Bagaimana untuk Buang Virus Baby Setup (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Baby Setup. Panduan Baby Setup penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Baby Setup ‘virus’ yang dikategorikan oleh pakar-pakar IT sebagai nasib. Ia adalah perisian yang berniat jahat yang menjangkit pelayar anda dan membuat anda dalam talian mengalami neraka hidup. Parasit ini dikenali untuk memantau aktiviti dalam talian anda dan mencuri data web anda seperti tetapi tidak terhad kepada sejarah melayari dan tabiat, serta pertanyaan carian. Selepas pemprosesan maklumat ini, nasib yang bergerak untuk menghasilkan sejenis khusus pengguna yang paling berkemungkinan untuk klik pada iklan. Iklan tersebut boleh di-teks, pop-up, berkelip mesej atau banner.

Selalunya, kandungan tersebut akan menggalakkan beberapa jenis tawaran eksklusif dan menawarkan jualan khas dan kupon, diskaun, permintaan Kemaskini palsu, dan sebagainya. Matlamat utama adware adalah untuk mencipta pendapatan melalui kaedah membayar per klik.

Cara-cara yang paling biasa pengagihan adware ialah dengan mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, pakej perisian percuma, fail torrent rosak, rendang link dan iklan, dan sebagainya. Untuk mengelakkan apa-apa jangkitan berbahaya, kami mengesyorkan pembaca kami untuk mengelakkan dari membuka e-mel daripada penghantar yang tidak diketahui, terutamanya jika ia mengandungi lampiran. Lebih sering daripada tidak, e-mel spam bertukar boleh dijangkiti oleh beberapa jenis virus yang capaian ke komputer bagi mangsa yang sedar.

Selain itu, pengguna perlu berhati-hati apabila mereka memuat turun perisian dari internet. Adalah lebih baik untuk memilih satu proses pemasangan maju Custom/. Hanya dengan cara ini anda akan dapat mempunyai kawalan penuh ke atas apa sebenarnya mendapat dipasang di komputer anda. Jika anda melihat mana-mana program mencari curiga atau aplikasi, anda hanya boleh padam ia.

Selain menjadi sangat mengganggu, nasib di Baby Setup ini juga lebih mampu menjejaskan privasi dan Keselamatan anda. Itulah sebabnya mengapa ia sering dipanggil ‘virus’. Hakikatnya, ia bukanlah satu virus yang sebenar, kerana ia tidak menjangkiti sistem komputer anda. Walau bagaimanapun, tidak fikir bahawa parasit jahat ini tidak berbahaya. Ia mungkin tidak sebagai berbahaya sebagai kuda Trojan, tetapi itu tidak bermakna bahawa anda perlu memandang rendah kebolehan anak.

Di sebalik iklan dan pop-up yang dijana oleh perosak ini berniat jahat, boleh mengintai bahaya yang tersembunyi. Anda boleh menjadi satu klik jauh dari jangkitan virus yang berpotensi seperti Trojan, cecacing atau pun ransomware! Nasib bukanlah sesuatu yang perlu anda sentiasa pada komputer anda. Untuk kembali kepada pengalaman pelayaran selamat dan ad-percuma, anda perlu membuang parasit jahat ini dari PC anda sebaik sahaja anda perasan kehadirannya!

Buang Baby Setup

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Baby Setup dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *