Bagaimana untuk Buang Traffic-media.cc (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Traffic-media.cc. Panduan Traffic-media.cc penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Kewujudan Laman web Traffic-media.cc pada penyemak imbas anda adalah tanda buruk. Ini bermakna bahawa komputer mempunyai jangkitan nasib. Ia adalah satu perisian berniat jahat jahat yang akan menggunakan pelayar anda sebagai alat memaparkan iklan.

Nasib seperti Traffic-media.cc akan menjana pelbagai iklan yang mengganggu dan pop-up, selalunya dalam bentuk tawaran eksklusif dan jualan, tawaran istimewa dan kupon, palsu permintaan Kemaskini, berkelip mesej, dan sebagainya. Mereka akan kelihatan sangat menarik kepada pengguna. Itulah berkat adware yang mampu mendapatkan sejarah pelayaran mereka, melayari tabiat, serta pertanyaan carian, untuk menyediakan jenis iklan yang pengguna adalah paling berkemungkinan untuk klik pada.

Matlamat utama tugasan ini adalah untuk mencipta pendapatan melalui kaedah membayar per klik atau berbayar. Apa yang penting untuk ambil perhatian di sini, adalah bahawa iklan yang dipaparkan oleh nasib yang mungkin tidak selamat. Lebih sering daripada tidak, mereka mengarah semula pengguna ke laman web mencurigakan dan bahkan berbahaya yang bertujuan untuk membahayakan komputer anda. Dalam sesetengah kes, mereka pun membuka backdoors untuk virus-virus lain seperti Trojan Horse, cecacing dan juga ransomware!

Nasib biasanya diedarkan oleh perisian pakej yang ditawarkan secara percuma, mesej update palsu, spam emel dan lampiran, meragukan link dan iklan, dan sebagainya. Kami sentiasa menasihati pembaca kami beri perhatian apabila mereka akan memasang perisian yang mereka dapat dari internet. Perkara bijak yang perlu dilakukan adalah untuk memilih satu adat atau lanjutan jenis pemasangan. Dengan cara ini anda boleh melihat kandungan sebenar ikatan tersebut.

Pemaju sering pakej aplikasi dan program-program dan pakej mereka bersama-sama dengan perisian berniat jahat yang tidak dinyatakan dengan betul. Itulah sebabnya mengapa pengguna sedar hakikat bahawa perisian berniat jahat telah menyusup ke dalam sistem komputer. Dengan mengikuti nasihat kami, anda akan mempunyai kuasa untuk hanya Buang mana-mana perisian yang tidak diingini yang anda anggap mencurigakan atau tidak pernah mahu untuk memuat turun di tempat pertama.

Parasit jahat seperti nasib tidak dapat diremehkan. Pasti, ia mungkin tidak akan real ‘virus’, kerana ia hanya menjangkit pelayar bagi mangsa, bukan sistem keseluruhan komputer, tetapi itu tidak bermakna ia tidak berbahaya. Agak bertentangan. Kerana ia akan menjana sejumlah besar iklan, pada satu masa nanti pelayar akan mula berjuang untuk memaparkan mereka semua. Mangsa akan mula mengalami kemalangan yang kerap dan membeku, membuat apa-apa jenis bekerja pada pelayar yang mustahil, kerana prestasi keseluruhan akan jatuh tiba-tiba.

Hal yang sama terpakai kepada sambungan internet terlalu – ia juga akan menjadi lebih perlahan daripada biasa. Mempunyai nasib pada PC anda adalah buruk bagi Keselamatan dalam talian dan privasi anda. Penjenayah siber dengan mudah boleh tangan mereka data peribadi seperti tetapi tidak terhad kepada kata laluan, IP alamat, maklumat akaun bank, Login ID, nombor kad kredit, dll dan berkongsi dengan lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan.

Buang Traffic-media.cc

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Traffic-media.cc dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *