerap memuat turun aplikasi dari laman web tersebut, ianya pasti bahawa terdapat lebih dari satu atur cara yang tidak diingini pada PC anda.

Sebab utama mengapa iklan oleh Browser Good dianggap berbahaya ialah hakikat bahawa kandungan mereka mempromosikan milik pihak ketiga yang tidak diketahui. -Pihak Penganjur Browser Good, dan SuperWeb khususnya, mempunyai produk dan perkhidmatan mereka menyampaikan kepada pengguna komputer tidak curiga. Walau bagaimanapun, jika anda klik pada mana-mana iklan ini, mereka mungkin mengarahkan anda ke laman web yang mencurigakan menyebarkan malware atau perlu meningkatkan trafik web.

Kandungan yang dinaikkan pangkat pada setiap iklan biasanya tidak sepadan dengan apa yang anda dapati pada laman web, supaya anda tidak harus membiarkan diri terdorong atau tertipu dengan tawaran eksklusif atau imbasan sistem percuma dan keluarkan Browser Good secepat mungkin.

Nasib baik, penyingkiran Browser Good bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh menghapuskan program ini sama ada secara manual atau secara automatik. Penyingkiran manual arahan yang disediakan di bawah artikel ini. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan memadamkan semua ancaman sedia ada sekaligus dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat pada setiap masa.

Buang Browser Good

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Browser Good daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Browser Good dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *