Bagaimana untuk Buang Searchfeedtech.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan Searchfeedtech.com. Panduan Searchfeedtech.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

Perampas pelayar akan mengganggu perisian berniat jahat yang boleh bertukar pengalaman menyemak imbas anda dalam mimpi ngeri yang lengkap. Jika halaman Searchfeedtech.com terus muncul di skrin anda, ia adalah tanda yang buruk. Laman web ini adalah gejala jangkitan perisian berniat jahat tersebut. Ia mempunyai kuasa untuk mengubah tetapan penyemak imbas anda, serta memasang pelbagai sambungan rendang, apl dan bar alatan tanpa mengganggu untuk meminta kebenaran anda.

Rancangan jahat hijacker ini tidak berhenti di situ. Ia akan mula memantau kehadiran dalam talian anda dan akan mengambil apa-apa data yang ia boleh mendapatkan semula seperti menyemak imbas sejarah, hasil carian, dan sebagainya. Data tersebut amat berharga untuk parasit, kerana ia akan membantu untuk menghasilkan kandungan iklan disasarkan yang akan lebih cenderung untuk mendapatkan klik pada oleh mangsa. Iklan tersebut disesuaikan adalah sangat menguntungkan bagi kedua-dua hacker dan halaman yang dinaikkan pangkat. Membuatkan pengguna untuk klik lebih banyak, lebih banyak pendapatan yang akan ia mencipta.

Merupakan kaedah yang paling biasa bagi pengedaran hijacker termasuk palsu yang kemas kini e-mel dan lampiran, pakej perisian percuma, spam, tetap fail, pautan dijangkiti dan iklan, dan sebagainya. Ia adalah sangat penting untuk tidak membuta tuli mempercayai pop timbul rambang yang cuba untuk memperdayakan awda mengklik pada pautan Kemaskini rendang. Sentiasa bergantung pada sumber-sumber yang berlesen dan boleh dipercayai untuk mendapatkan kemas kini perisian anda dari. Anda mungkin tersandung apabila iklan yang mempromosikan seolah-olah › alat-alat yang berjanji untuk meningkatkan prestasi PC anda.

Tidak perlu terlalu cepat untuk klik pada butang ‘Memasang’ tersebut. Supaya berhati-hati. Merupakan sumber yang boleh dipercayai? Adalah satu syarikat perisian yang menawarkan produk ini benar-benar sah? Ia adalah lebih baik untuk menggunakan sumber-sumber yang tepat untuk anda muat turun perisian, serta kemas kini. Dan, apabila tiba masa untuk pemasangan mereka, pastikan anda memilih untuk memasang adat atau lebih maju, supaya anda boleh dengan mudah melihat jika terdapat apa-apa pepasangan pilihan. Jika benar-benar ada apa-apa perisian tambahan, perkara bijak yang perlu dilakukan adalah untuk Buang apa-apa atur cara dan aplikasi, kerana ia mungkin perisian yang berniat jahat yang terselindung.

Kuasa di hijacker dijangka tidak boleh dipertikaikan lagi. Lagi lama parasit ini dibenarkan untuk tinggal di komputer anda, yang lebih teruk kerosakan yang akan mendapat. Kandungan iklan akan terus berkembang pesat, mengakibatkan pelayar anda untuk membekukan dan kerap kemalangan. Apatah lagi, terdapat hanya begitu banyak iklan yang ia akan dapat dipaparkan. Pada satu masa nanti, pelayar akan berhenti berfungsi sepenuhnya.

Perampas pelayar adalah satu ancaman yang serius kepada keselamatan dalam talian dan privasi anda. Ia boleh mendapatkan tangan kepada bukan sahaja pada data web anda seperti melayari pertanyaan sejarah dan Cari tetapi kata laluan, nombor kad kredit, akaun bank, alamat IP, Login ID, dan lain-lain. Apa-apa maklumat yang berharga pasti dapat dikongsi dengan lain-lain pihak ketiga untuk keuntungan. Itulah sebabnya mengapa anda mesti berhenti hijacker daripada melengkapkan misinya yang berniat jahat. Sebaik sahaja anda mengesan kehadirannya, anda perlu meneruskan penghapusan segera, sebelum ianya terlambat!

Buang Searchfeedtech.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tidak biasa dengan tugas ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Berikut adalah langkah-langkah yang perlu anda ikut untuk mengalih keluarkannya secara kekal daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Memulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi ke tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih tidak boleh mengalih keluar Searchfeedtech.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *