Bagaimana untuk Buang SearchThis.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan SearchThis.com. Panduan SearchThis.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Perampas pelayar akan mengganggu parasit yang mengambil alih penyemak imbas anda dan menjadikan mereka memaparkan iklan alat. Jika diarah semula SearchThis.com yang sentiasa muncul di skrin anda, ia bermakna bahawa di suatu tempat pada PC anda lurks parasit hijacker pelayar. Anda juga mungkin perasan bahawa halaman yang sama telah menggantikan Laman web, Laman tab baru dan enjin carian lebih pilihan anda. Ini adalah kerana perampas secara bebas boleh mengubahsuai seting web apa-apa yang mereka lihat patut. Dan semua.

Perisian berbahaya disinkronisasikan juga boleh memasang apl rendang dan bar alatan tanpa mengganggu untuk meminta kebenaran anda. Sebagai hijacker yang tipikal, perosak siber ini akan menjana banyak iklan yang mengganggu dalam bentuk yang berbeza seperti pop-up, banner, mesej dalam teks dan berkelip. Mereka dikenali untuk mempromosikan tawaran eksklusif, tawaran istimewa, kupon dan diskaun, dan lain-lain. Apa yang menarik tentang apa-apa kandungan yang dinaikkan pangkat adalah bahawa ia akan khusus disasarkan akan menarik kepada anda sebanyak mungkin. Bagaimanakah caranya? Terima kasih kepada hijacker dan keupayaan untuk memantau aktiviti dalam talian anda dan mengumpul data web seperti sejarah penyemakan dan mencari keputusan. Maklumat tersebut adalah sangat berguna untuk menyediakan jenis kandungan yang pengguna adalah lebih cenderung untuk klik. Lagipun, matlamat utama a hijacker adalah untuk mencipta pendapatan pay per klik.

Perampas pelayar paling biasa diedarkan melalui mesej e-mel spam, lampiran e-mel dan fail boleh laku, palsu mengemaskini permintaan, pakej perisian, fail torrent dan dijangkiti link dan iklan. Jika anda mahu untuk melindungi maklumat anda daripada jatuh ke tangan yang salah, serta tidak tanpa disedari membenarkan perisian pada PC anda, anda perlu beri perhatian kepada apa yang anda klik pada. Pandu jelas dari e-mel spam, kerana ia sering mengandungi ancaman tersembunyi yang serius boleh membahayakan komputer anda. Hal yang sama terpakai terutama jika e-mel yang mengandungi lampiran atau fail boleh laku.

Kami juga mengesyorkan pembaca kami untuk sentiasa memilih untuk maju Custom/ jenis pemasangan apabila mereka berhadapan dengan perisian yang mereka telah dimuat turun dari internet. Beberapa pakej perisian mungkin termasuk kandungan yang tersembunyi yang akan pasang pada PC anda tanpa anda menyedarinya. Untuk mengelakkan ini dari berlaku, anda perlu ikut nasihat kami. Barulah anda akan dapat melihat kandungan penuh program-program yang bakal dipasang pada komputer anda. Jika anda melihat apa-apa perisian tambahan, anda perlu Buang itu, kerana ia mungkin perisian yang berniat jahat yang terselindung.

Jangan membuat kesilapan mengabaikan hijacker yang. Pasti, iklan mungkin tidak kelihatan berbahaya mereka sendiri, tetapi dengan menjaga parasit ini pada komputer anda, anda akan mendapat apa-apa tetapi masalah. Anda lihat, semakin lama malware ini dibenarkan untuk menginap, iklan lebih banyak ia akan mampu menjana. Tidak lama lagi mencukupi, browser anda akan mula mengalami kesukaran memaparkan apa-apa jumlah besar daripada iklan. Ini tidak dapat dielakkan akan membawa kepadanya mula kemalangan dan pembekuan pada setiap hari.

Ketinggalan dan perlahan internet yang laju merupakan tanda-tanda yang datang dari jangkitan hijacker. Apatah lagi, Keselamatan dalam talian dan privasi anda boleh mendapatkan terjejas. Alamat IP kelayakan, Login ID, maklumat sensitif seperti nombor kad kredit, akaun bank, kata laluan, dan lain-lain boleh dengan mudah jatuh ke tangan seorang hacker yang bertujuan untuk berkongsi maklumat ini dengan pihak ketiga lain dipersoalkan untuk keuntungan. Mengembalikan kawalan ke atas pelayar anda! Lagi lama anda menunggu, yang lebih teruk ia akan mendapat! Menghilangkan hijacker pelayar jahat ini daripada komputer anda sebelum terlambat!

Buang SearchThis.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar SearchThis.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *