Bagaimana untuk Buang Virus AZORult | Dikemaskini

Trojans

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus AZORult. Ini AZORult Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk semua versi Windows.

AZORult dikategorikan oleh penyelidik perisian berniat jahat sebagai satu virus kuda Trojan yang amat berbahaya. Jangkitan ini adalah mampu teruk merosakkan komputer anda, sekiranya anda ada apa itu menyerang Mesin Maya anda.

Penggodam suka menggunakan virus jenis ini kerana fleksibiliti dan stealthiness. Ada had, apabila ia datang kepada apa Trojan yang boleh lakukan apabila ia menembusi ke dalam sistem komputer. Ia dengan mudah boleh mengubahsuai daftaran, fail rosak penting sistem dan proses serta memasang aplikasi berniat jahat dan program-program yang boleh membantu virus jahat dalam tugas-tugas tersebut berniat jahat lain. Apatah lagi, Trojan adalah alat yang sempurna untuk mengintip di tangan penjenayah siber.

Kuda Trojan virus adalah juga dikenali sebagai cara untuk menghidupkan komputer mangsa ke dalam sebuah mesin perlombongan cryptocoin, dan dengan itu menggunakan semua CPU, GPU sumber kuasa dan lain-lain untuk mengekalkan proses yang menyalahi undang-undang.

Cara yang paling biasa bagi pengguna untuk mendapatkan mereka PC yang dijangkiti kuda Trojan adalah melalui perisian diberkas dan palsu Kemaskini permohonan. Apabila memuat turun perisian dari internet, setiap pengguna perlu tekun dan berhati-hati. Masalahnya ialah, ramai orang menjadi mangsa virus jahat, hanya kerana mereka terlalu cepat untuk klik pada butang “Next”. Beberapa pengguna pernah membaca sepenuhnya terma dan syarat apabila mereka klik pada “Saya bersetuju”. Jika anda ikuti nasihat kami dan memilih sebuah pepasangan maju Custom/ Sebaliknya, atau yang cepat, anda akan menyelamatkan diri sakit kepala untuk berhadapan dengan kemungkinan serangan virus.

Anda lihat, dengan memilih mod cepat dalam Pendeta Persediaan, anda tidak akan dapat melihat kandungan penuh anda akan memasang perisian. Selalunya, perisian berniat jahat menyembunyikan sebagai perisian tambahan yang anda akan dapat lihat, melainkan jika anda memilih untuk pemasangan tersuai. Jika anda melihat apa-apa program-program tambahan dan aplikasi yang tidak didedahkan sebelum ini sebagai sebahagian daripada pakej perisian yang telah anda muat turun, kami amat mengesyorkan deselecting mereka.

Semua orang bahawa mereka tidak pernah melihat hari apabila mereka komputer mendapat dijangkiti kuda Trojan. Dan dengan alasan yang baik. Yang ingin mempunyai virus tersebut pada PC mereka? Tiada siapa. Mengapa? Kerana ia adalah satu gangguan yang besar yang mampu merosakkan sistem komputer yang begitu buruk, hasilnya adalah sering skrin biru kematian bagi Mesin maya. Ini bermakna bahawa apa sahaja fail mangsa telah pada PC mereka tidak lagi akan digunakan.

Dalam banyak kes, Trojan meneruskan merosakkan sebarang fail yang ia datang di seberang. Jika anda telah digodam oleh virus jahat tersebut, ia bermakna bahawa Keselamatan dan privasi anda akan terjejas. Penggodam juga boleh menggunakan jangkitan ini sebagai satu cara untuk mengintip anda – hampir dan fizikal. Anda mungkin diperhatikan oleh penjenayah siber melalui kamera web dan mikrofon anda. Menakutkan, hak? Semakin lama anda tunggu dan melakukan apa-apa, yang lebih teruk ia akan mendapat.

Anda perlu mengalih keluar kuda Trojan ini AZORult secepat mungkin. Jika anda tidak pasti bagaimana untuk melakukannya, kami boleh membimbing anda melalui arahan terperinci, jadi anda boleh berjaya menghilangkan virus jahat ini.

AZORult Buang virus

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus AZORult dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *