Bagaimana untuk Buang Virus aBSunset | Dikemaskini

Trojans

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Virus aBSunset. Ini aBSunset Virus penyingkiran panduan kerja-kerja untuk semua versi Windows.

Semua orang yang takut virus kuda Trojan. Dan dengan alasan yang baik. Ia adalah jenis ancaman yang digunakan secara meluas oleh hacker yang sangat versatil. Ini adalah kerana penjenayah siber boleh lakukan apa sahaja yang mereka mahu dengan virus ini – mereka boleh memilih untuk menggunakannya untuk mengintip orang, untuk menceroboh privasi mereka, untuk mencuri maklumat peribadi mereka, bukan untuk menyebut bagaimana mudah ianya untuk melancarkan perisian berniat jahat lain pada komputer mangsa seperti ransomware, cacing, nasib, dan sebagainya

Trojan seperti aBSunset adalah tidak terkecuali. Ia adalah jenis baru kuda Trojan yang sukar untuk dikesan. Ianya sangat diam-diam.. Perisian ini juga boleh digunakan sebagai alat untuk menjadikan komputer mangsa ke dalam mesin perlombongan cryptocoin, yang bermaksud bahawa ia akan menggunakan semua sumber-sumber sistem seperti kuasa CPU dan GPU. Akibat daripada tindakan tersebut akan menyebabkan kemalangan berterusan sistem dan akhirnya skrin biru kematian.

Kebanyakannya, kuda Trojan virus tersebar melalui perisian diberkas dan palsu Kemaskini permintaan. Walau bagaimanapun, adalah satu perkara biasa bagi mereka untuk mendapatkan diedarkan melalui mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, rendang link dan iklan, merosakkan fail-fail torrent, dan sebagainya. Pemaju sering pakej atur cara dan aplikasi dan pakej mereka bersama-sama dengan perisian berniat jahat.

Masalahnya ialah, mereka tidak sewajarnya mendedahkan kandungan pakej tersebut, yang meninggalkan satu kejutan yang jahat bagi pengguna yang memasangnya di komputer mereka. Untuk mengelakkan ini dari berlaku, kita menasihati pembaca kami untuk sentiasa memilih Custom atau lanjutan jenis proses pemasangan, agar dapat melihat kandungan penuh pakej perisian. Dengan cara ini anda boleh dengan mudah Buang mana-mana perisian yang tidak diingini yang kelihatan mencurigakan atau yang anda sama sekali tidak bertujuan untuk memuat turun di tempat pertama.

Tiada siapa yang mahu menjadi mangsa kuda Trojan. Malangnya, ia adalah amat sukar bagi mereka untuk mendapatkan dikesan, walaupun anda mempunyai perisian AV terbaik yang tersedia. Ini adalah kerana Trojan adalah menyamar. Sebaik sahaja mereka seterusnya meranapkan PC anda, mereka menyembunyikan diri mereka sendiri dan menunggu peluang terbaik untuk menyerang. Ianya tidak perlu untuk melancarkan serangan sebaik sahaja mereka menjejakkan kaki di dalam komputer anda. Tetapi sebaik sahaja mereka mendapat aktif, neraka semua pecah longgar.

Seluruh sistem anda akan rosak, sistem penting proses akan menjadi rosak, Semua data anda akan dapat memilih kaki oleh hacker, yang bertujuan untuk berkongsi dengan lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan. Apatah lagi, anda akan melihat penurunan yang drastik dalam prestasi keseluruhan komputer anda. Ia akan sampai ke titik di mana anda tidak akan dapat berbuat apa-apa jenis kerja pada PC anda. Itulah sebabnya sangat penting untuk bertindak dengan secepat mungkin dan meneruskan pembuangan jangkitan kuda Trojan ini jahat daripada komputer anda. Jika anda tidak pasti bagaimana untuk berbuat demikian, kami boleh membimbing anda melalui beberapa langkah. Hanya ikut kami arahan terperinci di bawah untuk berjaya menghapuskan virus berbahaya ini sebelum berlaku paling teruk dan sistem anda rosak selepas pembaikan.

Buang virus aBSunset

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak dapat menghapuskan Virus aBSunset dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *