Bagaimana untuk Buang Virus Anonymous Search (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Anonymous Search

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Anonymous Search. Panduan Anonymous Search penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Anonymous Search dikategorikan oleh penyelidik malware sebagai hijacker pelayar yang berbahaya. Setelah komputer anda akan membawa anda hanyalah satu masalah. Ianya diiklankan sebagai sebuah aplikasi yang sangat berguna yang akan membantu anda “mengurangkan keupayaan enjin carian untuk mengumpul maklumat mengenai pengalaman web anda”, tetapi pada hakikatnya ia tidak. Tidak lama selepas parasit yang telah mengukuhkan kedudukannya pada penyemak imbas anda, ia akan mula dengan pelan yang berniat jahat.

Perampas diketahui untuk mengubah tetapan penyemak imbas anda dan menggantikan Laman web, Laman tab baru dan enjin carian anda dengan halaman tersuai yang rendang. Apatah lagi, ianya tidak biasa untuk perampas untuk memasang meragukan pelanjutan dan bar alat tanpa perlu meminta kebenaran anda. Neraka semua pecah longgar apabila ia mula menjana sejumlah besar iklan. Kandungan seperti itu akan diwujudkan secara khusus untuk menjadi lebih menarik kepada pengguna, terima kasih kepada web diperolehi data seperti sejarah pelayaran dan hasil carian.

Perampas pelayar tidak boleh hack cara mereka pada PC anda. Mereka perlu mendapatkan kebenaran anda untuk mendapatkan akses. Penggodam bergantung anda naif dan kecuaian, untuk menjalankan tugas-tugas mereka yang berniat jahat. Tidak jatuh ke dalam perangkap mereka. Berhati-hati apabila anda sedang melayari internet dan berfikir dua kali sebelum klik pada sesuatu.

Remove Anonymous Search
The Anonymous Search Virus

Perampas akan dikenali untuk berselindung di sebalik mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, tetap, meminta kemas palsu, percuma pakej perisian, serta pautan dijangkiti dan iklan. Untuk memastikan bahawa anda tidak akan secara tidak sengaja memasang perisian jahat pada komputer anda, anda perlu memasang sahaja di bawah wizard persediaan adat advanced/. Juga, jangan membuta tuli mempercayai tetimbul rawak yang menggesa anda untuk mengikuti pautan Kemaskini rendang. Sebaliknya, terlalu bergantung kepada sumber-sumber rasmi dan berlesen untuk mendapatkan kemas kini perisian anda.

Ramai pengguna tidak menganggap perampas pelayar untuk menjadi ‘virus-virus sebenar’ kerana ia menyerang ke pelayar sahaja. Walau bagaimanapun, itu tidak bermakna bahawa anda perlu cuai dan mengabaikan ancaman sama sekali. Sebaik sahaja anda mengesan kehadiran perisian berniat jahat tersebut, anda perlu segera mengalih keluarnya sebelum ianya boleh menyebabkan masalah. Jika tidak, anda risiko mendedahkan data peribadi dan kewangan anda.

Anda boleh memastikan bahawa penjenayah siber tidak akan lulus peluang ini dan mengambil kesempatan daripada situasi anda untuk mendapatkan data tersebut, supaya mereka boleh mendapat keuntungan dengan berkongsi dengan orang lain. Bukan lagi ancaman yang hijacker seorang pelayar anda. Parasit ini bertanggungjawab untuk sambungan internet yang perlahan dan berterusan pelayar kemalangan dan ketinggalan. Jika anda ingin kembali ke pengalaman pelayar selamat dan ad-percuma, anda perlu mengendahkan amaran kami dan bertindak terhadap parasit ini mengganggu ASAP! Kami boleh membantu anda dengan tugas ini. Apa yang anda perlu lakukan adalah semata-mata mengikut arahan terperinci kami di bawah.

Buang Anonymous Search

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Anonymous Search dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *