Bagaimana untuk Buang Security-essentials.info (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Adware
Remove Security-essentials.info

Security-essentials.info adalah sebuah laman web rosak yang menggalakkan adware dan dilencongkan ke pengguna ke halaman yang tidak dipercayai. Walaupun dinaikkan pangkat sebagai berguna, domain ini adalah sangat merbahaya, kerana tujuan utamanya adalah untuk mengiklan spam. Sebenarnya, banyak perisian iklan permohonan mengambil kesempatan daripada program ini dan masukkan mesin Maya anda diikat dengannya. Sebab itu, laman web tidak perlu disimpan pada sistem.

Jika anda mendapati bahawa Security-essentials.info hadir pada komputer anda, ia bermakna bahawa mesin yang sudah dijangkiti oleh permohonan yang berniat jahat. Untuk menghentikan domain dan anak Tetingkap pop timbul dari menunjukkan setiap kali anda cuba untuk menggunakan pelayar web anda, anda perlu mencari perisian berniat jahat yang bertanggungjawab untuk itu dan mengalih keluarnya dari sistem. Jika tidak, anda adalah sangat mungkin untuk mengalami isu-isu yang berkaitan dengan keselamatan.

Ingat bahawa Security-essentials.info mampu mempromosikan nasib, tetapi ia tidak boleh dan tidak memasang ia dengan sendirinya. Malah, ia adalah anda yang boleh melakukannya tanpa menyedarinya. Paling sering, Security-essentials.info Sembunyi di sebalik freeware lain, disebabkan oleh hakikat bahawa kebanyakan pengguna komputer tidak membayar perhatian semasa melalui proses pemasangan. Setelah diingat freeware yang sering diikat dengan malware, anda harus sangat berhati-hati semasa menyediakan perisian baru pada sistem, serta membaca semua terma dan syarat-syarat yang diberikan oleh Pendeta Pemasangan. Dalam kes lain, ia adalah sangat mungkin berakhir dengan Security-essentials.info pada mesin Maya anda.

Kadang-kadang, Security-essentials.info menggunakan kaedah lain untuk seterusnya meranapkan PC anda. Ini termasuk bersembunyi di belakang lampiran e-mel spam, pautan rosak dan laman web, atau hanya menyamar sebagai satu sistem yang palsu atau Kemaskini program. Jika anda mahu untuk mengelakkan unwillingly memasang adware, ingat tergesa-gesa itu, naif, dan gangguan pasti tidak akan membantu anda semua.

Remove Security-essentials.info
The Security-essentials.info Virus

Jika Security-essentials.info yang sudah ada pada PC anda, pelayar web anda akan dibanjiri dengan nada iklan komersil yang sia-sia. Perlu diingat bahawa jika anda klik pada mana-mana daripada mereka, anda akan berakhir dengan memasang perisian berniat jahat yang lebih tidak diingini pada sistem. Di samping itu, seperti dalam pop-up akan muncul setiap kali anda cuba untuk menyemak imbas web, mereka yang berupaya menyebabkan pelbagai jenis masalah. Golongan ini akan melambatkan kelajuan Internet anda, mengalami kemalangan kerap sistem dan mengganggu aktiviti pelayaran anda. Oleh itu, perkara yang terbaik yang anda boleh lakukan adalah untuk mengalih keluar Security-essentials.info dari PC anda dengan serta-merta.

Menyedari bahawa isu paling teruk anda akan perlu berurusan dengan jika Security-essentials.info hadir dalam sistem anda, keupayaan nasib itu untuk mencuri data peribadi anda. Sebaik sahaja Security-essentials.info memasuki PC anda, ia mula pemantauan aktiviti dan Katalog anda melayari setiap langkah anda dalam talian. Apabila nasib yang telah mengumpulkan maklumat mengenai anda yang cukup, ia berkongsi dengan pihak ketiga yang tidak diketahui yang menyokong program ini dan mereka boleh menggunakannya untuk tujuan yang berniat jahat. Sebab itu, anda bukan sahaja perlu memadam Security-essentials.info dari sistem tetapi juga melindungi PC anda daripada perisian berniat jahat pada masa akan datang.

Anda boleh menghapuskan Security-essentials.info sama ada secara manual atau secara automatik. Penyingkiran manual arahan yang disediakan di bawah artikel ini. Walaupun, walaupun anda telah melengkapkan proses pemindahan secara manual, anda masih perlu menjalankan imbasan penuh desktop PC anda untuk mengenalpasti apa-apa sisa daftaran atau fail sementara. Anda boleh melakukan ini dengan memasang alat antimalware berwibawa yang akan memadamkan semua ancaman sedia ada sekaligus dan akan melindungi sistem anda terhadap perisian berniat jahat pada setiap masa.

Buang Security-essentials.info

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang anda mesti lakukan untuk Keluarkn hijacker dalam pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Security-essentials.info dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *