Bagaimana untuk Buang Virus Advisurf (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Adware adalah perisian yang berniat jahat, yang diprogramkan untuk banjir skrin web mangsa dengan pelbagai iklan yang mengganggu. Untuk setiap klik yang pengguna pada iklan tersebut, parasit yang akan dibayar. Untuk meningkatkan peluang dan kejayaan, nasib akan memantau aktiviti online mangsa dan mengumpul data seperti melayari tabiat, melayari keputusan sejarah dan Cari, memberi kandungan sasaran yang pengguna adalah lebih cenderung untuk klik. Selalunya, iklan tersebut akan mempromosikan tawaran eksklusif, tawaran istimewa, atau peribadi kupon dan diskaun.

Parasit ini boleh juga menjana pop-up rendang, berkelip amaran mesej dan ajak Kemaskini palsu. Penampilan halaman Advisurf merupakan tanda yang nyata bahawa pelayar anda telah dijangkiti oleh gejala tersebut. Perlu adware komputer merupakan satu pelanggaran keselamatan dan privasi anda. Situasi anda akan menjadi lebih buruk jika anda tidak bertindak terhadapnya dalam masa.

Ramai pengguna membuta tuli mempercayai segala-galanya yang mereka lihat dalam talian. Menjangkakan bahawa setiap pautan akan membawa anda untuk mendapatkan sumber-sumber adalah satu kesilapan. Ia akan mengambil masa hanya satu klik anda untuk memasang perisian pada PC anda tidak sedar. Adware adalah sangat sneaky. Ia menggunakan tipu muslihat dan bergantung pada naif dan kecuaian, anda untuk seterusnya meranapkan peranti anda. Tidak terburu-buru. Berfikir dua kali sebelum anda klik pada sesuatu secara online.

Nasib dikenali untuk mendapatkan diedarkan terutamanya oleh e-mel spam, iklan rendang, fail torrent, palsu pengemaskinian dan diikat perisian. Sila beri perhatian apabila anda berada dalam situasi tersebut. Adalah lebih baik untuk mengabaikan e-mel spam. Kadang-kadang, pengguna boleh menerima mesej yang mendakwa diri mereka sebagai dari syarikat-syarikat yang rasmi seperti Amazon, PayPal dan sebagainya. Subjek e-mel akan bercita-cita untuk jadikan pengguna itu membuka, tanpa memberikannya berfikir dua kali.

Membuat ia satu tabiat untuk sentiasa membandingkan alamat yang diberikan dengan yang didaftarkan di laman web rasmi mereka. Jika tiada padanan, hapuskan e-mel dengan serta-merta. Kami juga amat mengesyorkan berikutan pemasangan tersuai yang bole. Tindakan ini akan membuat apa-apa perisian yang tersembunyi boleh dilihat kepada anda, dan dengan itu menghapuskan kemungkinan mana-mana tanpa disedari memasang kandungan berbahaya di komputer anda.

Jika anda berfikir bahawa anda akan selamat dari bahaya, selagi anda tidak klik pada mana-mana iklan yang dipaparkan oleh parasit ini, anda silap. Nasib hanya akan menukar taktik dengan dan menjadi lebih agresif sehingga ia memenuhi tugas yang berniat jahat. Pergi walaupun Incognito ketika menyemak imbas web tidak akan menyelamatkan anda. Perisian yang berniat jahat akan dapat memantau aktiviti dalam talian anda tidak kira yang.

Jika anda tidak membuangnya dalam masa, ia boleh menguruskan untuk mendapatkan semula maklumat yang berharga seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, nombor kad kredit, akaun bank, alamat IP, dan lain-lain. Data tersebut boleh membawa mereka keuntungan, sebaik sahaja mereka berkongsi dengan pihak ketiga lain boleh dipersoalkan. Dan semua.

Kesan ini makhluk perosak berbahaya pada penyemak imbas anda boleh menjadi teruk. Perlahan internet dan ketinggalan hanya akan menjadi permulaan. Ancaman yang sebenar. Dan jika anda tidak mengendahkan amaran kami, pelayar web anda boleh mendapatkan begitu rosak teruk bahawa anda tidak akan dapat menggunakannya pada semua. Untuk kembali kepada normal, selamat dan ad-percuma melayari pengalaman, anda perlu mengalih keluar perisian iklan Advisurf, ASAP!

Advisurf Buang virus

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus Advisurf dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *