Bagaimana untuk Buang Securitylog.systems (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware

Jika anda tiba-tiba mendapat diganggu oleh sebuah iklan skrin penuh semasa menyemak imbas web, mungkin ia akan disediakan oleh Securitylog.systems. Advert yang akan mengingatkan anda bahawa PC anda mungkin dalam bahaya dan akan menunjukkan beberapa gejala untuk membuktikan bahawa ia adalah benar. Paling biasa ini akan perlahan-lahan loading komputer, yang menunjukkan kehadiran perisian berniat jahat pada sistem.

Skrin penuh iklan menunjukkan nombor telefon yang anda dinasihatkan untuk memanggil untuk membantu anda menyelesaikan masalah dengan sekuriti sistem anda. Walau bagaimanapun, anda mungkin tidak mempunyai idea bahawa iklan yang disediakan oleh Securitylog.systems tetimbul dijana oleh nasib. Ini bermakna bahawa anda tidak harus mempercayai mana-mana maklumat yang mereka berikan.

Apa yang anda perlu tahu dalam keadaan ini, ialah bahawa perkara terbaik yang perlu dilakukan adalah untuk mengesan dan menghapuskan atur cara perisian iklan yang bertanggungjawab ke atas iklan dipaparkan. Jika anda meninggalkan nasib dalam sistem, anda akan berkemungkinan mengalami masalah keselamatan yang berkaitan.

Biasanya, jangkitan yang dikaitkan dengan iklan pop timbul Securitylog.systems infiltrates Mesin Maya anda dengan menggunakan salah satu kaedah paling popular pengagihan yang dikenali sebagai “perisian penyertaan”.
Sebagai contoh, apabila anda memasang perisian percuma yang baru pada PC anda, nasib untuk Sembunyi di sebalik program yang baru dan memasuki sistem bersama-sama. Pada masa yang sama, pengguna komputer bahkan tidak menyedari bahawa apa yang berlaku sehingga iklan pop timbul pelbagai mula banjir monitor mereka. Ini adalah kaedah yang paling umum agihan nasib disebabkan oleh hakikat bahawa pengguna tidak cukup prihatin apabila memasang perisian baru pada komputer mereka dan mekanikal bersetuju dengan semua terma dan syarat-syarat yang diberikan oleh Pendeta Persediaan.

Walaupun, Terdapat beberapa kaedah lain yang digunakan oleh aplikasi nasib untuk masukkan PC anda. Kadang-kadang, jangkitan itu datang dalam bentuk lampiran e-mel spam yang pengguna memuat turun dan membuka. Selain itu, anda boleh mendapat jangkitan dengan nasib jika anda klik pada iklan yang dijana secara rawak yang muncul di laman web.

Tidak kira apa kes itu, anda perlu tahu itu satu-satunya cara untuk mengesan atur cara perisian iklan pada sistem adalah dengan menggunakan alat pengimbas antimalware mempunyai reputasi yang baik. Jika anda masih tidak mempunyai apa-apa pada PC anda, cuba untuk memasang satu secepat mungkin. Selepas perisian keselamatan disetkan pada mesin Maya anda, ia akan mencari dan Padam Semua program yang berpotensi tidak diingini di atasnya. Satu perkara yang anda boleh yakin tentang ialah Securitylog.systems adalah di kalangan mereka juga. Kerana inilah nasib itu, bertanggungjawab untuk iklan skrin penuh pada sistem, anda perlu melakukan yang terbaik untuk membuang permohonan itu secepat mungkin. Dengan cara ini, iklan mengganggu akan akan ditamatkan serta-merta.

Mujurlah, penyingkiran Securitylog.systems bukanlah satu proses yang sukar. Anda boleh menghapuskan program bersama-sama dengan iklan itu sama ada secara manual atau secara automatik. Penyingkiran manual arahan yang disediakan di bawah artikel ini. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan memadamkan semua ancaman sedia ada sekaligus dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat 24/ 7 sehari.

Buang Securitylog.systems

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Securitylog.systems dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *