Bagaimana untuk Buang Similar Photo Cleaner | Dikemaskini

PUP

Similar Photo Cleaner adalah anak anjing klasik (berpotensi tidak diingini Program). Anda boleh menemui ia diiklankan sebagai aplikasi berguna yang boleh membantu anda dalam penyingkiran berbilang salinan fotostat, Semua dengan menggunakan setingnya automatik. Ia menjanjikan untuk membersihkan Menyimpan cakera GBs hamper puasa, dan juga untuk menyediakan anda dengan sebuah perpustakaan foto yang dianjurkan.

Jangan jatuh untuk pembohongan ini. Hakikatnya, permohonan ini mengikuti perintah untuk memantau aktiviti dalam talian anda dan mengumpul data yang sensitif seperti menyemak imbas sejarah, pertanyaan carian, halaman kegemaran, dan sebagainya. Selepas maklumat ini diproses, parasit ini akan memastikan banjir skrin anda dengan iklan disasarkan yang bertujuan untuk mendapatkan perhatian anda dan membuat anda klik padanya.

Untuk setiap klik yang anda buat, anak anjing tersebut akan dibayar. Walaupun anda cuba untuk mengabaikan semua promosi atau melayari internet melalui mod Inkognito, masalah itu akan berterusan. Malah, anak anjing tersebut akan mendapat lebih banyak dan lebih agresif. Tidak lama lagi, pelayar web anda akan mula underperform, dan berasa sangat lembap. Anda akan mengalami kesukaran untuk melakukan apa-apa jenis kerja dalam talian. Keselamatan anda hanya adalah penyingkiran sambungan Similar Photo Cleaner.

Utiliti ini mempunyai laman web rasmi yang anda boleh muat turun daripada. Tapi itu bukan satu-satunya cara untuk dipasang pada komputer anda. Anda mungkin tanpa disedari akan memberi akses kepada peranti anda dengan klik pada iklan rendang atau mengikuti pautan yang mencurigakan. E-mel spam dan pakej perisian percuma adalah cara lain untuk menembusi sistem komputer anda. Cara lain untuk pengagihan termasuk fail torrent dan palsu Kemaskini Terakhir mesej.

Ia adalah penting bagi anda untuk mengetahui bahawa penggodam bergantung pada naif dan tergesa-gesa, anda untuk menjangkiti komputer anda. Jangan tergesa-gesa ke dalam iklan rawak yang berikut atau pautan, tanpa memberi ia berfikir dua kali. Anda mungkin berfikir bahawa anda sedang sedang membawa kepada sumber yang boleh dipercayai, tetapi perkara seterusnya yang anda tahu, anda boleh menjadi mangsa kepada perisian yang berniat jahat.

Kami mengesyorkan menggunakan sumber-sumber rasmi dan berlesen sahaja untuk mendapatkan kemas kini perisian anda. Selain itu, selepas memuat turun perisian, kami amat mengesyorkan anda untuk memilih jenis maju Custom/ pemasangan, dan bukannya satu yang cepat. Kemudian, pastikan anda buang pemasangan sebarang pilihan, supaya mereka tidak dipasang. Perisian berniat jahat yang diketahui untuk mendapatkan menyamar sebagai kandungan bonus yang mendapat secara automatik dipasang pada PC anda jika anda memilih pemasangan yang cepat.

Anda tidak perlu atur cara seperti Similar Photo Cleaner. Dari saat ia mendapat dipasang pada peranti anda, aplikasi berniat jahat ini akan mula mengintip anda. Mana-mana data yang dikumpul akan digunakan untuk menentang anda dan dapat digunakan oleh crooks, yang bertujuan untuk menjual maklumat ini ke laman web pihak ketiga lain yang mencurigakan. Apatah lagi, kewujudannya akan terbukti menjadi satu masalah bagi prestasi pelayar web anda juga. Jangan biarkan ia melakukan kerosakan teruk.

Pengalaman menyemak lalu awda tidak akan sama jika anda membenarkan anak anjing ini kepada komputer anda tanpa dijaga. Lebih cepat anda bertindak terhadapnya, lebih baik. Dengan mengeluarkan parasit yang membawa anda di Similar Photo Cleaner app, anda akan mengembalikan kawalan ke atas penyemak imbas anda dan melindungi data peribadi anda. Jika anda tidak pasti bagaimana untuk meneruskan, kami boleh membantu anda. Apa yang anda perlu lakukan hanyalah ikut arahan berikut.

Buang Similar Photo Cleaner

STEP-1Jalankan Pengurus tugas dengan mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-6

Buka MS Config dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Similar Photo Cleaner dari komputer anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *