Bagaimana untuk Buang Tralipon.tk (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Adakah anda perasan apa-apa yang pelik semasa anda membuka pelayar anda? Adakah pop-up redirect Tralipon.tk soalan pada rawak? Anda tidak akan suka sebab di sebalik ini. Nasib. Adware adalah parasit sneaky yang wreaks malapetaka sebaik sahaja ia menyerang penyemak imbas anda. Ia tidak membuang masa dan tidak lama selepas mendapat dipasang pada PC anda, ia hasil dengan membedil skrin anda dengan pelbagai iklan yang rendang dan pop-up. Setiap halaman yang anda lawati akan swarmed dengan iklan, dalam teks, banner atau mesej berkelip. Lebih besar kuantiti, peluang yang lebih baik nasib yang telah mencipta pendapatan pay per klik.

Selain itu, untuk memastikan keuntungan, Tralipon.tk akan mencuri data web anda seperti melayari pertanyaan sejarah, tabiat dan Cari, untuk menyediakan khusus disasarkan iklan yang anda akan lebih cenderung untuk klik. Nasib juga dikenali dapat memasang pelbagai aplikasi yang berniat jahat, Bar alat dan sambungan pada penyemak imbas anda, tanpa mengganggu untuk meminta kebenaran anda.

Merupakan kaedah yang paling biasa bagi pengedaran nasib termasuk spam emel dan lampiran, pautan dijangkiti dan pop-up palsu Kemaskini permintaan, perisian perisian pengikata, palsu alat utiliti iklan, fail-fail torrent rosak, dan sebagainya untuk memastikan kehadiran dalam talian anda dilindungi pada setiap masa, anda perlu beri perhatian pada apa yang anda klik dan tidak terburu-buru. Masalahnya ialah, perisian berniat jahat tersebut bergantung kepada kecuaian dan naif anda. Ia tidak boleh mendapatkan akses ke PC anda tanpa bantuan anda. Anda seorang sahaja boleh memberi kebenaran untuk menyerang.

Dalam kebanyakan kes, pengguna tidak menyedari mereka telah dibenarkan parasit siber untuk seterusnya meranapkan komputer mereka sehinggalah ianya sudah terlambat. Untuk mengelakkan perkara sedemikian, kami amat mengesyorkan memilih adat atau lanjutan jenis pemasangan, supaya anda boleh dengan mudah melihat jika terdapat apa-apa tambahan program atau aplikasi yang telah tidak betul didedahkan. Malware sering dilihat menyembunyikan sebagai pilihan pemasangan, jadi jika anda mendapati mana-mana, pastikan anda memilih untuk keluar daripada mereka. Dalam kes lain, pengguna sedar memasang perisian berniat jahat tersebut kerana mereka percaya penipuan penjenayah siber bahawa apa yang mereka muat turun adalah sebenarnya satu program yang sangat berguna untuk mempunyai.

Janganlah engkau takut, kerana nasib tidak virus biasa. Malah, ramai pengguna tidak menganggap ia sebagai satu, kerana ia hanya menjangkit pelayar, bukan sistem keseluruhan komputer. Tapi walaupun ia tidak boleh menyebabkan kerosakan yang teruk sebagai virus kuda Trojan, itu tidak bererti bahawa anda harus membiarkan parasit yang tidak terjaga. Ianya tidak berbahaya.

Bukan sahaja maklumat peribadi anda berisiko tetapi sebarang data kewangan yang engkau juga yang meletakkan mempunyai adware pada komputer anda. Maknanya, hacker dengan mudah boleh mendapatkan tangan anda nombor kad kredit, akaun bank, kata laluan, alamat IP, dan sebagainya. Anda boleh mengelak daripada berlakunya keadaan ini, anda hanya perlu bertindak terhadap malware menjengkelkan ini secepat mungkin. Semakin lama anda mengelakkan masalah ini, yang lebih teruk ia akan mendapat. Kembali kepada pengalaman pelayaran yang biasa, selamat dan tanpa iklan dengan menyingkirkan tekanan ini sekali dan untuk semua. Jika anda tidak pasti bagaimana untuk membuang nasib ini, sila ikuti arahan terperinci kami di bawah.

Buang Tralipon.tk

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Tralipon.tk dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *