Bagaimana untuk Buang Virus Apt.backdoor.win.mirage | Dikemaskini

Trojans

Apt.backdoor.win.mirage adalah virus kuda Trojan yang sangat berbahaya. Parasit ini dikenali kerana kepelbagaiannya. Ia boleh menyebabkan pelbagai jenis masalah pada peranti anda, seperti ralat sistem dan kemalangan, kali Registry, rosak proses-proses penting dan fail, dan lain-lain. Virus Trojan juga boleh melancarkan lain parasit yang berbahaya pada PC mangsa, yang boleh menyebabkan kerosakan jenis lain. Ia bukanlah sesuatu yang luar biasa untuk crooks untuk menggunakan perisian ini sebagai alat mengintip.

Apt.backdoor.win.mirage boleh hack webcam dan mikrofon anda, serta memantau aktiviti anda dalam talian. Semua data peribadi anda akan didedahkan dan penggodam tidak akan membiarkan peluang tersebut untuk menghantarnya. Mereka boleh menggunakan keadaan anda miskin, rangka untuk mencuri maklumat sensitif yang mereka boleh menjual kepada orang lain. Setelah kuda Trojan kapal akan menyebabkan masalah yang begitu banyak, yang anda akan dapat menggunakan komputer anda biasanya. Terus-menerus ketinggalan, keruntuhan aplikasi, keseluruhan melambatkan prestasi dan internet perlahan adalah sebahagian daripada tanda-tanda yang menunjukkan bahawa komputer anda telah dijangkiti oleh virus berbahaya.

Tetapi bagaimana pula ia berjaya menyelinap pada PC anda di tempat pertama? Well, ini boleh berlaku dalam pelbagai cara. Apa perkara-perkara itu, bahawa anda tidak mempunyai sesiapa tetapi diri anda sendiri untuk menyalahkan untuknya, kerana satu-satunya cara bagi virus ini untuk mendapatkan akses ke peranti anda, seolah-olah anda seorang sahaja yang dibenarkan untuk menyerang. Selalunya pengguna tanpa disedari memasang aplikasi berniat jahat dan program-program komputer mereka tanpa menyedarinya. Mereka membuat kesilapan pemasangan perisian di bawah persediaan cepat. Jika anda melakukan ini, mana-mana kandungan bonus akan kekal tersembunyi daripada anda, dan akan juga mendapat secara automatik dipasang pada PC anda.

Apa yang anda perlu lakukan, adalah untuk memilih jenis adat atau lanjutan pemasangan jika ada. Kemudian, sila pastikan bahawa apa-apa perisian tambahan deselected, supaya ia tidak dipasang secara automatik. Cara-cara lain untuk kuda Trojan pengagihan termasuk, tetapi tidak terhad kepada spam e-mel dengan lampiran atau fail boleh laku, tetap, kemas kini palsu, dijangkiti link, rendang iklan, dan sebagainya

lagi di Apt.backdoor.win.mirage Trojan dibenarkan untuk tinggal di PC anda, buruk anda situasi akan mendapat. Anda tidak perlu membuang masa. Buang virus sebaik sahaja anda menemui ia. Jika anda tinggal terbiar dan kelewatan mengambil tindakan, skrin biru kematian mungkin muncul. Komputer anda boleh jadi rosak bahawa anda tidak akan dapat menyelamatkan diri and/ atau file anda.

Jangkitan kuda Trojan bukanlah hanya sebuah pelanggaran jumlah sekuriti anda tetapi juga bermakna bahawa privasi awda sangat tidak lagi wujud. Jangan biarkan penggodam mengambil kesempatan daripada situasi anda. Melindungi komputer anda dan menghilangkan daripada ancaman bahaya ASAP! Jika anda tidak pasti bagaimana untuk melakukan ini, kami cadangkan anda mengikuti arahan terperinci di bawah.

Buang Apt.backdoor.win.mirage

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Apt.backdoor.win.mirage dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *