Bagaimana untuk Buang SearchDefence.com (Chrome/Edge/Firefox) | Dikemaskini

Browser hijackers
Remove SearchDefence.com

Saya menulis artikel ini untuk membantu anda menghilangkan SearchDefence.com. Panduan SearchDefence.com penyingkiran ini berfungsi untuk Chrome, Firefox dan Internet Explorer.

SearchDefence.com adalah enjin carian alternatif yang menjanjikan keselamatan yang optimum. Laman web harus memberikan anda hasil yang baik dan menjadikan sesi Pelayaran anda lebih selamat berbanding sebelum. Ini bunyi hebat, bukan? Baik, jika ia kedengaran terlalu baik kepada anda, anda adalah betul. SearchDefence.com adalah satu platform yang berisiko. Ia disambungkan ke hijacker pelayar. Perisian penyangak boleh mengambil alih pelayar web anda dan memanipulasikannya. Apabila memasuki sistem anda, hijacker ini akan mengubah seting DNS. Ini akan membolehkan ia mengganggu keputusan carian anda dan mengintip anda. Ini boleh semua menyebabkan kompromi Keselamatan serius. Kami akan menerangkan hanya apa yang boleh berlaku dan apa yang anda boleh lakukan terhadap parasit di dalam artikel ini.

Anda mungkin pernah mendengar mengenai laman web SearchDefence.com sebelum. Ini adalah kes dengan kebanyakan orang yang dijangkiti dengan hijacker yang disambungkan ke domain ini. Pengguna telah melaporkan bahawa mereka mendapati laman web mereka dan lalai enjin carian set semula kepada SearchDefence.com pada satu masa nanti dan mereka tidak dapat kembali semula seting kegemaran mereka. Ini adalah hanya cara perampas kerja. Mereka menyelinap ke dalam sistem dengan bantuan teknik untuk underhanded dan teruskan mengacau. Langkah pertama adalah untuk menyebabkan tatacara pelayar web. Selepas itu, mereka mula menjana iklan dan mengintip aktiviti rakyat.

Untuk menangani proses pengagihan di samping itu, kami akan menerangkan teknik-teknik yang terlibat. Terdapat sekumpulan vektor penyebaran yang secara kolektif dikenali sebagai pola-pola yang gelap. Hijacker SearchDefence.com yang menggunakan sebahagian kecil dari mereka. Pertama sekali, terdapat kaedah perisian pengikata. Ini adalah yang paling biasa dari mereka semua kerana ia masa easiest untuk melaksanakan dan ia mempunyai kadar kejayaan yang tertinggi. Alat yang dimaksudkan bergabung dengan atur cara lain. Tuan rumah biasanya dipanggil sebagai klien muat turun. Ia termasuk yang tidak diingini program termasuk dalam terma dan syarat-syarat sebagai alat bonus. Pilihan Pembidik ditanda setiap lalai, supaya pemasangan akan dimulakan jika pengguna menukar seting. Hanya alat-alat tidak berlesen yang digunakan untuk menyebarkan malware. Ini termasuk freeware dan shareware, aplikasi tidak hanya cetak rompak, jadi berhati-hati.

Remove SearchDefence.com
The SearchDefence.com Virus

Hijacker SearchDefence.com yang memaparkan iklan pop timbul, mempromosikan tawar-menawar yang membeli-belah tawaran untuk pelbagai jenis barangan pengguna. Skrin anda akan dibanjiri dengan sepanduk, hadiah percuma, kupon kotak, Ruang-antara, terapung, kontekstual, sebaris, perbandingan, peralihan, dan iklan video. Alat yang furtive menggunakan penentuan harga dan pemasaran teknik-teknik untuk menarik perhatian rakyat dan berminat. Ia menggalakkan tawaran eksklusif dan menghiasi tetingkap iklan dengan kesan khas untuk menyerlahkan mereka. Senarai barang-barang terutama yang agak luas. Anda akan ditunjukkan tawaran untuk pakaian, teknologi peralatan, perabot, aksesori, barangan rumah, hiasan, gear sukan, peralatan berkebun, mainan, Permainan, dan sebagainya.

Sebagai menarik sebagaimana senarai produk, anda perlu diingat bahawa mereka tidak disahkan sebagai tulen. Mana-mana iklan boleh melencong ke domain diadun bersama perisian berniat jahat. Anda harus mengelakkan daripada mereka. Ambil perhatian bahawa hijacker yang mempunyai keupayaan untuk menerapkan iklan ke dalam laman web. Mana-mana kandungan mencurigakan harus dielakkan. Pemilik laman web SearchDefence.com setiap satu telah memilih daripada bertanggungjawab ke atas semua isu yang berkaitan dengan keselamatan. Syarikat di belakang domain adalah sebuah firma swasta dari Limassol, Cyprus dipanggil Cari Pertahanan Technologies Ltd. Ia telah terjadinya liabiliti dengan penjelasan yang ia hanya bertindak sebagai pengantara bagi kandungan pihak ketiga.

Sebagai kesimpulan topik mengenai risiko yang terlibat, kita perlu menangani aktiviti pemantauan. Ini mungkin adalah ancaman yang lebih besar. Dengan hijacker SearchDefence.com sesi dalam talian rakyat memerhati dan mengumpul data daripada mereka. Program berbahaya boleh merakam sejarah pelayaran awda, ketukan kekunci, akaun e-mel, nombor telefon, nama pengguna, kata laluan, kelayakan kewangan, dan lain-lain maklumat yang anda mendedahkan melalui aktiviti anda. Ia juga boleh mengakses data pelayar awda menyimpan satu lalai, seperti alamat IP, lokasi geografi dan Penjejakan cookies anda. Gathered input akan dibungkus ke dalam katalog dan dijual pada darkweb tersebut. Ia boleh jatuh ke tangan penjenayah siber. Satu-satunya cara untuk menghentikan hijacker SearchDefence.com dari mengumpul maklumat anda adalah dengan memotong daripada sistem anda.

Buang SearchDefence.com

STEP-1Sebelum memulakan proses penyingkiran yang sebenar, anda mesti but semula dalam mod selamat. Jika anda tahu bagaimana untuk melakukan ini, Langkau arahan tersebut dan teruskan ke langkah 2. Jika anda tidak tahu bagaimana untuk melakukannya, Beginilah caranya untuk but semula dalam mod selamat:

Untuk Windows 98, alaf, XP dan 7:
But semula komputer anda. Apabila skrin pertama maklumat muncul, mula menekan kekunci F8 berkali-kali. Kemudian pilih selamat mod dengan rangkaian dari pilihan.
Safe Mode with Networking
untuk Windows 8/ 8.1
klik butang mula, klik Panel Kawalan seterusnya — > sistem dan Keselamatan — > Alat Pentadbiran — > konfigurasi sistem.
Windows 8 Safe Mode with Network
semak opsyen but yang selamat dan klik OK. Klik Mula semula apabila ditanya.
Untuk Windows 10
Buka menu mula dan klik atau ketik pada butang kuasa.
win10 safemode 1
sementara mengekalkan kekunci Shift ditekan, klik atau ketik pada mula semula.
win10 safemode 2

STEP-2Sila ikuti langkah-langkah yang tepat untuk mengalih keluar SearchDefence.com daripada pelayar:

Keluarkn Mozilla Firefox:

Buka Firefox, klik pada sudut atas-kanan , klik tambahan, memukul sambungan seterusnya.
firefox extensions
lihat untuk sambungan yang mencurigakan atau tidak diketahui, membuang mereka semua.

Keluarkn Chrome:

Buka Chrome, klik ikon menu chrome di sudut kanan — >Lebih alat — > sambungan. Mengenal pasti perisian berniat jahat di sana, dan pilih chrome-sampah-ikon (Buang).
chrome extensions

keluarkan dari Internet Explorer:IE terbuka
, kemudian klik IE gear ikon pada sudut kanan — > Tambahan menguruskan.
ie gear
mencari tambahan yang berniat jahat. Mengalih keluarnya dengan menekan mematikan.

STEP-3

Klik kanan pada pintasan pelayar, kemudian klik sifat. Keluarkan segala-galanya selepas .exe yang”dalam kotak sasaran .

ff shortcut

STEP-4

Buka Panel Kawalan dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Menulis appwiz.cpl di medan, kemudian klik OK.

appwiz

di sini, mencari mana-mana program anda telah tiada niat untuk memasang dan uninstall.

STEP-5

Pengurus tugas yang dijalankan oleh mengklik kanan pada bar tugas dan memilih Mulakan Pengurus Tugas.

task manager

lihat betul-betul pada nama fail dan penerangan tentang proses-proses yang berjalan. Jika anda mendapati mana-mana satu yang mencurigakan, mencari di Google namanya, atau hubungi saya terus untuk mengenal pasti. Jika anda mendapati proses perisian berniat jahat, klik kanan padanya dan pilih Tamatkan tugas.

STEP-6

tatarajah MS terbuka dengan memegang Kunci kemenangan dan R bersama-sama. Taipkan msconfig dan tekan Enter.

msconfig

pergi dalam tab permulaan dan nyahtanda entri yang mempunyai “Tidak diketahui” sebagai pengeluar.

Masih boleh keluarkan SearchDefence.com dari pelayar anda? Sila tinggalkan komen di bawah, menerangkan apa langkah-langkah anda dilakukan. Saya akan menjawab dengan segera.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *