Bagaimana untuk Buang Shopping Helper Smartbar (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove Shopping Helper Smartbar

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Shopping Helper Smartbar. Panduan Shopping Helper Smartbar penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Shopping Helper Smartbar berfungsi sebagai hijacker pelayar yang berupaya infiltrating komputer anda semasa anda melayari web dan mencuba untuk memuat turun pelbagai program dari laman web pihak ketiga. Ambil perhatian bahawa hijacker ini bukan sahaja menjejaskan Laman Utama lalai anda, tetapi ia juga menggantikan enjin carian lalai anda. Oleh itu, sekiranya anda ingin menukar URL laman web dan mencari pembekal, anda patut mengalih keluar Shopping Helper Smartbar pelayar hijacker dari PC anda secepat mungkin.

Selepas Shopping Helper Smartbar memasuki anda Mesin maya, ia mula menyebabkan banyak masalah, maka program ini tidak perlu disimpan pada sistem. Perubahan paling ketara yang dibuat dengan hijacker ini adalah pengubahsuaian daripada anda lalai Laman web dan enjin carian yang anda pasti akan perasan. Sebenarnya, ia hanya satu cara perampas yang bekerja-sebaik sahaja mereka seterusnya meranapkan PC anda, perlu kelulusan untuk melaksanakan apa-apa perubahan padanya, yang pasti mungkin menyebabkan kemudaratan kepada enjin anda. Walau bagaimanapun, apa yang lebih menarik, adalah fakta bahawa anda tidak dapat mengingati memasang atur cara ini pada sistem dan ini sudah tentu akan mengganggu anda.

Malah, Shopping Helper Smartbar tidak memerlukan apa-apa kelulusan untuk masuk komputer. Walaupun, hijacker ini adalah begitu mahir bahawa ia boleh membuat anda memasang sendiri tanpa menyedarinya. Biasanya, Shopping Helper Smartbar memasuki PC diberkas freeware lain, kerana ia menyediakan mungkin pintu masuk paling mudah untuknya. Sebab itu, setiap kali Bilakah anda memasang perisian baru pada mesin Maya anda, anda perlu membaca semua terma dan syarat-syarat yang diberikan oleh Pendeta Persediaan. Dalam kes lain, anda akan mengalami masalah keselamatan yang berkaitan.

Remove Shopping Helper Smartbar
The Shopping Helper Smartbar Virus

Sekali dipasang pada komputer anda, Shopping Helper Smartbar akan menggantikan enjin carian lalai dan laman web anda dengan search.shapdo.com, dan akan menambah butang untuk capaian pantas kepada laman web yang popular seperti Facebook, Twitter, Wikipedia Bahasa Melayu, dan lain-lain. Di samping itu, anda juga akan dapat semak Ramalan cuaca dan mendengar radio. Walaupun, anda tidak seharusnya menyimpan Shopping Helper Smartbar pada PC anda kerana ia adalah beriklan dan akan mendedahkan pelbagai ancaman. Misalnya, Shopping Helper Smartbar akan mula banjir monitor anda dengan pelbagai iklan komersil yang mungkin mengarahkan anda ke beberapa laman web yang tercemar dengan kandungan yang berniat jahat dan menjangkiti PC anda dengan perisian berniat jahat. Selain itu, setiap klik pada iklan disediakan menjana wang untuk pencipta mereka dan terus kewujudan program yang tidak diingini.

Satu lagi perkara yang anda perlu tahu mengenai Shopping Helper Smartbar adalah hakikat bahawa iklan dipaparkan adalah bukan satu perkara yang anda perlu bimbang tentang kebanyakan. Malah, isu terbesar yang berkaitan dengan program adalah keupayaan untuk mengakses data peribadi anda. Sebaik sahaja dengan hijacker menjangkit PC anda, ia mula memantau aktiviti Maya anda dan rekod sejarah pelayaran anda. Sebaik sahaja program ini telah mengumpulkan maklumat yang mencukupi tentang pilihan anda, Shopping Helper Smartbar saham data dengan pihak ketiga yang disembunyikan di belakang dan mereka boleh menggunakannya untuk tujuan yang berniat jahat. Ini adalah sebab mengapa anda perlu mengalih keluar Shopping Helper Smartbar serta-merta dan pastikan komputer anda dilindungi dengan baik terhadap perisian berniat jahat.

Buang Shopping Helper Smartbar

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar Shopping Helper Smartbar daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Shopping Helper Smartbar dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *