Bagaimana untuk Buang Virus 16LU6SwUDdLsAy7XXHSMg7BRbA1kfDoBnZ Bitcoin Email | Dikemaskini

Trojans

16LU6SWUDDLSAY7XXHSMG7BRBA1KFDOBNZ masih belum lagi penipuan emel yang beredar di ruang internet. Memang sangat menakutkan untuk menerima mesej tersebut, kerana ia bertujuan untuk menipu awda supaya memindahkan agak jumlah wang, untuk melindungi privasi anda. Mari kita Huraikan. Penghantar e-mel ini mendakwa bahawa komputer telah digodam oleh virus jahat, yang membolehkan mereka untuk memantau setiap langkah yang anda membuat. Khususnya, melalui webcam dan mikrofon anda.

Mangsa didakwa telah melawat sebuah tapak dewasa ketika jangkitan virus yang sepatutnya mengambil tempat. Dan sekarang, penipu mahu membuat anda mempercayai pembohongan mereka bahawa mereka mempunyai rakaman anda ‘menikmati’ masa anda melayari laman web itu. Permintaan penghantar e-mel yang anda bayar mereka berdiam diri. Mereka memberi janji bahawa fail bertolak ansur tidak akan disiarkan secara online, selagi anda memindahkan jumlah lazim Bitcoins ke dompet web dimasukkan.

Anda perlu memahami bahawa tidak satu perkataan dalam e-mel ini adalah benar. E-mel 16LU6SWUDDLSAY7XXHSMG7BRBA1KFDOBNZ ini tidak lain hanyalah satu penipuan, direka untuk menakutkan pengguna. Terdapat tiada keperluan untuk anda untuk menyimpan mesej ini dalam Peti Masuk anda. Sebaik sahaja anda menerimanya, kami amat mengesyorkan untuk menghapuskannya. Kemudian, pastikan untuk menyiasat sebab di sebalik penipuan e-mel ini, dengan mengimbas komputer anda untuk ancaman yang berpotensi. Jika apa-apa ditemui, dengan serta-merta keluarkan mereka, supaya mereka tidak dapat membahayakan komputer anda bila-bila.

Parasit Scamware tidak boleh menyerang PC tanpa jemputan. Bahawa yang berkata, selagi anda tidak membenarkan perosak ini pada peranti anda, ia tidak akan dapat seterusnya meranapkan ia. Walaubagaimanapun, penggodam menggunakan pelbagai helah untuk membuat anda buta untuk potensi ancaman. Ia juga amat bergantung pada anda naif dan tergesa-gesa untuk membuat anda memasang parasit tersebut tanpa menyedarinya. Paling biasa, ini berlaku apabila anda klik pada iklan yang dijangkiti dan pautan, e-mel terbuka spam yang mengandungi lampiran and/ atau file atau memasang pakej perisian di bawah cara persediaan cepat.

Anda perlu menjadi lebih rajin, jika anda mahu untuk memastikan komputer anda tanpa jangkitan. Bahaya lurks di merata-rata. Malah di sebalik iklan yang seolah-olah dipercayai yang menggalakkan urusniaga itu kelihatan terlalu bagus untuk menjadi kenyataan. Adalah lebih baik untuk mengemudi jelas dari mana-mana pautan kelihatan mencurigakan dan iklan, kerana ia boleh membawa kepada laman web pihak ketiga yang berbahaya. Kami juga sangat mengesyorkan memilih maju Custom/ jenis pemasangan dan buang apa-apa perisian tambahan yang boleh dimasukkan ke dalam.

Jika anda telah menerima e-mel ini menakutkan, tidak panik. Bertenang dan cuba untuk berfikir dengan rasional. Terdapat tiada bukti yang kukuh bahawa tuntutan crooks’ adalah benar. Terdapat tiada bukti yang nyata. E-mel yang tidak mengandungi apa-apa bukti yang kukuh bahawa komputer anda telah dijangkiti atau bahawa apa-apa data peribadi telah dicuri. Tidak jatuh ke dalam helah mereka dan pasti tidak menghantar apa-apa wang. Sila e-mel ini sebagai penipuan yang memang dan menghapuskannya. Selepas itu, ikuti nasihat kami dan mengimbas komputer anda untuk masalah sebenar dan membuangnya. Jangan biarkan panik dan ketakutan mengawal tindakan anda. Bertenang dan keluarkan parasit sebenar scamware yang menyebabkan anda ada masalah.

Buang 16LU6SwUDdLsAy7XXHSMg7BRbA1kfDoBnZ Bitcoin Email

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar 16LU6SwUDdLsAy7XXHSMg7BRbA1kfDoBnZ Bitcoin Email dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *