Bagaimana untuk Buang Virus Bonefreeze (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Bonefreeze

Parasit Bonefreeze yang jatuh ke dalam kategori perampas pelayar. Perisian yang berniat jahat ini ini mampu mengubah sebarang seting pada penyemak imbas anda, serta memasang apl rendang dan bar alatan, Semua tanpa pengetahuan atau kebenaran awda. Tanda-tanda biasa yang menunjukkan bahawa pelayar anda telah dirampas akan menggantikan Laman web dan enjin carian pilihan, serta laman tab baru. Di tempat mereka, laman web pergi. bonefreeze .com akan wujud.

Laman web ini diprogramkan untuk memaparkan pelbagai iklan, tanpa mengganggu untuk mengesahkan keselamatan mereka. Itulah sebabnya ia adalah sangat berisiko untuk klik pada halaman tersebut ditaja – anda tidak pernah tahu di mana link tersebut akan mengubah laluan anda. Tetapi hijacker yang bijak. Ia akan memantau setiap langkah anda membuat di internet dan mencuri hasil carian dan sejarah pelayar, anda supaya ia lebih baik boleh menyesuaikan kandungan iklan. Dengan berbuat demikian, anda akan lebih cenderung untuk klik pada iklan tersebut, kerana mereka akan menjadi sangat menarik kepada anda. Ia adalah penting untuk ambil perhatian bahawa dengan hijacker matlamat utama adalah untuk menyediakan pendapatan bagi dengan pencipta, serta juga untuk halaman yang ditaja, ia akan menggalakkan. Ini boleh didapati melalui kaedah PPC (Pay Per klik).

Remove Bonefreeze
The Bonefreeze Virus

Cara yang paling biasa bagi hijacker untuk menyebarkan adalah melalui e-mel spam, link dijangkiti, perisian diberkas, pengemaskinian palsu, fail-fail torrent, dll. Beri perhatian kepada e-mel anda. Jika anda menerima sebarang mesej daripada penghantar yang tidak diketahui, terutamanya jika e-mel ditanda sebagai ‘spam’ – tidak terbuka! Ia bukanlah sesuatu yang luar biasa dijangkiti perisian untuk berselindung di sebalik mesej yang dihantar daripada sumber yang boleh dipercayai seperti eBay, Amazon, PayPal, dll

tidak membuta tuli percaya e-mel sedemikian, hanya kerana nama pengirim adalah sebuah syarikat yang besar. Sentiasa Semak alamat email yang sebenar dan bandingkan dengan yang rasmi. Jika ada sebarang perlawanan – mengelakkan daripada ia! E-mel spam yang mengandungi lampiran boleh menjadi amat berbahaya. Adalah lebih baik tidak untuk membuka mereka, atau anda risiko menjangkiti PC anda dengan perisian berniat jahat. Hal yang sama terpakai sangat jika lampiran tersebut adalah fail boleh laku.

Janganlah engkau takut,, perampas pelayar menghadkan serangan mereka ke pelayar sahaja. Oleh yang demikian, nama. Itulah sebab mengapa ramai pengguna tidak menganggap parasit ini sebagai virus sebenar. Ia tidak boleh menyerang sistem komputer anda. Walau bagaimanapun, yang tidak boleh menjadikannya tidak berbahaya. Sebaliknya, ia boleh serius merosakkan pelayar anda. Lagi bahaya tidak dikenali, anda mungkin menghadapi jika anda jatuh ke dalam perangkap crooks’ dan klik pada mana-mana iklan rendang. Ianya tidak mustahil bahawa anda tanpa disedari membuka backdoors untuk hacker yang mencari peluang sebegini untuk mencuri data berharga seperti kata laluan, alamat IP, Login ID, nombor kad kredit, akaun bank kelayakan, dll

Terdapat juga peluang untuk berniat jahat lain ancaman untuk mendapatkan akses ke PC anda, jika anda tidak bersikap berhati-hati apa yang anda klik online. Apatah lagi, dari pelbagai iklan yang akan dikeluarkan oleh parasit ini, pelayar akan berjuang untuk mengekalkan pada satu masa nanti, sehingga ia berhenti menjawab sepenuhnya, membuat anda tidak boleh menggunakan mana-mana pelayar pada komputer anda. Untuk mengembalikan kawalan ke atas penyemak imbas anda dan kembali ke pengalaman web selamat dan ad-percuma, anda perlu bertindak terhadap hijacker ini dan mengalih keluarnya dari PC anda sebaik sahaja anda mengesan kehadirannya.

Bonefreeze Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Bonefreeze dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *