Bagaimana untuk Buang Trk.dsllgal.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Trk.dsllgal.com adalah sebuah laman web, kewujudan yang berkaitan dengan aktiviti adware pada komputer anda. Jika Laman ini terus muncul di skrin anda, anda berada dalam kesulitan yang besar. Ia adalah tanda bahawa PC anda telah menyusup oleh parasit jahat siber. Apabila nasib menyerang, ia akan mula menghasilkan banyak iklan-iklan yang mengganggu dalam bentuk yang berbeza seperti pop-up, dalam teks, banner atau berkelip mesej amaran. Kandungan seperti itu biasanya menggalakkan tawaran eksklusif, tawaran istimewa, kupon, diskaun, dan lain-lain

Apakah lebih banyak, perisian berniat jahat ini akan meningkatkan peluang untuk promosi diragui untuk diklik oleh mencuri sejarah pelayar anda dan lain-lain data web, jadi ia lebih baik boleh menyesuaikan iklan dipaparkan. Tindakan ini akan memastikan bahawa iklan itu akan menjadi lebih menarik kepada pengguna dan oleh itu, lebih cenderung untuk mendapatkan klik pada. Untuk setiap klik yang anda buat, parasit yang mendapat bayaran. Mengganggu ad serangan tidak hanya hasil daripada jangkitan siber adware. Anda meletakkan Keselamatan dalam talian dan privasi anda dalam bahaya dan risiko yang mendapatkan maklumat peribadi anda dicuri.

Merupakan kaedah yang paling biasa bagi pengedaran nasib termasuk tetapi tidak terhad kepada spam emel dan lampiran, rendang pautan iklan, fail torrent, pakej perisian percuma, serta permintaan Kemaskini palsu. Malware dikenali menyelinap komputer mangsa dan tanpa disedari oleh. Ini kerana ia sangat pandai dan menggunakan segala macam helah untuk mendapatkan akses ke peranti anda. Biasanya apa yang berlaku adalah, bahawa seorang pengguna tanpa disedari memasang parasit melalui pakej perisian. Dengan tidak membaca sepenuhnya terma dan syarat dalam proses, serta tidak memberi perhatian kepada apa yang diklik, anda boleh bertukar menjadi sasaran yang mudah bagi penggodam yang mencari peluang seperti ini untuk membuat langkah mereka.

Berfikir dua kali sebelum anda klik apa-apa. Tergesa-gesa adalah musuh. Mengambil masa untuk benar-benar melengkapkan proses pemasangan. Jika ada, pilih adat atau mod lanjutan dalam Pendeta Persediaan. Dengan cara ini, jika terdapat apa-apa program bonus yang tersembunyi atau aplikasi, anda akan dapat melihat mereka serta-merta. Selepas itu, Semua anda perlu lakukan adalah untuk semata-mata Buang mereka, supaya mereka tidak dipasang pada komputer anda sebagai perisian tambahan yang anda tidak perlukan.

Adware adalah makhluk perosak berbahaya yang mesti tidak dapat diremehkan. Sebaik sahaja ia memerlukan pelayar terkenal, neraka semua akan terputus longgar. Anda tidak lama lagi akan mula perhatikan tingkah-laku yang luar biasa dalam aplikasi web anda. Pelayar akan berjuang untuk memaparkan semua iklan yang dibuang jalan dan akan menunggu masa sehingga ia mula peti sejuk atau kemalangan secara harian. Selain itu, maklumat dalam talian anda akan didedahkan kepada crooks. Mereka dengan mudah boleh mendapatkan kata laluan, nombor kad kredit, akaun bank, Login ID, alamat IP dan maklumat sensitif lain jika anda tidak bertindak terhadap parasit ini sebaik sahaja anda mengesan kehadirannya.

Anda akan mendapat apa-apa dengan membiarkan ia kekal di dalam komputer anda. Anda akan membawa diri anda hanya sakit kepala, dan akhirnya, browser anda akan berhenti berfungsi sama sekali. Ada satu cara untuk mengelak daripada berlakunya keadaan ini, apa yang anda perlu lakukan adalah untuk menghapuskan makhluk perosak ini menjengkelkan dari PC anda sekali dan untuk semua!

Buang Trk.dsllgal.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Trk.dsllgal.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *