Bagaimana untuk Buang Virus Air Globe (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Air Globe Virus

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus Air Globe. Ini Air Globe Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Jika monitor anda tiba-tiba mendapat dibanjiri oleh Tan iklan pop timbul komersil, adalah tertentu bahawa permohonan nasib tidak ada di dalam sistem. Program tersebut adalah Air Globe dan begitu juga ke dalam program berbahaya lainnya, ia adalah permohonan disokong pengiklanan yang tipikal.

Walaupun pada hakikatnya bahawa Air Globe bertujuan untuk menyediakan anda dengan yang terbaik yang membeli-belah tawaran secara online, manakala pada masa yang sama masa menyelamatkan anda banyak masa, anda pasti harus tidak mempercayai atur cara ini dan menghapuskannya dari PC anda secepat mungkin. Dalam kes lain, permohonan nasib mungkin menyebabkan pelbagai masalah Keselamatan, sistem kemalangan yang kerap dan ketara melambatkan prestasi komputer anda. Di samping itu, Air Globe mungkin membenarkan lain-lain jangkitan yang berbahaya ke dalam sistem.

Air Globe kepunyaan keluarga SuperWeb yang terkenal. Permohonan itu adalah satu lagi versi Nano Surfer, jam tangan, ikut peraturan, dan program-program lain yang memasuki sistem anda tanpa meminta apa-apa kebenaran. Disebabkan oleh hakikat bahawa terdapat tiada sumber download terus Air Globe, ia bermakna bahawa permohonan itu telah menyusup PC anda dalam beberapa cara lain.

Remove Air Globe Virus
The Air Globe Virus Virus

Begitu juga kepada lain-lain aplikasi adware, Air Globe adalah begitu mahir bahawa ia boleh membuat anda muat turun tanpa menyedarinya. Kebiasaannya, nasib yang memasuki PC freeware lain yang diberkas dan mengekalkan kehadirannya secara rahsia sehingga pelbagai adverts mula menunjukkan pada monitor anda. sebenarnya, ini bukanlah luar biasa sekali kerana freeware biasanya bergerak yang diikat dengan perisian berniat jahat kerana ini adalah peluang paling mudah menghala ke sistem. Sebab itu, pengguna harus sangat berhati-hati apabila memasang perisian baru pada komputer mereka dan membaca semua terma dan syarat-syarat yang diberikan oleh Pendeta Persediaan program ini.

Sebaik sahaja Air Globe infiltrates anda Mesin maya, ia ditambah sebagai sambungan pelayar Mozilla Firefox dan Internet Explorer. Permohonan juga boleh mengusahakan Google Chrome, Walau bagaimanapun, pakar-pakar perisian berniat jahat tuntutan bahawa versi baru Google Chrome menyekat Air Globe.

Selain daripada banjir monitor anda dengan perdagangan banyak iklan, Air Globe adalah mampu memantau aktiviti Maya anda dan merakam sejarah pelayaran anda. Setelah nasib yang mengumpul data cukup tentang anda, ia mula menyediakan anda dengan iklan-iklan khusus yang berkaitan dengan keutamaan untuk membuat dan kepentingan Maya anda anda membukanya.

Setiap klik yang anda membuat membawa keuntungan kepada pihak ketiga yang bersembunyi di sebalik program ini dan terus kewujudannya. Jika anda mahu mengelakkan ini dari berlaku dan melindungi sekuriti sistem anda, anda harus menamatkan iklan komersial dengan mengeluarkan Air Globe daripada komputer anda.

Berita baik mengenai Air Globe ialah bahawa penghapusan tidak begitu sukar. Anak anjing itu boleh dihapuskan daripada sistem sama ada secara manual atau secara automatik. Penyingkiran manual arahan yang disediakan di bawah artikel ini. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan memadamkan semua ancaman sedia ada sekaligus dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat 24/ 7 sehari.

Air Globe Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Air Globe dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *